A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Joan Wolf is een schrijfster met een zeer uitgebreid geschiedenisspectrum. Niet alleen schrijft ze zowel hedendaagse romans als historische romans, ze doet er zelfs nog een schepje bovenop en schrijft ook pre-historische romans en fantasyromans over het legendarische Arthur-tijdperk.

Op zéér dringend aanraden van forumlid Amargith heb ik het boek De stam van het edelhert aangeschaft, want volgens Amargith is het één van de mooiste boeken die ze ooit heeft gelezen.

Welnu, ik heb er zeker geen spijt van het boek gekocht te hebben. Het is niet luchtig, romantisch of humoristisch, maar het is gewoon zeer goed geschreven. Pakkend... je wil verder, je wil weten hoe het de hoofdpersonen vergaat.

Ik zal niet zeggen dat een van de mooiste boeken is die ik ooit heb gelezen, maar ik vind het zeker een aanrader!

Titel De stam van het edelhert
Oorspronkelijke titel Daughter of the Red Deer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1993 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Alin is 'de Gekozene', voorbestemd om haar volk, de Stam van het Edelhert, te leiden. Het is de tijd van de Wintervuren, de tijd van het oeroude, heilige vruchtbaarheidsritueel dat het voortbestaan van de Stam van het Edelhert moet garanderen.

De plechtige ceremonie staat op het punt een aanvang te nemen als een groep krijgers het kamp binnendringt. Zij zijn van de naburige Stam van het Paard en hebben door een natuurramp al hun jonge vrouwen verloren. Onder leiding van de sterke Mar zijn zij nu op jacht naar nieuwe vrouwen. Alin is een van hun slachtoffers.

Zij verzet zich heftig tegen haar ontvoering en zweert te zullen ontsnappen. Om tijd te winnen stemt ze toe in een toekomstig huwelijk met Altan, de woeste hoofdman van de Stam van het Paard. Dat is tegen de zin van Mar, die de prachtige Alin voor zichzelf wil opeisen.

Alin had nooit gedacht dat Mar zich zou durven verzetten tegen het gezag van Altan - of dat zij haar hart aan Mar zou verliezen. Als Mar haar tenslotte de vrijheid aanbiedt, moet Alin kiezen tussen haar eigen volk en Mar, de man die zij heeft leren liefhebben.

De Stam van het Edelhert is een machtige saga die zich afspeelt tijdens de laatste ijstijd, zo'n 17.000 jaar geleden, op de uitgestrekte grasvlakten van Zuid-Europa. In een wereld van prehistorische mysteries en primitieve gebruiken, voert het aloude ritueel van het liefdesspel tot een dramatische ontknoping.
Overzicht van de pockets Losse nummers historisch

* Candlelight HR 336 Het verstandshuwelijk - Golden girl
* Candlelight HR Special Veroverde harten: De tegenstanders - The antagonist

Losse nummers hedendaags

* Als schepen in de nacht - Change of heart (Candlelight 384)
* Een kwestie van geluk - A fashionable affair (Candlelight 373)
* Geen berg te hoog - Affair of the heart (Candlelight 428)
* Met mijn hart ben ik bij jou - Beloved stranger (Candlelight 394)
* Volmaakt geluk - Portrait of love (Candlelight 440)

Zie Candlelight Series en losse nummersWebsite joanwolf.com


Home | Boekenkast W |