A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Carrie Turansky schrijft voornamelijk Christelijk geïnspireerde romans. Recentelijk waagt ze zich ook aan historische romans. Haar serie over Highland Hall is geïnspireerd op het kostuumdrama Downton Abbey.

Deel en serie Deel 1 - Edwardanian brides (Highland Hall)
Titel De gouvernante
Oorspronkelijke titel The governess of Highland Hall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen.

Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia's hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.


Deel en serie Deel 2 - Edwardanian brides (Highland Hall)
Titel De debutante
Oorspronkelijke titel The daughter of Highland Hall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Katherine reist naar Londen om haar debuut te maken en een echtgenoot te zoeken. Haar hooghartige tante staat erop dat ze het aanzoek aanneemt van een rijke jongeman. Maar dan leert Katherine Jonathan Foster kennen. Hij is een knappe geneeskundestudent die zich inzet voor het beschermen van de armen in Oost-Londen.

Als een familieschandaal haar kansen doet dalen, heeft Katherine haar handen vrij om liefdadigheidswerk te doen met Jonathan. Er ontluikt een voorzichtige romance. Totdat het werk Katherine in gevaar brengt. En dan verschijnt de rijke aanbidder weer op het toneel...


Deel en serie Deel 3 - Edwardanian brides (Highland Hall)
Titel Toevluchtsoord
Oorspronkelijke titel A refuge a Highland Hall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als Penny Ramsey de zelfverzekerde piloot Alex Goodwin ontmoet, voelt ze zich tot hem aangetrokken. Maar is het verstandig haar hart te verliezen aan deze waaghals, die zijn zinnen heeft gezet op het overwinnen van de Duitsers?

Penny, haar zus Kate, en de negen weeskinderen die zij onder hun hoede hebben, zoeken bescherming op Highland Hall als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Als Alex ernstig gewond raakt, heeft hij het aan Penny's zorg en enorme toewijding te danken dat hij herstelt. Maar onverwacht komt Penny's leven in gevaar. Is Alex moedig genoeg om haar uit haar benarde situatie te redden?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De familie McAlister
Titel Een oceaan van hoop
Oorspronkelijke titel No ocean too wide
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Een oceaan van hoop' van Carrie Turansky: een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen.

Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australië, om daar aan het werk gezet te worden. Aan de kinderen werd een paradijs beloofd, de werkelijkheid bleek echter heel anders. Als Laura McAllister, een jong dienstmeisje, ontdekt dat de drie jongste kinderen van hun gezin zonder medeweten van haar moeder naar Canada zijn gebracht, neemt ze zich voor hen te vinden en de familie te herenigen. Ze begint aan een reis die meer teweegbrengt dan ze ooit kon vermoeden.


Deel en serie Deel 2 - De familie McAlister
Titel Een koffer vol raadsels
Oorspronkelijke titel No journey too far
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Een koffer vol raadsels van Carrie Turansky is het spannende en romantische vervolg op Een oceaan van hoop in het tweeluik De familie McAllister.
Het is 1919. Tien jaar geleden werd Garth buiten medeweten van zijn moeder om naar Canada gebracht om te werken. Nu is hij vastberaden om ook zijn zusje in Canada op te sporen – evenals zijn geliefde van wie hij al maanden niets heeft gehoord. Lukt het Garth om zijn dierbaren weer bij elkaar te brengen?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Terug naar Morningside Manor
Oorspronkelijke titel Shine like dawn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Terug naar Morningside Manor' van Carrie Turansky slijt de ijverige Margaret Lounsbury haar dagen in de modezaak van haar grootmoeder, waar ze hoeden maakt en op haar zusje past. Haar dromen voor de toekomst is ze kwijtgeraakt toen ze een aantal jaren geleden haar ouders bij een bootongeluk verloor. Ondanks alles toont ze veel veerkracht, maar die zwarte dag bij het meer blijft haar achtervolgen. Want wat als het ongeluk geen ongeluk was?

Als Nathaniel zijn vaders landgoed erft, verlaat hij het Britse leger en keert terug naar Morningside Manor. Een oude lening brengt hem op het pad van zijn jeugdvriendin Maggie. Maar hun band is niet meer zo sterk als vroeger. Maggie vindt het moeilijk om Nathaniel te vertrouwen. Kan ze haar wroeging loslaten en Nate vergeven? En zal de zoektocht naar de waarheid rond de dood van haar ouders hen dichter bij elkaar brengen of blijven ze allebei achter met een gebroken hart?


Titel Tot aan de wolken
Oorspronkelijke titel Across the blue
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Tot aan de wolken' neemt Carrie Turansky de lezer mee naar een bijzondere periode in de geschiedenis: het eerste begin van de luchtvaart. Het is 1909 als de Britse luchtvaartpionier James Grant een noodlanding maakt in de tuin van de rijke Isabella Grayson. Het is het begin van een speciale vriendschap. James wil Isabella's hart veroveren, maar weet dat haar vader een huwelijk nooit zal toestaan. Alleen als hij het klaarspeelt om met zijn vliegtuig het Kanaal over te vliegen, maakt hij misschien een kans. '
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website carrieturansky.com


Home | Boekenkast T |