A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Martin Scherstra is de leukste mannelijke familieromanauteur van Nederland. In Friesland, waar hij vandaan komt, vindt hij inspiratie voor zijn streekgebonden familieromans die vol zitten met sfeer, humor en romantiek. Hij publiceert al jaren romans onder het pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom, maar met Terug naar Terschelling doet hij zijn masker definitief af. Ook mannen kunnen familieromans schrijven, en Martin Scherstra doet dat als de beste!

Sinds 2017 schrijft hij onder het pseudoniem Fleur van Ingen romantische romans voor de Bouquetreeks van Harlequin.

Als Martin Scherstra

Titel Terug naar Terschelling
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

De volwassen zussen Bente, Doutzen en Famke zijn elk een andere kant op gegaan. De oudste runt met haar moeder een cranberrybedrijf op Terschelling, de middelste is samen met haar man geëmigreerd en de jongste telg woont bij haar vader op het vasteland. Als hun moeder Anna ziek wordt, komen de twee jongere zussen terug naar het eiland om te helpen in het bedrijf. Maar dat is niet de enige reden, want ieder blijkt ook een persoonlijke motivatie te hebben voor de terugkeer naar Terschelling.


Titel Houvast
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Dierenarts Jitze Bouma is een graag geziene persoon in het Friese stadje Dokkum. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij nooit de behoefte gevoeld op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Zijn drie volwassen kinderen vinden dat het de hoogste tijd wordt dat daar verandering in komt. Een heerlijke roman boordevol romantiek!


Titel Adempauze
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Reis mee naar Schiermonnikoog in Adempauze van Martin Scherstra. Op de boot ontmoet je Sterre, een redacteur en blogger van het vasteland, en Erik, auteur van een misdaadroman en een plaatselijke beroemdheid. Sterre heeft niet in de gaten wie ze tegenover zich heeft en kraakt waar hij bij is zijn thriller in geuren en kleuren af. Sterre en Erik hebben nog geen idee dat ze elkaar vaker zullen tegenkomen zodra ze voet op Schiermonnikoog zetten. Sterker nog, ze zullen elkaar hard nodig hebben. Martin Scherstra’s Adempauze is een echte pageturner vol kleurrijke personages en spannende verhaallijnen.


Titel Het baken
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Nadat Tania’s ouders kort na elkaar zijn overleden, reist zij naar Friesland om het ouderlijk huis te verkopen. Hier weer komen wonen, dat wil ze onder geen beding. Er liggen voor haar alleen maar nare herinneringen. Maar dan komt ze Wytse weer tegen en verandert alles.


Titel Overstag
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Uitgeverij Z&K
Genre Roman

Korte omschrijving

'Overstag' van Martin Scherstra is een overtuigend verhaal over een jonge vrouw wier leven in korte tijd twee keer op z'n kop komt te staan. Het jonge koppel Wierd en Rennie heeft een grote kinderwens, in 'Overstag' van Martin Scherstra. Rennie heeft onlangs een miskraam gehad en daar heeft ze het erg moeilijk mee, terwijl Wierd het verlies al heeft verwerkt en verder wil. Het wederzijdse onbegrip en de ruzies die hieruit voortvloeien worden steeds moeilijker om mee om te gaan. Als dan Rennies vader te horen krijgt dat hij de ziekte van Huntington heeft, een erfelijke ziekte, wordt hun leven nog ingewikkelder. Rennie weigert namelijk pertinent zich te laten onderzoeken op de ziekte. Martin Scherstra brengt met 'Overstag' een overtuigende familieroman over moeilijke keuzes, die je niet voor altijd voor je uit kunt blijven schuiven.


Titel Oud zeer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Uitgeverij Z&K
Genre Roman

Korte omschrijving

Een vakantieliefde mondt uit in een familiereünie waar niemand op zit te wachten...

‘Oud zeer’ van Martin Scherstra is een roman over nieuwe liefde en oude koeien. Wanneer Nynke en Hidde elkaar ontmoeten tijdens een vakantie, worden ze verliefd op elkaar. Bij terugkomst in Nederland komen ze erachter dat ze familie van elkaar zijn. Dit hebben ze nooit geweten omdat de twee takken van de familie met elkaar gebrouilleerd zijn geraakt. Hun verliefdheid zet een serie gebeurtenissen in gang waardoor de familie flink wordt opgeschud. Martin Scherstra weet dit met zijn vaardige pen heel treffend te beschrijven.


Titel De storm
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Nadat Tania’s ouders kort na elkaar zijn overleden, reist zij naar Friesland om het ouderlijk huis te verkopen. Hier weer komen wonen, dat wil ze onder geen beding. Er liggen voor haar alleen maar nare herinneringen. Maar dan komt ze Wytse weer tegen en verandert alles.


Titel Lief en leed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Terwijl huisvader en kookboekauteur Thijs plannen heeft om een eigen kookstudio op te zetten, krijgt zijn vrouw, huisarts Maja, te horen dat haar moeder leukemie heeft. Tegelijkertijd heeft ze het druk met de eventuele overstap naar een huisartspraktijk in Leeuwarden. Thijs verlangt naar meer romantiek in zijn huwelijk, maar Maja heeft haar hoofd er niet naar staan. Weten ze weer bij elkaar te komen zoals het ooit was?


Titel Hartenpijn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Uitgeverij Z&K
Genre Roman

Korte omschrijving

Martin Scherstra neemt de lezers van 'Hartenpijn' mee naar een pittoresk Fries kustdorpje. Het is een meeslepend en romantisch verhaal over verlies en het accepteren van hulp.

Beeldend kunstenaar Ynze, de hoofdpersoon van 'Hartenpijn' van Martin Scherstra, woont met zijn dochtertje Trijnie aan de rand van een Fries dorpje. Nadat hij weduwnaar is geworden, zondert hij zich meer af en hij dreigt zelfs zijn huis kwijt te raken. Dan ontmoet hij Els. Ze hebben een klik, maar wanneer Ynze erachter komt dat zij voor de bank werkt, stoot hij haar af. Hij wil niets te maken hebben met geldwolven. Of is Els dat helemaal niet?


Titel Hotel De jutter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Uitgeverij Z&K
Genre Roman

Korte omschrijving

‘Hotel De jutter’ van Martin Scherstra is een sfeervolle familieroman die de lezers meeneemt naar het mooie Ameland.

Tweelingbroers Sietse en Germ leren voor het eerst van elkaars bestaan als ze een telefoontje krijgen van een notaris; hun biologische moeder, die hen ter adoptie heeft afgestaan, is overleden en heeft hun flink geld nagelaten. Er zit wel een addertje onder het gras: de broers moeten samen het familiehotel De jutter op Ameland weer tot een succes maken.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Venetiaanse verrassing (in Bouquet 3570 Viva l'amore)
Oorspronkelijke titel 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Uitgeverij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Deze Bouquet Extra Dik bevat verhalen van de winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd. Vier Nederlandse auteurs kozen een onweerstaanbare Italiaanse man als held.

(1) ITALIAANSE LIEFDE - Marit van Bohemen
Marit van Bohemen trakteert ons op een opwindend verhaal over Julia, die onverwacht aan de slag mag bij een Italiaans koffie-imperium. Ze raakt in de ban van de mysterieuze en knappe Massimo. Maar al is de aantrekkingskracht tussen hen sterker dan de donkerste espresso, hij lijkt onbereikbaar...

(2) VENETIAANSE VERRASSING - Martin Scherstra
Martin Scherstra brengt ons naar het prachtige Venetië. De schatrijke magnaat Luca Conti eist dat verkoopster Evie de spullen die zijn moeder in een warenhuis in Nederland heeft gekocht, persoonlijk komt afleveren bij zijn palazzo...

(3) SMAAKVOLLE VERLEIDING - Merel Munne
Merel Munne geeft ons het recept voor de ultieme romance: een knappe, wereldberoemde held (toprestaurateur Lorenzo Marinaccio), een mooie en eigenzinnige heldin (leerling-kok Meredith) en véél sensuele spanning!

(4) ONOPHOUDELIJKE HARTSTOCHT - Marly Jansen
Marly Jansen neemt ons mee naar een wereld vol glamour in haar verhaal over de arrogante modetycoon Alessandro Greco en de onschuldige Mila Sanders, dat zijn ontknoping vindt in Rome...
Als Mattie Scherstra-Lindeboom

Titel Zelfs de sterren leken eenzaam
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 in Gouden Drieluik deel 9 bij Voorkeurboek
Genre Roman

Korte omschrijving

Als de jonge Hermieneke na de dood van haar geliefde moeder onderdak vindt bij haar tante, moet zij al haar kracht aanwenden om de afstandelijke en wrede Henriette het hoofd te bieden...

* In 2004 ook apart uitgegeven bij Uitgeverij Oirschot (Iris 1178).Titel Ontembaar als de zee
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Westfriesland
Genre Roman

Korte omschrijving

De jonge, ambitieuze Amber krijgt een baan als dierenarts op een eiland. Ze werkt samen met de oude dierenarts Jonno Helder, die het werk vanwege zijn gezondheid niet meer alleen aankan. Eenmaal op het eiland lijkt het Amber wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De traditioneel ingestelde eilandbewoners vinden dat een vrouw geen mannenwerk behoort te doen. Maar Amber had de beste papieren voor de baan, en wat is daar dan mis mee? Heel wat, vindt het Dorpsbelang. Dierenarts Helder ziet dat anders: Amber is een aanwinst voor de praktijk en het eiland. Helaas is een andere eilandbewoner, Merel van Kammen, minder blij met de aanwinst. Zij ziet met lede ogen aan hoe haar zoon Wieger verliefd wordt op Amber en doet er alles aan om de jonge vrouw dwars te zitten, Het wordt Amber werkelijk van alle kanten moeilijk gemaakt.


Titel Schuilplaats voor geluk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Westfriesland
Genre Roman

Korte omschrijving

De mooie, vrijgevochten Jackie werkt als serveerster in een wegrestaurant.
Wanneer de eigenaresse van de Bentinck-stallen met jarige dochter Roos het restaurant bezoekt, valt de eigenzinnige Jackie meteen op door haar directe gedrag. Mevrouw voelt zich veel te goed voor de serveerster. Maar zij is het wel die haar zijden sjaaltje laat liggen, waarop Jackie het terug komt brengen. Ze treedt onherroepelijk het leven van de welgestelde mensen binnen.


Titel Gedreven
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Westfriesland
Genre Roman

Korte omschrijving

Wanneer Brent Jager huisarts wordt in het Friese stadje De Haeven, brengt dat grofweg twee reacties teweeg: de jongere bevolking voelt zich tot hem aangetrokken, de oude garde heeft meer vertrouwen in huisarts sinds jaar en dag Jouke Sipkes. Maar wat doet een jonge en kundige arts als Brent eigenlijk in een kleine praktijk in het Friese land?
Andere titels van deze auteur * Diverse jeugd- en kinderboeken, Leren lezen en informatief
* Diverse Favoriet romans in de series Kasteelroman, Campingarts, De kliniek: Dr. Marlies Timmer, Dorpsleven & Vakantiedokter.
* Diverse korte verhalen, verschenen in het maandblad Anoniem.

* Jubileumomnibus 111 bevat van Mattie Scherstra-Lindeboom: Het laatste blad (2011 bij Westfriesland)
* Jubileumomnibus 113 bevat van Mattie Scherstra-Lindeboom: Oude liefde roest niet (2012 bij Westfriesland)
* Jubileumomnibus 116 bevat van Mattie Scherstra-Lindeboom: Jonge moeders (2012 bij Westfriesland)
* Jubileumomnibus 118 bevat van Mattie Scherstra-Lindeboom: Veel liefs uit het verleden (2012 bij Westfriesland)
* Jubileumomnibus 123 bevat van Mattie Scherstra-Lindeboom: De brief (2013 bij Westfriesland)
* Jubileumomnibus 133 bevat van Martin Scherstra: De Wake-up Call (2015 bij Uitgeverij Zomer & Keuning)
* Jubileumomnibus 135 bevat van Martin Scherstra: Geen zuivere koffie (2016 bij Uitgeverij Zomer & Keuning)
* Jubileumomnibus 138 bevat van Martin Scherstra: Morgen ben ik de bruid (2017 bij Uitgeverij Zomer & Keuning)
* Jubileumomnibus 140 bevat van Martin Scherstra: Glashelder (2017 bij Uitgeverij Zomer & Keuning)
* Jubileumomnibus 142 bevat van Martin Scherstra: Seflies en cupcakes (2018 bij Z&K)
* Jubileumomnibus 144 bevat van Martin Scherstra: Haar laatste dans (2018 bij Z&K)

* Zoete verleiding (2020 bij Z&K)
* Winterse verrassing (2022 bij Z&K)

Website martinscherstra.nl


Home | Boekenkast S |