A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Engels romanschrijfster Lesley Pearse is zeer succesvol. Haar boeken zijn reeds in vele talen vertaald, maar pas nu, in 2013 verschijnt een eerste vertaling in het Nederlands. De boeken zijn niet echt liefdesromans al komt de liefde vaak genoeg om de hoek kijken. Het zijn levensverhalen van vrouwen. Niet zomaar vrouwen maar hele sterkte krachtige vrouwen die zich uit de meest verschrikkelijke situaties omhoog weten te werken naar een beter leven. Spanning en drama van het beste soort. Hartverscheurend en emotioneel en zeer realistisch. Vrijwel alle boeken spelen zich af in het arme Engeland in de periode vlak voor en na de oorlog. Met hier en daar een uitstapje naar een andere tijd. Hopelijk volgt er snel nog meer vertalingen.

Deel en serie Deel 1 - Belle serie
Titel Belle
Oorspronkelijke titel Belle
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Meulenhoff Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Londen, 1910. De vijftienjarige, beeldschone Belle is opgegroeid in een bordeel, zonder te weten wat zich in de kleine verboden kamertjes afspeelt. Maar de jaren van onschuld zijn in één klap voorbij wanneer ze getuige is van de moord op een van de dames. De moordenaar kidnapt Belle om haar de mond te snoeren en verkoopt haar aan een bordeel in Parijs. Belle heeft haar lot niet langer in eigen hand en belandt na vele omzwervingen in New Orleans. Ze legt zich aanvankelijk neer bij haar omstandigheden en wordt een populaire luxeprostituee. Maar heimwee en het besef dat ze niet eeuwig jong en mooi zal blijven, drijven haar er toch toe te ontsnappen. Het leven als voortvluchtige valt echter niet mee: overal liggen mannen op de loer die iets van haar willen. Zal ze dapper en vindingrijk genoeg zijn om helemaal alleen haar weg te vinden?


Deel en serie Deel 2 - Belle serie
Titel De belofte*
Oorspronkelijke titel The promise
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Meulenhoff Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Londen, 1914. Belle Reilly heeft eindelijk het leven dat ze wil, met dank aan haar toegewijde echtgenoot Jimmy en de hoedenwinkel waar ze als kind al van droomde. Maar de dreiging van de Eerste Wereldoorlog hangt in de lucht, en als Jimmy het leger in gaat en naar de loopgraven van Ieper vertrekt, verandert Belles leven ingrijpend.

Haar veilige wereld stort in en Belle besluit dat ze niet langer aan de zijlijn kan blijven staan: ze geeft zich op als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ze kan aan het werk als ambulancechauffeur in Frankrijk. Daar kruist ze al snel het pad van Etienne, een man die een belangrijke rol speelde in haar jeugd. Voor ze het goed en wel beseft wordt Belle verscheurd tussen loyaliteit en verboden passie.

* Dit boek werd in 2014 uitgegeven als e-boek met als titel 'De belofte'. In 2015 werd het uitgegeven als hardcover met als titel 'Een veld vol klaprozen'.


Nog niet vertaalde boeken van Lesley Pearse:

- Georgia
- Tara
- Camelia
- Ellie
- Charity
- Trust Me
- Father Unknown
- Charlie
- Never Look Back
- Till We Meet Again
- Rosie
- Remember Me
- Secrets
- A Lesser Evil
- Hope
- Faith
- Gypsy
- Stolen
- Forgive Me
- SurvivorAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website lesleypearse.com


Home | Boekenkast P |