A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Boeken algemeen


De Amerikaanse Sophie Jordan schrijft diverse genres. Haar Firelight trilogie is zowel spannend als romantisch en gericht op jong volwassenen.
Van haar historische liefdesromans werd slechts één boek bij Candlelight romans uitgegeven. Als Sharie Kohler schrijft ze paranormale liefdesromans.

Deel en serie Deel 1 - Firelight serie
Titel Ziel van vuur
Oorspronkelijke titel Firelight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

"Mijn hart klopt in mijn keel als hij dichterbij komt. Ik weet precies op welk moment hij me ziet. Hij bevriest, hangt roerloos in het water en laat zich naar beneden zakken tot zijn lippen de waterlijn raken. We staren elkaar aan. Nu gaat het gebeuren. Hij gaat de anderen roepen. Ze zullen om me heen zwermen als hongerige roofdieren. Maar ik heb iets, een verdedigingsmiddel dat hij niet heeft. Vuur. Dan zwemt hij in een vloeiende beweging dichterbij. Een spier op zijn kaak beweegt even en er fladdert iets in mijn buik. Hij ziet er niet kwaadaardig uit, zoals ik me had voorgesteld. Hij lijkt eerder nieuwsgierig."

Jacinda is een draki; ze kan zich transformeren tot een draak. Zodra is vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere drakisoorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. In een vlaag van opstandigheid overtreedt ze een van de heiligste wetten. Uit angst voor de straf die onherroepelijk zal volgen, dwingt haar moeder haar om te vluchten naar de mensenwereld, waar haar drakigeest langzaam weg zal sterven. Jacinda zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Zelfs als dat betekent dat ze zich moet overgeven aan haar liefde voor Will; een knappe jongen die haar grootste vijand is.

Firelight is een superromantisch verhaal over een eeuwenoude verborgen waarheid, passie en verboden liefde


Deel en serie Deel 2 - Firelight serie
Titel Achter de nevel
Oorspronkelijke titel Vanish
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

"Cassian heeft me gewaarschuwd dat ik maatregelen kan verwachten voor wat ik heb gedaan. Ik ben Will kwijt. Tamra is in shock of nog erger. Mam kan me nauwelijks meer aankijken. De gebeurtenissen van deze avond staan op mijn netvlies gebrand. Hoe mijn mensenhuid veranderde en ik voor de neus van Wills familie manifesteerde in mijn draki-gedaante."

Jacinda heeft een grote fout gemaakt en moet gedwongen terug naar haar draki-kolonie. Dit betekent dat ze eindelijk weer kan zijn wie ze echt is, een draki, maar ook dat ze Will moet achterlaten en haar straf onder ogen moet zien. Het valt Jacinda zwaar om zich weer aan te passen en de enige die haar hierbij wil helpen is Cassian, de jongen die voor haar bestemd lijkt te zijn. Stukje bij beetje weet ze haar draai te vinden, totdat er ineens een buitenstaander in het draki-dorp opduikt. Will. Hij blijkt op zoek te zijn naar Jacinda en is niet van plan zonder haar weg te gaan.


Deel en serie Deel 3 - Firelight serie
Titel Kracht van de onyx
Oorspronkelijke titel Hidden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

'Ik ben doodsbang. Nu zouden die klapdeuren moeten openzwaaien, waarna Will, Cassian en Tamra naar binnen komen stormen. Ze zouden me bevrijden van de leren riemen die me hier vasthouden. Will zou zijn armen om me heen slaan en zijn lippen op de mijne drukken. Dat zou moeten gebeuren. Zo had ik het bedacht. Maar het gebeurt niet.'

Miram is gevangengenomen door de enkro's en Jacinda, Tamra, Will én Cassian verzinnen een absurd plan om haar te redden: Jacinda zal zich ook laten oplsuiten. Na 24 uur zullen hun vrienden beide meisjes komen redden zodat ze voorgoed terug kunnen keren naar de kolonie, maar het loopt anders dan gepland. Er dreigt gevaar uit onverwachte hoek en de veilige afloop lijkt steeds verder weg...


Nog niet vertaalde delen van de Firelight serie:

Deel 3.5 - Breathless (kort verhaal)Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - The Debutante Files
Titel Onmogelijke verleiding
Oorspronkelijke titel A good debutante's guide to ruin
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Candlelight Historische Roman 1222
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als zijn stiefzusje Rosalie Hughes plotseling bij hem op de stoep staat, valt Declan, hertog van Banbury, ten prooi aan tegenstrijdige gevoelens. Aan de ene kant is hij blij haar weer te zien, maar tegelijkertijd is hij beducht voor een schandaal én de leugenachtigheid van Rosalies moeder. Om deze problemen het hoofd te bieden besluit hij Rosalie een enorme bruidsschat te geven. Weldra weet Rosalie zich omringd door hordes aanbidders. Maar hoe moet ze een man vinden die echt om haar geeft? Rosalie neemt haar lot in eigen handen en brengt - uiteraard vermomd - een bezoek aan een club waar allerlei verboden dingen gebeuren. En laat het nou uitgerekend Declan zijn die haar daar haar eerste - zinderende! - kus geeft! Maar aangezien Declan niet weet dat de mysterieuze schoonheid Rosalie is, en zij niet weet dat Declan zijn gevoelens voor haar kunstmatig onderdrukt, is er een wonder voor nodig om hen bij elkaar te brengen.


Nog niet vertaalde delen van de serie The Debutante Files:

Deel 1.5 - An heiress for all seasons
Deel 2 - All the ways to ruin a rogueAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website sophiejordan.net


Home | Boekenkast J |