A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Angela Elwell Hunt is in Amerika zeer bekend om haar Christelijke Bijbelverhalen. Bij ons valt vooral de Dragers van de ring serie op, een historische serie over koloniaal Amerika. Haar boeken ‘The note’ en ’The Note II’ werden verfilmd. Ze schreef reeds meer dan 130 boeken zowel voor volwassenen als voor kinderen in fictie en non-fictie; zowel historische als hedendaagse romans en thrillers. Haar recentere verhalen schrijft ze onder de naam Angela Hunt.

Deel en serie Deel 1 - Dragers van de ring (Keepers of the Ring)
Titel Roanoke: De verloren nederzetting
Oorspronkelijke titel Roanoke: The lost colony
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De geschiedenis van deze spannende avonturenroman speelt zich af in Engeland en Amerika in de 16e eeuw.
De doodzieke vader van Joselyn dringt er bij haar op aan dat zij haar oom, John White, zal volgen bij een avontuurlijke expeditie naar Virginia, om daar een Engelse nederzetting te stichten. Omdat Joselyn weigert brengt haar vader haar met een list aan boord van het schip. Iemand die wel graag mee wil is ds. Thomas Colman.
Hij wordt geplaagd door schuldgevoel en een slecht geweten, en wil een nieuw leven beginnen. Hij mag mee op voorwaarde dat hij Joselyn ertoe zal brengen met hem te trouwen. Zo probeert John White Joselyn's veiligheid te garanderen, omdat alleen reizen veel te gevaarlijk is voor een jonge ongetrouwde vrouw.
Na een enerverende zeereis worden de reizigers afgezet in Roanoke. Hier wordt de stad Raleigh gesticht, op de grens van Virginia en Carolina. Maar al gauw blijkt dat ze hier niet veilig zijn. De nederzetting wordt omringd door vijandige indianenstammen. Het is voor een kleine kolonie niet eenvoudig om zich staande te houden in zulke turbulente omstandigheden...


Deel en serie Deel 2 - Dragers van de ring (Keepers of the Ring)
Titel Terugkeer naar Virginia
Oorspronkelijke titel Jamestown
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Deze roman is een vervolg op Roanoke - de verloren nederzetting, maar laat zich uitstekend apart lezen. Avontuur, liefde en vijandschap wisselen elkaar in snel tempo af. Evenals het eerste deel in de serie Dragers van de ring is dit een roman om in één adem uit te lezen.

Wanneer in 1607 een kolonie in Virginia is verwoest, zijn de enige overlevenden drie kinderen die moeten zien te overleven temidden van Indianen


Deel en serie Deel 3 - Dragers van de ring (Keepers of the Ring)
Titel Hartford: Tussen haat en liefde
Oorspronkelijke titel Hartford
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Daniel haat zijn broer Taregan. Hij weet dat het fout is en dat hij er zijn ouders, Fallon en Gilda, veel verdriet mee doet. Maar hij heeft er schoon genoeg van om in de schaduw van zijn dappere, sterke en atletische broer te leven.
De komst van Britse soldaten biedt hem de mogelijkheid een ommekeer in zijn leven aan te brengen, en hij grijpt die met beide handen aan. Hij komt in aanraking met de misdadiger Black en zaait met hem verdeeldheid tussen de Indianen en de Engelsen. Daniel ruïneert het leven van zijn ouders en zijn broer.
Maar het blijkt niet de oplossing voor zijn innerlijke conflicten te zijn. Hij raakt verstrikt in zijn verraad en als Taregan terugkomt om verzoening te zoeken, bereidt Daniel een valstrik voor die onherroepelijk zal leiden tot de dood van zijn broer.


Deel en serie Deel 4 - Dragers van de ring (Keepers of the Ring)
Titel Rehoboth
Oorspronkelijke titel Rehoboth
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het is 1675. Mojag en Aiyana Baily leven tussen twee culturen. Ze zijn te Indiaans om vertrouwd te worden door de Engelsen, en te Engels om als Indianen te leven. Hun vader Daniel gaat als zendeling onder de Indianen werken in de omgeving Rehoboth. Hij brengt Aiyana onder bij een van de families in Rehoboth, waar zij in dienst treedt. Al snel wordt zij verliefd op Forest, de zoon des huizes, en de liefde blijkt wederzijds. Maar kan Forests vader een Indiaanse schoondochter accepteren? Mojag brengt ondertussen, net als Daniel, het eveangelie onder de Indianen. Hij kiest echter voor een andere aanpak. Daardoor komt hij in conflict met zijn vader. Dan breekt de onvermijdelijke oorlog tussen de Engelsen en de Indianen uit. Aiyana en Mojag komen tussen de partijen te staan. Zij moeten de strijd aangaan om hun geloof én hun leven te behouden.


Deel en serie Deel 5 - Dragers van de ring (Keepers of the Ring)
Titel Charles Towne
Oorspronkelijke titel Charles Towne
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Kan het waar zijn dat haar vader een indiaan was? Rachelle Bailie heeft altijd geloofd dat haar vader een Engelse dominee was, die bij een aanval van Indianen om het leven kwam. Maar nu vertelt haar moeder haar dar haar vader, Mojag Bailie, nog leeft en dat hij indiaans vloed heeft. Op haar sterfbed smeekt Rachelles moeder haar om haar vader te zoeken. Rachelle is gegrepen door haar moeders verhaal en wil niets liever dan de waarheid achterhalen.


Deel en serie Deel 1 - Legacies of the Ancient River
Titel De dromers
Oorspronkelijke titel Dreamers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De machtige Farao geeft zijn toegewijde hoveling Potifar een persoonlijk geschenk. Het geschenk heet Tuya en is veertien jaar.

Tuya is bang. Slavin, dat is ze altijd geweest, dat zal ze altijd blijven. Maar van de ene op de andere dag komt ze terecht bij Potifar, hoofd van de Egyptische Garde. En in het huis van Potifar, waar het leven turbulent is en de sfeer broeierig, is het voor een jonge slavin niet eenvoudig om kalm te zijn en onderdanig te blijven. Dan komt er nog een jonge slaaf naar Potifars huis. Hij is verkocht door een groep Midianitische handelsreizigers als een sterke en veelbelovende werkkracht. Zijn naam is Josef.

Josef en Tuya dromen allebei van een beter leven, van vrijheid, van liefde. Het duurt dan ook niet lang voordat ze elkaars diepe verlangens leren kennen. Maar al gauw drijven dramatische ontwikkelingen hen weer uit elkaar. Niet hun eigen dromen, maar die van Potifar en zelfs de Farao werpen donkere schaduwen over hun leven. Of er een toekomst is voor Josef, voor Tuya, voor hun dromen, hangt af van één beslissing. Van één man. De Farao.


Deel en serie Deel 2 - Legacies of the Ancient River
Titel Het zwarte land
Oorspronkelijke titel Brothers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Meer dan twintig jaar heeft Jozef, de vizier van Egypte, zijn broers niet gezien. Nu ze voor hem neerknielen, op zoek naar brood voor hun gezinnen, doorleeft Jozef opnieuw de pijn en de vernedering van wat ze hem hebben aangedaan. En ditmaal ligt hun toekomst in zijn handen...

Jozef besluit dat Simeon in Egypte moet achterblijven, totdat ook de jongste broer Benjamin met zijn andere broers meekomt naar het Egyptische hof.

Simeon wordt in het huis van de vizier gevangengezet. Vol agressie en wrok keert hij zich tegen zijn bewakers en verzorgers. Een van hen is Mandisa, de kamenierster van Jozefs vrouw, die aan Simeon toegewezen wordt omdat ze zijn taal spreekt.

Gaandeweg weet Mandisa het vertrouwen van Simeon te winnen en krijgt ze begrip voor zijn stormachtige karakter. Wanneer ze echter van hem gaat houden, weet ze dat ze zich nooit aan hem zal kunnen geven als hij niet eerst in het reinie is gekomen met zijn broer, zijn verleden en zijn God.


Deel en serie Deel 3 - Legacies of the Ancient River
Titel De reizigers
Oorspronkelijke titel Journey
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Jozef en zijn familie hebben zich in Egypte een positie verworven. Ze voelen zich er thuis. Tegelijk weten ze Gods belofte over een eigen land

Na de dood van de oude Jakob ontstaat er rivaliteit tussen Jozefs zoons Efraïm en Manasse. Efraïm is er heilig van overtuigd dat de familie in Egypte aan het hof moeten blijven en zich daar als volk van God moet profileren. Manasse voelt zich geleid om met zijn familie terug te gaan naar het beloofde land.

En dan is er nog de Egyptische slavin Jendayi, die de familie al dient sinds ze een klein meisje was. Ook zij is gevangen in haar eigen beeld van wat de goden van haar willen.

Wie zal werkelijk de stem van God verstaan?


Deel en serie Deel 1 - De Nazaten van Cahira O'Connor
Titel Het zilveren zwaard
Oorspronkelijke titel The silver sword
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Kathleen O'Connor draagt in haar rode haar een opvallende witte lok, Een professor in de geschiedenis spreekt haar hierop aan en vraagt door naar haar voorgeslacht. Nieuwsgierig gaat Kathleen op zoek naar sporen via internet. Zo ontdekt ze haar vrouwelijke voorouders, die in hun tijd een heel eigen weg zochten. Een van hen is Anika van Praag, wiens levensverhaal Kathleen weet te achterhalen. Het verhaal van Anika van Praag speelt in de Middeleeuwen. Haar vader is goed bevriend met Johannes Hus en Anika vermenigvuldigt zijn geschriften. Haar vader weigert haar uit te huwelijken aan de zoon van een edelman, en moet dit met de dood bekopen. Anita zint op wraak en ziet kans om zich als ridder te voegen in het gevolg van Heer Jan van Clum. Ze blijft nauw betrokken bij de ontwikkelingen op godsdienstig gebied in Bohemen en ziet tot haar verdriet en ontzetting Johannes Hus op de brandstapel terechtkomen. De heer die ze trouw heeft gezworen blijkt tot overmaat van ramp veel meer van haar te vragen dan zij zelf wil geven...


Nog niet vertaalde delen van de Nazaten van Cahira O'Connor serie:

Deel 2 - The golden cross
Deel 3 - The velvet shadow
Deel 4 - The emerald isle

Deel en serie Deel 1 - The Note
Titel Een laatste bericht
Oorspronkelijke titel The note
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Peyton MacGruder is een sterke, zelfstandige vrouw. Ze werkt met veel pelzier bij de plaatselijke krant. Totdat haar redacteur haar vertelt dat Peytons rubriek 'De hartendokter' steeds minder lezers trekt en dat ze nog drie weken heeft om daar iets aan te veranderen.

Terwijl Peyton zich afvraagt hoe ze meer lezers kan bereiken, stort er vlak bij de plaats waar ze woont een vliegtuig in zee. Alle 261 passiagiers aan boord van het vliegtuig komen om het leven. Samen met haar collega's probeert Peyton de ramp zo goed mogelijk te verslaan. Dan krijgt ze een plastic zakje in handen met daarin een briefje van een van de passagiers uit het neergestorte vliegtuig: T. Ik hou van je. Alles is vergeven. Papa. Peyton raakt geïntrigeerd door het briefje en besluit op zoek te gaan naar degene voor wie het bericht is bestemd. Haar zoektocht brengt haar dicht bij haar eigen gevoelens en ze ontdekt dat de boodschap van vergeving ook voor haar is bedoeld.


Nog niet vertaalde delen van The Note serie:

Deel 2 - The Note II Taking a chance on love

Titel Het verzwegen gevaar
Oorspronkelijke titel The proposal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Gideon
Genre Thriller

Korte omschrijving

Ze wordt onverwachts geconfronteerd met medische criminaliteit. Durft ze de feiten aan de grote klok te hangen?

Twee schrijvers met dezelfde naam, de één man, de ander vrouw - de één beroemd, de ander nauwelijks bekend. En een medisch gegeven dat verborgen wordt gehouden, hoe alarmerend het ook is.

Theodora Russell wordt opgebeld door de redacteur van een grote uitgeverij die een voorstel voor een roman wil bespreken. Als ze elkaar in een restaurant ontmoeten blijkt dat de redacteur haar verwart met Theodore Russell, de bekende romanschrijfster.
Maar de redacteur is zo gebrand op dit boek-in-wording dat ze Theodora niet eens de gelegenheid geeft de vergissing recht te zetten. 'Schrijf dit boek.' zegt ze en loopt weg, Theodora verbouwereerd achterlatend met het concept van een roman in haar hand. Die bladert het door, 'Moeders bij wie het eerste kind is weggenomen, hebben vijftig procent meer kans op borstkanker...' Hierdoor raakt ze zo geïntrigeerd, dat ze zelf op onderzoek uitgaat. Het idee mag dan van haar mannelijke naamgenot zijn, de gegevens en de feiten zijn dat niet. Maar wat ze tegenkomt blijkt niet alleen het leven van ongeboren kinderen te bedreigen, ook zelf loopt ze ernstig gevaar.


Titel Zwerver
Oorspronkelijke titel The immortal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

'Ik ben in Rome geboren.' Zijn blik dwaalde over de menigte. 'In het jaar onzes Heren.'
Ik trok mijn wenkbrauwen vragend op, maar Asher maakte zijn zin niet af. Ik drong aan: 'In het jaar onzes Heren... hoeveel?'
'In het jaar onzes Heren,' herhaalde hij. 'In hetzelfde jaar als Jezus Christus.'

Claudia is verbijsterd door het verhaal dat Asher Genzano vertelt. Wie is hij? Een fanaticus? Een religieuze zeloot? Een krankzinnige? Of is hij wie hij zegt te zijn - een man van 2000 jaar oud, die een bijzondere last draagt en die op een heilige missie is om een wereldwijde ramp te voorkomen?

Claudia's vragen voeren haar naar het verleden, waar mythe, geschiedenis en profetie vervlochten zijn in de legenden van de Zwervende Jood, de bijbelse waarschuwingen over de Antichrist, en ooggetuigenverslagen van de kruisiging, de Inquisitie en de Holocaust. Haar ontdekkingen trekken alles in twijfel wat zij ooit heeft geleerd en geloofd... over het leven, de liefde en God.


Titel Vrouwen van de Nijl
Oorspronkelijke titel The shadow women
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Voor drie vrouwen is Mozes de spil waar hun leven om draait. De Egyptische prinses Merytamon adopteert in het geheim een Joodse baby om haar onvruchtbaarheid te verbergen. Ze houdt zielsveel van haar 'zoon' – maar haar leugen leidt er uiteindelijk toe dat alles wat haar dierbaar is, haar wordt ontnomen.

Mozes' Hebreeuwse zus Mirjam moet haar pasgeboren broertje in de gaten houden. Ze verliest hem uit het oog – maar later, na een wonderbaarlijke hereniging met haar broer, neemt samen met hem het leiderschap van het verdrukte Joodse volk op .

De jonge bedoeïen Sippora is Mozes' grote liefde. Als zijn leerling, zijn vrouw en moeder van zijn zonen vertelt Sippora de waarheid over de man die haar leven veranderde.


Titel De waarheidsspreker
Oorspronkelijke titel The truth teller
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Devin Sloane is rijk, machtig, en volledig beheerst door één krankzinnig ideaal: hij wil de volmaakte mens creëren. Daarvoor gebruikt hij het DNA van een man uit de ijstijd, onaangetast door eeuwen van zonde en lichamelijke verzwakking. Het enige wat hij nog nodig heeft is een geschikte moeder, en die vindt hij in Lara Godfrey. Maar zonder dat zij het weet... Lara's man Michael is een half jaar geleden aan kanker overleden. Ze besluit gebruik te maken van de mogelijkheid om alsnog zwanger van hem te worden. Alles lijkt goed te gaan, tot ze tijdens de zwangerschap een afschuwelijke ontdekking doet. Iemand is erop uit haar kind na de geboorte te ontvoeren. Met hulp van haar buurman Connor probeert ze wanhopig uit de klauwen van Sloanes machtige organisatie te blijven, maar het lijkt een onmogelijk gevecht. Nog ingewikkelder wordt het, als haar zoontje inderdaad heel bijzonder blijkt te zijn: hij kan geen onwaarheid verdragen...


Titel Magdalena
Oorspronkelijke titel Magdalene
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Magdalena vertelt het verhaal van een vrijgevochten vrouw met een verleden waarvoor slechts bij die Ene vergeving te vinden was. Het is het verhaal van een liefde die de wereld veranderde.
‘Ik was Miryam van Magdala, verkoopster van kwaliteitsstoffen en de vrouw van Yaakov de visser. Mijn man, mijn zoon en ik stonden in hoog aanzien bij onze stadsgenoten, totdat een compagnie ruwe soldaten mij alles afnam wat ik had. Ik ben dan wel geen Romeinse, maar wat onrecht is weet ik heus wel. En wat mij was aangedaan, was het grofste onrecht dat er bestaat.’
Het woelige leven van Miryam van Magdala speelt zich af in een tijd waarin vrouwen in afzondering worden gehouden en geen recht van spreken hebben. Een impulsieve daad van haar zoon leidt tot een wraakactie van de Romeinen en Miryams wereld stort in. Wanneer ze ontdekt dat ze niet op gerechtigheid hoeft te rekenen, doet ze iets verschrikkelijks, waarna ze steeds verder wegzinkt in een duisternis die haar naar lichaam en geest te gronde richt.
Ook nadat haar leven drastisch is veranderd door de ontmoeting met Yeshua de Messias, kan Miryam het haar aangedane onrecht niet vergeten. Nog steeds wordt ze verteerd door wraakzucht en ze waagt haar leven en haar hart door het recht in eigen hand te nemen.


Titel Bestemming
Oorspronkelijke titel The nativity story
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In Judea komt een meedogenloze koning aan de macht. Hij is vastbesloten zijn macht aan niemand af te staan en schuwt geen middel om zijn positie te behouden. Enkele jaren later, in de de stilte van een oosters paleis, bestuderen enkele geleerden de hemelen en beseffen dat oude profetieën op het punt staan te worden vervuld. In de tempel van Jeruzalem wordt een oude priester met stomheid geslagen wanneer hij een bezoeker krijgt die niet van deze aarde is. En in het eenvoudige dorpje Nazaret verschijnt een engel aan een tienermeisje... dat de moed heeft om te geloven.


Titel De auteur
Oorspronkelijke titel The novelist
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Het verhaal dat zij schrijft verandert de plot van haar eigen leven Jordan Casey, schrijfster van spionagethrillers, is in alle opzichten succesvol en gelukkig - behalve betreft haar zoon Zack. Hij is in de greep van alcohol en drugs geraakt en Jordan weet niet hoe ze tot hem door moet dringen. Wanneer ze een cursus romanschrijven geeft, krijgt Jordan van een van de cursisten het verwijt dat zij zo weinig van zichzelf laat zien in haar werk. Met tegenzin moet Jordan toegeven dat de jongen gelijk heeft. Ze besluit om speciaal voor de cursus een boek te schrijven, als illustratie van haar lessen, over een thema dat haar persoonlijk bezighoudt: de zondeval. Ze hoopt dat het verhaal zelfs een middel kan zijn om Zack te bereiken. Maar gaandeweg raakt Jordan de controle over haar verhaal kwijt. Fictie en werkelijkheid lijken zich te vermengen... en Jordan koerst af op een ontknoping die ze nooit had voorzien.


Titel De lift
Oorspronkelijke titel The elevator
Uitgever Harlequin IBS Thriller 14
Genre Thriller

Korte omschrijving

Drie vrouwen - één man - een naderende storm

Terwijl een allesverwoestende orkaan hun richting op komt, zitten drie vrouwen vast in de lift van een oude wolkenkrabber. Alle drie dragen ze een geheim met zich mee. Geen van hen beseft dat daarin één en dezelfde man de hoofdrol speelt.

De vastberaden minnares, die eindelijk heeft besloten haar geliefde te vertellen dat ze wil trouwen en een gezin wil stichten.

De bedrogen echtgenote, die woedend is en niet kan wachten om de confrontatie met haar man aan te gaan – met een pistool op zak.

De schoonmaakster – een illegale vluchtelinge – die wordt gekweld door een geheim dat het schokkendst is van al.

De orkaan raast onverbiddelijk hun kant op, en ze zullen moeten samenwerken om deze beproeving te doorstaan en hun levens te redden...


Titel Geen schijn van kans
Oorspronkelijke titel Let darkness come
Uitgever Harlequin IBS Thriller 24
Genre Thriller

Korte omschrijving

Advocate Briley Lester is stomverbaasd dat zij als nieuweling de opdracht krijgt Erin Tomassi te verdedigen - in wat wel de opzienbarendste moordzaak van het jaar genoemd mag worden. Erin wordt verdacht van moord met voorbedachten rade op haar echtgenoot, senator Jeffrey Tomassi, en de openbare aanklager lijkt onomstotelijk bewijs te hebben dat ze schuldig is.Algauw ontdekt Briley dat het geen toeval is dat haar baas een onervaren groentje op deze zaak heeft gezet. Een zeer invloedrijk persoon wil met alle geweld dat Erin Tomassi wordt gestraft, en hij gebruikt elk middel om dit te bewerkstelligen. En zo staat Briley niet alleen voor de schier onmogelijke taak te bewijzen dat haar cliënte onschuldig is, ze moet ook zien te voorkomen dat Erins doodstraf al wordt voltrokken voordat het vonnis is uitgesproken...
Andere titels van deze auteur * Het verhaal van drie bomen - The tale of three trees (Jeugdboek)
Website angelahuntbooks.com


Home | Boekenkast H |