A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Colleen Hoover is New York Times bestsellerauteur en TikTok-sensatie van onder meer 'It ends with us', 'Verity' en 'Reminders of him'. Hoover heeft een lyrische schrijfstijl, maar leest razend vlot weg. Ze houdt zich aan de wetten van de New Adult, maar geeft er wel haar eigen draai aan - Hoover kopieert niemand, zelfs zichzelf niet. Niet voor niets is ze de populairste New Adult-auteur van het moment in Nederland en ver daarbuiten, en wordt ze wereldwijd gelezen.

Deel en serie Deel 1 - Hopeless serie
Titel Sterrenhemel
Oorspronkelijke titel Hopeless
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Sky weet een paar dingen heel zeker.
Punt 1: ze huilt niet. Nooit.
Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings.
Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed.

Al deze zekerheden gaan overboord zodra ze Dean Holder ontmoet. Sky probeert hem op afstand te houden, want ze wil niet dat haar leven overhoopgehaald wordt. Maar Holder is vasthoudend en maakt honderduizend gevoelens in haar los. Moet ze haar levensregels herschrijven?

* 'Sterrenhemel' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Hopeless'.


Deel en serie Deel 2 - Hopeless serie
Titel Sterrenregen
Oorspronkelijke titel Losing hope
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar... ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

De Amerikaanse new adult-auteur Colleen Hoover maakte een klapper met Sterrenhemel, het verhaal van Sky. In Sterrenregen geeft ze het woord aan de mannelijke hoofdpersoon: Dean Holder, de jongen op wie talloze meisje hopeloos verliefd zijn geworden.

* 'Sterrenregen' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Losing Hope'.


Deel en serie Deel 3 - Hopeless serie
Titel Finding Cinderella
Oorspronkelijke titel Finding Cinderella
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

Ze hebben elkaar maar één keer ontmoet, maar Daniël kan haar niet vergeten: de vreemdeling die na meer dan een uur romantiek bij hem wegliep zoals Assepoester bij de prins. Sindsdien heeft Daniël zichzelf er met succes van overtuigd dat de grote liefde alleen in sprookjes bestaat. Tot hij Six, Sky’s beste vriendin, ontmoet bij zijn vriend Dean Holder – en die ontmoeting raakt hem als een bliksemschicht.


Deel en serie Deel 4 - Hopeless serie
Titel Finding Perfect
Oorspronkelijke titel Finding Perfect
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

Vrienden Daniël, Six, Holder, Sky en Breckin zijn van plan Thanksgiving te vieren met een diner in het huis van de ouders van Sky. Maar de hechte vriendengroep dreigt uiteen te vallen. Wanneer Daniël toenadering zoekt en Six de moeilijke vragen stelt die hij eerder niet durfde te stellen, beseft hij tot zijn ontsteltenis dat juist dit geheim als een donkere wolk boven de feestdagen hangt. Opeens moet Daniël alles op alles zetten om antwoorden te vinden voor degene van wie hij het meeste houdt. Is zijn zoektocht hopeloos?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Misschien serie
Titel Misschien ooit
Oorspronkelijke titel Maybe someday
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer's block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek.

Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.

* 'Misschien ooit' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Maybe someday'.


Deel en serie Deel 1.5 - Misschien serie
Titel Misschien nooit
Oorspronkelijke titel Maybe not
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Zomer & Keuning
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

 

Misschien nooit van Colleen Hoover is een liefdesverhaal – al zou je het ook een lustverhaal kunnen noemen – vanuit het mannelijk perspectief van Warren. Hij is zo’n type waar we niet op willen vallen, maar het gebeurt tóch. Warren is namelijk een tikje vuig, een tikje uitgekookt en een tikje... nou ja, meer dan een tikje knap. De perfecte match voor Hooters-serveerster Bridgette, die ook niet op haar mondje is gevallen. Het vonkt en knettert deze hele novelle lang tussen hen, en dat alles vanuit het onweerstaanbare perspectief van Warren.

* 'Misschien nooit' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Maybe not'.


Deel en serie Deel 2 - Misschien serie
Titel Misschien nu
Oorspronkelijke titel Maybe now
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Colleen Hoover schreef 'Misschien nu' in samenwerking met muzikant Griffin Peterson, die ook voor dit deel in de serie een exclusieve soundtrack maakte.

* 'Misschien nu' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Maybe now'.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - It ends with us serie
Titel Nooit meer
Oorspronkelijke titel It ends with us
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

'Nooit meer' van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

* 'Nooit meer' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'It ends with us'.


Deel en serie Deel 2 - It ends with us serie
Titel It starts with us (Vanaf nu)
Oorspronkelijke titel It starts with us
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

Als Lily en haar ex-man Ryle een goed co-ouderschapsritme gevonden hebben, staat plotseling haar eerste liefde, Atlas, tegenover haar. Het leven heeft hem gevormd en hij heeft littekens, maar hij is Lily nooit vergeten. Lily is blij dat de tijd voor één keer in haar voordeel werkt. Als Atlas haar op een date vraagt, zegt ze meteen ja. Maar hoewel ze gescheiden zijn, is Ryle nog steeds een groot deel van Lily’s leven. En hij ziet Atlas niet graag met zijn ex-vrouw en dochtertje...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Onvoorwaardelijk
Oorspronkelijke titel Ugly love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

* 'Onvoorwaardelijk' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Ugly love'.


Titel Oprecht
Oorspronkelijke titel Confess
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Sommige dingen kunnen maar beter geheim blijven

Net als Auburn dringend wat extra geld nodig heeft, loopt ze langs een galerie waar dringend om hulp wordt gevraagd. Het concept van kunstenaar Owen spreekt haar meteen aan - hij maakt schilderijen op basis van anonieme bekentenissen die in zijn brievenbus worden gegooid. Wat haar nog meer aanspreekt, is Owen zelf.
En dat is geheel wederzijds. Helaas is de liefde niet zo simpel, zeker niet als er grote geheimen bestaan.

* 'Oprecht' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Confess'.


Titel 9 November
Oorspronkelijke titel November 9
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Dezelfde datum, dezelfde plek, vijf jaar lang

Fallon lijdt nog steeds onder de gevolgen van een heftige brand die haar voor het leven heeft getekend. Op de dag dat ze naar New York verhuist, ontmoet ze Ben. Ze brengen de rest van de dag samen door en op het vliegveld spreken ze af elkaar de komende vijf jaar jaarlijks op deze datum en plek te zullen ontmoeten. Maar wat een gewoon een leuke afspraak lijkt, zou voor Ben weleens meer kunnen zijn. Heel veel meer.

* '9 November' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'November 9'.


Titel Uitzonderlijk
Oorspronkelijke titel Without merit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.'

Merit, de hoofdpersoon in 'Uitzonderlijk' van Colleen Hoover, is een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan.

* 'Uitzonderlijk' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Without merit'.


Titel Mijn belofte aan jou
Oorspronkelijke titel All your perfects
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Hoe perfect hun liefde ook is, het léven is verre van perfect. Kan hun liefde overleven?

'Mijn belofte aan jou' van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

* 'Mijn belofte aan jou' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'All your perfects'.


Titel Too late
Oorspronkelijke titel Too late
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

Sloan heeft een relatie met drugscrimineel Asa en voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg. Dan ontmoet ze tijdens Carter en word haar al heftige leven nog gecompliceerder.

‘Too Late’ – de nieuwe, heftige new adult van Colleen Hoover – gaat over Sloan, die al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend. ‘Too Late’ van Colleen Hoover bevat een dosis crime die ervoor zorgt dat het een enorme pageturner is. Let op: niet geschikt voor tere zieltjes!


Titel De waarheid
Oorspronkelijke titel Verity
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Zomer & Keuning
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Lowen kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

* 'De waarheid' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Verity'.


Titel Spijt van jou
Oorspronkelijke titel Regretting you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

* 'Spijt van jou' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Regretting you'.


Titel Layla
Oorspronkelijke titel Layla
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre Thriller

Korte omschrijving

Colleen Hoover brengt met 'Layla' psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.


Titel Herinneringen aan hem
Oorspronkelijke titel Reminders of him
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Zomer & Keuning
Genre New Adult

Korte omschrijving

 

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

* 'Herinneringen aan hem' werd later heruitgegeven met behoud van de originele titel 'Reminders of him'.
Andere titels van deze auteur Kort verhaal
* De valse huisgenoot - ? (Verschenen als bijlage bij Flair 31 van 2016)
Website colleenhoover.com


Home | Boekenkast H |