A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Loes den Hollander is een Nederlandse thrillerschrijfster en bestsellerauteur. Loes schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien in schrijven haar voornaamste bezigheid.

Titel Vrijdag
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Sandra van Dalsum heeft het in haar leven prima voor elkaar. Ze is mede-eigenaresse van drie modezaken, ziet er voor haar 48 jaar goed uit en houdt er minnaars op na, zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Toch baart de jongere man met wie ze op dit moment een overspelige relatie heeft, haar zorgen. Want met deze scharrel gaat ze te ver, véél te ver zelfs...

Vandaar dat ze zich gedwongen ziet er een punt achter te zetten. Maar een paar dagen nadat Sandra heeft besloten om hem dit mee te delen, wordt haar minnaar vermoord. In het hotelletje waar hij en Sandra elkaar altijd treffen... En waar hij op dat moment met een andere vrouw in bed lag...

Deze gruwelijke ontdekking brengt een enorme schok teweeg, maar het leven van Sandra verandert pas écht in een nachtmerrie als duidelijk wordt dat de moordenaar het weleens op haar gemunt zou kunnen hebben. Ze moet onderduiken. Sandra van Dalsum, de vrouw die haar leven zo perfect geregeld had, moet nu de regie erover uit handen geven. Wanneer Sandra echter besluit om haar onderduikadres te verlaten om het heft weer in eigen hand te nemen, slaat de realiteit onmiddellijk genadeloos toe...


Titel Zwanenzang
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Op het einde van hun middelbare-schooltijd sluiten vier klasgenoten een verbond, waarbij ze elkaar beloven dat ze met niemand zullen praten over wat ze samen hebben uitgehaald. Ieder voor zich probeert daarna om alles wat er is gebeurd gewoon te vergeten. Maar er blijft toch een onaangenaam schuldgevoel in hun hoofd achter, dat door schijnbaar onschuldige woorden van anderen gemakkelijk kan worden aangewakkerd en waar ze nooit helemaal los van komen.

Na twintig jaar worden Sylvie, Doortje, Vicky en Janna beurtelings geconfronteerd met hun lidmaatschap van een groep die beter niet had kunnen bestaan. Ze proberen de signalen die ze krijgen te negeren maar worden tóch gedwongen om onder ogen te zien dat hun schuld moet worden ingelost en ze een hoge prijs gaan betalen. Een té hoge prijs, zelfs...

Kan hun onbekende belager, die van plan lijkt te zijn om met elk lid van de groep rigoureus af te rekenen, worden gestopt? Heeft het zin om het verleden op te rakelen of kunnen ze er beter definitief over zwijgen? Ze beseffen alle vier pas laat dat het noodlot hen op de hielen zit.


Titel Naaktportret
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Ieder jaar als het mei wordt, dringt het verleden van Marijke van Manen zich genadeloos aan haar op in de vorm van steeds dezelfde nachtmerries. En dit jaar komt daar nog bij dat ze een onbestemd gevoel heeft over het ongeluk dat haar man is overkomen, over een rode auto die steeds in haar buurt lijkt rond te rijden en over de voorspellende dromen van haar stiefzoon. Er is een ongrijpbare dreiging haar leven binnengeslopen. Een dreiging die overal opduikt waar ze hem niet verwacht.

Als er steeds meer gebeurtenissen plaatsvinden die niet meer als toeval kunnen worden afgedaan, slaat de onrust toe. Marijke probeert in haar eentje te ontdekken wat er aan de hand kan zijn. Is er alleen dreiging of dient ze rekening te houden met daadwerkelijk gevaar?

De angstvallig verborgen herinneringen aan haar verleden laten zich niet langer wegdrukken. Ze kan er niet omheen. Als ze erachter wil komen wat er precies aan de hand is, zal ze toch een keer moeten analyseren wat er jaren geleden in haar leven gebeurde. Op het moment dat het tot haar doordringt dat ze actie moet ondernemen, lijkt ze te laat te zijn. En ze ontdekt iets waar ze nooit op had gerekend...


Titel Broeinest
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen. De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, gaan alle remmen los en de vlijmscherpe verschillen van mening die tussen de familieleden bestaan, komen bloot te liggen. Er valt niet meer te ontkomen aan de scheidslijn die hen uiteen drijft en er ontstaan definitief twee kampen.

Dan word de oudste dochter van het gezin dood aangetroffen en blijkt iedereen deze vrouw verkeerd te hebben ingeschat. Er is direct een verdachte. Maar is hij wel de moordenaar? En waarom gedraagt Johan, de oudste zoon, zich opeens zo vreemd?

De gebeurtenissen uit het verleden worden weer actueel maar ze brengen vooral onrust teweeg en bovendien een niet meer te stuiten drang om de diverse familiegeheimen te ontrafelen. Onverwacht valt er een tweede dode. Die gebeurtenis maakt de weg vrij om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar wél een waarheid die twee kanten heeft.


Titel Wodka-jus
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Een schijnbaar rimpelloze verbintenis. Een roerloze nacht. En dan opeens een mededeling die alle rust verstoort en bij iedereen vragen oproept. Birgit krijgt te horen dat haar man zelfmoord heeft gepleegd.

Birgit gaat de confrontatie aan met het verborgen leven van haar man en ontdekt de waarheid over haar huwelijk.

* Wodka-jus is een minithriller (96 pagina's) en werd in de zomer van 2008 bij de aanschaf van een boek van Loes den Hollander gratis cadeau gedaan.


Titel Dwaalspoor
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Het huwelijk van Rob en Lilian Dijkman lijkt stabiel. Toch is er iets mis. Grandioos mis.

Lilian staat op het punt om haar geluk in een andere richting te zoeken, als Rob wordt vermoord. Ze blijft achter met tegengestelde gevoelens en met de onbehaaglijke gedachte dat er meer aan de hand is dan ze kan overzien. Ze heeft redenen genoeg om verschillende mensen uit haar omgeving te wantrouwen, zelfs haar eigen zoon.

Als er een tweede dode valt, rijst de vraag of de moorden iets met elkaar te maken hebben. Lilian trekt haar conclusies en is ervan overtuigd dat ze haar leven weer kan oppakken. Totdat ze iets ontdekt waardoor ze haar mening drastisch moet herzien en haar veiligheid niet meer vanzelfsprekend is.


Titel Loslaten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Karakter
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

'Loslaten' is een verhalenbundel waarin alle verhalen iets te maken hebben met het vermogen het verleden te laten gaan. Een oude liefde die zich plotseling meldt om afscheid te nemen. Een diep gewortelde frustratie die een uitweg zoekt en daarvoor een onorthodoxe oplossing vindt. Een totale ommezwaai in een gevoel die het leven definitief verandert. Het onvermogen om een streep te trekken.

'Loslaten' gaat over onverklaarbare, gewenste óf ongewenste, maar altijd herkenbare emoties. Emoties die bij mensen horen. Eigenlijk zou elk verhaal in deze bundel, ondanks de uiteenlopende onderwerpen, 'loslaten' kunnen heten.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Driftleven
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn. Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen waar ze van houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet alledaagse vorm.

Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beïnvloeden. Cees is verliefd op Emma. Maar hij vindt Emma vreemd. Te vreemd. Hij verlaat haar. Emma wil hem terug. Cees weigert. De gevolgen zijn niet te overzien.


Titel Vreemde liefde
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Karakter
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Afrekenen met de man die je verraden heeft en hem treffen op zijn meest kwetsbare plek; Ontdekken dat je zorgvuldig bewaarde geheim al jaren op straat ligt; De grens van je uithoudingsvermogen bereiken; Een verlangen net zo lang najagen tot het zich tegen je keert.

De manier waarop mensen met de liefde omgaan, is vaak voor anderen moeilijk te peilen en nog minder te begrijpen. Vreemd. Maar wat is er vreemd aan liefde?

'Vreemde liefde' is een bundel met 10 verrassende verhalen die zowel spanning als emoties oproepen.

* Het verhaal 'Vreemde liefde' is ook verschenen onder de titel 'Onverwachte liefde'.


Titel Wisselgeld
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het hen niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden eisen hun tol. Er sluipt een onbehaaglijke onzekerheid hun leven binnen.

Lenie probeert als eerste de situatie weer te normaliseren. Maar dan wordt de bodem opnieuw onder hun voeten weggeslagen en komt Michael er achter dat hij zijn verantwoordelijkheid voor een misstap in het verleden te licht heeft ingeschat.


Titel De kat op zolder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2010 bij B for Books
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

In De kat op zolder is de lezer getuige van het uiteenvallen van een huwelijk - hij heeft een ander. Geen nooitbeschreven onderwerp, maar Den Hollander weet er wel een héél originele en grimmige draai aan te geven!

De kat op zolder is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.


Titel De belofte
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij B for Books
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Zoals we van haar gewend zijn bouwt Loes den Hollander in De belofte een ingenieus web van onzekerheden die uitmonden in een onvoorspelbare climax. Een bedrogen vrouw, zeker een aanstaande echtgenote, kan veranderen in een gevaarlijke tijgerin, al helemaal als haar rivale dezelfde naam draagt...

* De minithriller 'De belofte' vormt samen met de minithriller 'De laatste dag' van Corine Hartman één bundel. Het gaat om een eenmalige uitgave van het Kruidvat en de Trekpleister.


Titel Vluchtgedrag
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Kun je zwanger worden zonder bewust gevreeën te hebben?

Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerst hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en tenslotte angstaanjagend worden.

Lotte ontdekt wie de oorzaak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd zal inhalen, welke kant ze ook op rent.


Titel Krachtmeting
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Karakter
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

De moord op Fons Mascini zou een afrekening kunnen zijn. Wie voelde zich voldoende kwaad, gefrustreerd of aangevallen om hem in een parkeergarage een kogel door zijn hoofd te jagen?

Zijn vrouw Eva heeft daar haar eigen ideeën over, die ze zorgvuldig geheim houdt. Ze wil de dader persoonlijk ontmaskeren en bedenkt een slim plan. Maar de moordenaar van Fons heeft ook met háár iets af te rekenen.


Titel Het scherventapijt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Karakter
Genre Roman

Korte omschrijving

Drie vrouwen, die elkaar niet kennen, strijden elk op hun eigen manier met de schimmen uit hun verleden.

Annelies kan de vraag over wie haar vader is niet naast zich neerleggen. Charlene is al haar hele leven bezig met afstand nemen van haar verwachtingen. Marina zoekt al haar hele huwelijk naar een reden om in trouw en loyaliteit te geloven.

Door een daad van zinloos geweld kruisen zich hun wegen en blijken ze onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn.

Het scherventapijt is een meeslepende en ontroerende roman vol onbestemde eenzaamheid en een hang naar veiligheid en erkenning.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Zielsverwanten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

John Koopmans is kok en eigenaar van een eetcafé. Ageeth Vos is directeur van een zorginstelling. Als John veroordeeld wordt tot een taakstraf die hij moet uitvoeren in het verzorgingshuis waar Ageeth directeur is, ontmoeten ze elkaar. Er gebeurt iets tussen hen, maar hun ongelijkwaardige posities tellen zwaar.

Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar te krijgen en nergens voor terugdeinst. En die steeds dichterbij komt.


Titel Uitglijder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Gustaaf Jelle de Volte is er van overtuigd dat hij meer kan dan goed recenseren. Hij wil de wereld versteld laten staan van zijn eerste literaire thriller, maar zijn reputatie staat hem in de weg.

Dan krijgt hij een lumineus idee. Dat idee heet Annabel Schot, een succesvol auteur die hij al verscheidene keren met verve geknipt en geschoren heeft. Annabel heeft een writers block en Gustaaf heeft een voortreffelijk manuscript. Hij zoekt contact met haar. En daar krijgt hij spijt van...


Titel Glansrol
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Irma haat leugens en Irma omarmt leugens. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt.

Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar lastig begint te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugen en waarheid.


Titel Vrije val
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Karakter
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Het leven kan zomaar nooit meer hetzelfde zijn en je zult een weg moeten zoeken in de situatie die ontstaat. Je maakt een vrije val, die overal toe kan leiden. Of juist nergens toe.

Op de dag dat je tachtig wordt een brief krijgen die de toekomst verandert;
Een diep verborgen oorlogstrauma niet langer in de hand hebben;
Door een toevallige ontmoeting een verschrikkelijke waarheid ontdekken;
Op het punt staan je zwangerschap te laten onderbreken;
Het besluit nemen de moordenaar van je kind op te sporen.


Titel Troostkind
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Voor de buitenwereld lijkt het een gewoon gezin, dat het verlies van het jongste kind heeft verwerkt. Maar het ligt anders. Een van hen heeft de kenmerken van een tijdbom en brengt de anderen regelmatig in beroering. En in conflict. Astrid van Velzen is de moeder van dit gezin en op een dag in juni ontdekt ze iets wat niet alleen een gevoelige snaar raakt, maar ook de voorbode blijkt te zijn van geweld en dreiging. Ze vermoedt dat haar zoon hier iets mee te maken heeft. Hoever ga je als moeder om de daden van een kind goed te praten? Hoe lang lukt het je de andere kant op te kijken? Wat moet er gebeuren om je zover te krijgen dat je ingrijpt?

Het antwoord blijkt alle perken te buiten te gaan.


Titel Bodemloos
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Karakter
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doet die slaagt. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat die persoon ervan overtuigd is dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is.


Titel Nooit alleen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij CNCP
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Bij Aline rijst het vermoeden dat haar man Giel geheimen voor haar heeft. Of laat ze zich door haar ziekelijke onzekerheid op het verkeerde been zetten? Giel beweert dat ze zich vergist. Of is dat een leugen? Buurvrouw Guusje vertelt alarmerende verhalen. Maar kloppen die wel? Hoe de waarheid er ook uitziet, soms wil je hem niet te weten komen.


Titel Zwijgrecht
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Hoe onvoorwaardelijk is vriendschap?
Hoe maakbaar is het leven?
In welke mate wordt het leven bepaald door je lot?
Op sommige vragen kun je soms maar beter geen antwoord krijgen...

Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie wonen hun hele leven in hetzelfde dorp en zijn sinds hun jeugd met elkaar bevriend, als ze Amy Patijn ontmoeten. Al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig.

Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weerslag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie die sfeer te doorbreken.


Titel Dekmantel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.

De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.

In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht? Het antwoord lijkt voor de hand te liggen...


Titel Schijnvertoon
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Een aanrijding
Een misverstand
Een moord

Dat gebeurt, en daar zijn altijd mensen bij betrokken, soms onschuldig, soms medeverantwoordelijk.

Vaak schuldig. Schuld hebben betekent de kans lopen om gestraft te worden, tenzij je het slim hebt aangepakt. En mits iemand niet net iets slimmer is dan jij.


Titel Voorbedacht
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Het is een nachtmerrie van iedere ouder, en het overkomt Marjon van Brienen. Haar vriend Philippe brengt hun dochter Carice niet terug na een familiebezoek. Maar waarom? Er bestaan geen onoverkomelijke problemen tussen Marjon en Philippe, er wordt nergens strijd over gevoerd. Wat heeft hem bewogen om hun dochter mee te nemen en wat heeft hij met haar gedaan?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Droombeeld
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Ze durft nog maar weinig mensen te vertrouwen en zoekt naarstig naar antwoorden op vragen die ze zichzelf moet stellen. Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.


Titel Duivelspact
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst. Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving? Ze maakt een keuze. Met alle gevolgen vandien.


Titel Pijngrens
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Wat doe je als je grens is bereikt?

Juli 2014 - Het leven van Annemiek Verwey, Bridget Homberg en Maxim Teeven lijkt in balans te zijn. Maar dan worden ze geconfronteerd met een vliegtuigramp die herinneringen wakker maakt aan een ramp die jaren geleden plaatsvond en die nog niet goed is verwerkt.

Ze zoeken ieder voor zich naar manieren om de onrust en de angst waar ze last van hebben te bezweren. Daarbij komt Annemiek voor een cruciale beslissing te staan, moet Bridget alles op alles zetten om de koers die ze gekozen heeft overeind te houden en maakt Maxim voor de tweede keer in zijn leven een onherstelbare fout.

Aanvankelijk staan de oplossingen die ze moeten kiezen los van elkaar, tot ze ontdekken dat hun persoonlijke geschiedenis al lange tijd onverbrekelijk aan de anderen verbonden is. Maar ze ontdekken ook wie ze in de loop der jaren geworden zijn.


Titel Onderuitgehaald
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Het gezin Fortuin, vader Fokke en dochters Wieke en Sigrid, heeft al zware stormen moeten doorstaan als Freddy, de tweede vrouw van Fokke en de stiefmoeder van zijn dochters, verdrinkt in het zwembad bij hun vakantiehuis. Ze maken de afspraak te zwijgen over de ware toedracht van het ongeluk.
Maar zeven jaar na die verschrikkelijke nacht wordt duidelijk dat iemand die twijfelt aan hun verhaal de waarheid wil achterhalen. Ongeacht welke prijs daar voor betaald moet worden.


Titel Witte tulpen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij B for books
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

De twee verhalen in 'Witte tulpen' gaan allebei over de dood, maar hebben elk een totaal verschillende invalshoek. In het titelverhaal komt een uiterst lastige pubermeid voor die vanalles beleeft waar ouders als de dood voor zijn. Misschien minder geschikt voor jonge ouders van een knappe, wilde meid. Het tweede verhaal is eigenlijk bij uitstek geschikt voor ouders met oude ouders: hierin komt de dood op wel heel zachte kousenvoetjes...

* 'Witte tulpen' is reeds eerder verschenen in de verhalenbundel: Loslaten.


Titel Mij zie je niet
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij De Crime Compagnie
Genre Psychologische thriller

Korte omschrijving

IK WEET HOE DE HEL ERUITZIET
Ik ben een nabestaande.
Ik ben de moeder van een kind dat werd doodgepest.
Ik weet sinds die dag hoe de hel eruitziet en ik heb besloten om een paar mensen dezelfde ervaring te gunnen.


Titel De donkere dagen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

De donkere dagen voor kerst waren nooit eerder zo spannend. Dit is het leukste cadeautje voor de feestdagen met beschrijfbaar cadeau-etiket. Spanning van Hollandse bodem. De auteurs van de Crime Compagnie hebben misdadige spannende verhalen geschreven voor deze heerlijke winterbundel.

Met bijdragen van: Loes den Hollander, Marelle Boersma, Linda Jansma, Theo en Marianne Hoogstraten, Marja West, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Svea Ersson, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Ingrid Oonincx, Heleen Smit, Annerieke de Vries, Ad van de Lisdonk, Heleen van den Hoven, Mariska Overman, Barbara Sevenstern en Tamara Haagmans.


Titel Toen ik dood was
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. 'Liefde komt, liefde gaat. That’s life,' is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw. Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is. Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…


Titel Wacht maar af
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…


Titel Code rood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Ambo/Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

In Code rood van Loes den Hollander wordt op radio en televisie nadrukkelijk geadviseerd niet naar buiten te gaan, tenzij het moet. Maar is het binnen wel zo veilig?


Titel Je bent aan de beurt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Het kan met elke vrouw gebeuren. Denk nooit dat het jou niet treft. Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek...


Titel Altijd nooit meer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Gedurende de eerste zes maanden nadat haar man overleed beschreef Loes den Hollander wat haar bezighield om afscheid te kunnen nemen, herinneringen een plek te geven en ruimte te creëren voor de rest van haar leven. Een liefdevol boek over omgaan met het verlies van een dierbare, dat troost kan bieden aan eenieder die met verlies te maken heeft of heeft gehad.


Titel De heks in mij
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij De Crime Compagnie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Dossier Metselaer
Titel Aangetast
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.

Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.


Deel en serie Deel 2 - Dossier Metselaer
Titel Genadeklap
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Karakter
Genre Thriller

Korte omschrijving

Nadat bekend is geworden wat er is gebeurd met Tamara Metselaer, lijken de kaarten geschud. Degene die schuldig is bevonden wordt berecht, degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan verder met zijn leven. Toch klopt er iets niet. Maar wat er niet klopt wordt goed verborgen gehouden, en niet door één persoon. De uiteenlopende gevoelens en frustraties stapelen zich op, en een climax kan niet uitblijven.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website loesdenhollander.nl


Home | Boekenkast H |