A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Sara Holland woont in een kleine stad in Minnesota, na haar studies werkte ze onder andere in een theewinkel en bij een tandarts. Tegenwoordig woont ze in New York en werkt ze in een uitgeverij. Everless is haar debuut.

Deel en serie Deel 1 - Everless
Titel Everless Het meisje en de alchemist
Oorspronkelijke titel Everless
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft...

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar - en verleiding - met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.


Deel en serie Deel 2 - Everless
Titel Evermore De tovenares en de alchemist
Oorspronkelijke titel Evermorer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Havenfall
Titel Havenfall
Oorspronkelijke titel Havenfall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

Diep in de bergen van Colorado ligt Havenfall, een plek waar eeuwenoude werelden met elk hun eigen magie samenkomen. De herberg daar beschermt iedereen die zijn toevlucht zoekt binnen de muren, en iemand die de vrede verstoort kan nooit meer terugkeren.

Maddie hoopt dat ze ooit de rol van Innkeeper erft van haar oom. Voor Maddie Marrow zijn de zomers in de herberg namelijk meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje. Havenfall is ook de plek waar ze verliefd werd op de knappe soldaat Brekken, uit de Fiorden-wereld.

Maar dan gebeurt er iets waar niemand ooit rekening mee had gehouden: er wordt een lijk gevonden, en de fragiele vrede van de herberg is daarmee onmiddellijk verstoord. Tot overmaat van ramp wordt Brekken vermist, is haar oom ernstig gewond, is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt en is Maddie plotseling verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen in Havenfall. Ze zal er alles aan moeten doen om de moordenaar op te sporen, zelfs als ze daarvoor moet samenwerken met haar mysterieuze collega Taya, die meer lijkt te weten dan iedereen denkt. Als er duistere geheimen aan de oppervlakte komen, wordt een ding duidelijk voor Maddie: niemand is te vertrouwen, en niemand is veilig.


Deel en serie Deel 2 - Havenfall
Titel Phoenix flame
Oorspronkelijke titel Phoenix flame
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Blossom Books
Genre Young adult

Korte omschrijving

'Nu ik weet dat mijn vijanden hierbinnen kunnen komen, voelt alles om me heen een beetje verdraaid, net niet kloppend, bedorven.'

In dit adembenemende vervolg op Havenfall, van bestsellerauteur Sara Holland, zijn de problemen van Maddie Marrow nog niet opgelost. Ze heeft de herberg weliswaar verlost van de Zilveren Prins, maar dat is nog niet genoeg om deze ooit zo veilige haven te beschermen.
Maddie moet een einde maken aan de handel in magische objecten van de zwarte markt en tegelijkertijd de deuren openen voor de ooit zo gevreesde gedaanteverwisselaars. Beide taken lijken onmogelijk, maar dan doet Maddie een ontdekking die alles kan veranderen. Wat als ze haar enige thuis moet vernietigen om iedereen te redden?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website sarahollandwrites.com


Home | Boekenkast H |