A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Canadese Linda Holeman schrijft naast historische romans ook jeugdromans, ťťn daarvan is vertaald in het Nederlands. Haar historische romans behoren tot de Bloemenreeks, die bevat diverse historische boeken van meerdere schrijfsters, ze hebben alleen het thema gemeen en de soortgelijke stofomslag. Gelijkaardige schrijfsters zijn Barbara Ewing, Kate Furnivall, Rosalind Laker,...

Titel Vogels in mijn kop
Oorspronkelijke titel Mercy's Birds
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Afijn
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Mercy laat haar blonde haren knippen en zwart verven. Ze voelt zich verloren en alleen, nu ze met haar moeder Pearl en haar tante Moo alweer verhuisd is en moet wennen aan een nieuwe school. Pearl kwijnt weg op haar kamer, terwijl Moo haar toevlucht zoekt in alcohol en waarzeggerij. Gelukkig heeft Mercy haar baantje bij de bloemist en Andrea nog. Maar het vooruitzicht dat de vriend van tante Moo binnenkort weer bij hen komt wonen, werpt een donkere schaduw over Mercy' s toekomst.


Titel De doornappel
Oorspronkelijke titel The Linnett Bird
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Liverpool, 1823; na de dood van haar moeder is de elfjarige Linnet overgeleverd aan de grillen van haar stiefvader. Na de eerste keer, waarbij hij zelf toekijkt, dwingt hij haar dagelijks tot prostitutie, na afloop van haar lange werkdag in de boekbinderij.

Op een avond wordt ze mishandeld door een perverse klant die haar prachtige blonde haar afknipt en haar zwaar verwondt aan haar linkerborst. Ze balanceert op het randje van de dood en besluit daarna haar stiefvader voorgoed te verlaten. Ze huurt een kamer bij een hoerenmadam en terwijl ze het eeuwenoude beroep uitoefent, spaart ze voor de overtocht naar Amerika, waar ze met haar ongeboren kind een nieuw leven hoopt te beginnen. Maar ze wordt beroofd en haar kind wordt dood geboren.

Dan is er eindelijk iemand die zich over haar ontfermt, en na een periode van relatieve rust krijgt ze de kans om haar geluk in India te beproeven, een kans die ze met beide handen aangrijpt. In Calcutta leert ze als respectabele jonge vrouw de luxe van het koloniale leven kennen en terwijl ze betoverd raakt door de kleuren en geuren van India, wordt ze toch door haar oude leven ingehaald en ziet ze zich gedwongen een ingrijpend besluit te nemen...


Titel De granaatappel
Oorspronkelijke titel The Moonlit Cage
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De eigenzinnige Dary‚ zit gevangen in een gewelddadig huwelijk met een Afghaans stamhoofd. Uit wraak is er een vloek over haar uitgesproken waardoor ze geen kinderen zal krijgen. Maar nog erger dan haar onvruchtbaarheid is de straf die ze onder ogen moet zien wanneer haar man erachter komt dat ze vervloekt is. Alleen door te vluchten kan Dary‚ aan de dood ontsnappen. David Ingram is een ondoorgrondelijke Engelsman die door Afghanistan reist op zoek naar de raadselen die zijn jeugd omgeven. Het is deze vreemdeling die als enige Dary‚'s leven kan redden. Hij heeft zo zijn eigen redenen om Dary‚ te helpen en haar mee te nemen naar Bombay. Dary‚'s levensreis zal haar uiteindelijk in Londen brengen, het hart van het machtige Britse Rijk. Maar is het meisje dat haar weg heeft bevochten door het wrede landschap van Afghanistan wel bestand tegen de uiterst riskante omgeving van het zogenaamd beschaafde Victoriaanse Londen?


Titel Witte Jasmijn
Oorspronkelijke titel In a Far Country
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Een jonge vrouw zoekt naar een plek om zich thuis te voelen Witte Jasmijn is het spannende en dramatische verhaal van de eigenzinnige Pree Fincastle en haar zoektocht naar geluk en liefde in Noord- India halverwege de negentiende eeuw. Pree groeit op in een bescheiden missieziekenhuis net buiten Lahore.

Haar leven als fatsoenlijke missionarisdochter verandert volkomen als haar vader sterft en zijn vele geheimen een voor een worden onthuld. Verstoten door de kerk en zonder geld op zak gaat ze op zoek naar haar jeugdliefde Kai, de enige die ze durft te vertrouwen. Maar Kai is niet de man die ze denkt dat hij is. De geheimen die hij met zich meedraagt onthullen de schokkende waarheid van haar familiegeschiedenis en brengen Pree naar een nieuwe wereld en een nieuw leven.


Titel Gouden saffraan
Oorspronkelijke titel The Safron Gate
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Roman

Korte omschrijving

1930: Sidonie O'Shea geniet van het rustige leven in New York dat ze deelt met haar verloofde Etienne Duverger. Dan verdwijnt Etienne ineens uit haar leven, zonder waarschuwing vooraf en zonder verklaring waarom. Tussen zijn bezittingen vindt Sidonie een brief die haar wereld op z'n kop zet.

Sidonie kan niet geloven dat Etienne haar zomaar zou verlaten en daarom reist ze hem achterna, eerst naar Engeland en dan naar Marrakech, vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Maar niets kan haar voorbereiden op de schokkende feiten die ze er zal ontdekken, zowel over de man die ze blindelings vertrouwde als over een betoverende wereld vol gevaarlijke geheimen...


Titel Anjers in Sint-Petersburg
Oorspronkelijke titel The Lost Souls of Angelkov
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Rusland, 19e eeuw. Antonina is uitgehuwelijkt aan Konstantin, een rijke grootgrondbezitter. Met al het optimisme dat ze in zich heeft, probeert ze het beste van haar verstandshuwelijk te maken en leidt ze het huishouden van het grote maar vervallen landgoed, dat mijlenver verwijderd is van de bewoonde wereld.

Op een ochtend wordt Antoninaís zoon echter ontvoerd door een bende kozakken. Konstantin trekt zich in zichzelf terug en Antonina beseft dat het aan haar is om hun enige kind en erfgenaam te redden. Ze vindt hulp en steun bij haar trouwe bedienden Lilya en Grisha, die alles voor Antonina overhebben. Maar als de arbeidersklasse zich begint te verzetten tegen de aristocratie verandert alles. In het heetst van de strijd moet Antonina zien te voorkomen dat ze haar zoon voorgoed verliest...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.lindaholeman.com


Home | Boekenkast H |