A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


B.J. (Brenda Jane) Hoff schrijft voornamelijk christelijke historische romans over Ierse immigranten, ook de Amish komen aan bod. Hoewel haar verhalen zich in het verleden afspelen zijn de thema’s die aan bod komen ook die waar men in het heden mee te maken krijgt. Haar verhalen zijn bedoeld als 'verhalen die een brug bouwen tussen heden en verleden'.

Haar debuutserie 'De Ieren' vertelt de geschiedenis van twee Ierse families, die aan weerszijden van de oceaan trachten te overleven en hun geloof in God te behouden.

Deel en serie Deel 1 - De Ieren
Titel Het lied van de stilte
Oorspronkelijke titel Song of the silent harp
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In het Ierse dorp Killaia - Nora Kavanaghs thuis - is de aardappeloogst mislukt. Er heerst hongersnood en dodelijke koorts. De Engelse landheren kennen echter geen genade en dreigen het land van de pachters af te nemen. Wanneer Nora's man, dochter en vrienden ten prooi vallen aan de koorts, blijven Nora en haar zoontje Daniel berooid en bedroefd achter.

Haar enige hoop is nu gelegen in haar jeugdliefde Morgan Fitzgerald. Morgan - dichter, zwerver en opstandeling - heeft zijn wilde en roekeloze gedrag nooit verloren, en al zijn goede bedoelingen zijn wellicht niet genoeg om de familie Kavanagh te redden.


Deel en serie Deel 2 - De Ieren
Titel Harten vol heimwee
Oorspronkelijke titel Heart of the lonley exile
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

1847. Nora Kavanagh en haar zoon Daniel hebben het door hongersnood geteisterde Ierland verlaten en zijn naar Amerika geëmigreerd. Het valt niet mee om daar een nieuw leven op te bouwen, geplaagd als ze zijn door heimwee en verdriet. Nora's jeugdvriend Michael Burke heeft beloofd met Nora te trouwen en voor haar te zorgen. Maar Nora aarzelt om zijn aanzoek aan te nemen; haar gedachten gaan steeds naar haar andere jeugdvriend, Morgan Fitzgerald...

In Ierland staat Morgan ondertussen voor de keuze: blijft hij bij zijn grootvader in Dublin, of mengt hij zich in de politieke strijd? Hij volgt zijn hart, maar betaalt daarvoor een hoge prijs.


Deel en serie Deel 3 - De Ieren
Titel Het land van belofte
Oorspronkelijke titel Land of thousand dreams
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

1848. In Five Points, de armste wijk van New York eerst corruptie, rassenongelijkheid en georganiseerde misdaad. De immigranten die vol verwachting Amerika binnenstromen en in Five Points belanden, worden genadeloos uitgebuit. Michael Burke heeft gezworen om de man die hiervoor verantwoordelijk is, tot de ondergang te brengen; maar hij weet niet dat ook zijn eigen zoon Tierney in diens macht is terechtgekomen...

In Ierland probeert Morgan Fitzgerald zijn leven weer op te bouwen, nadat hij door een kogel is verlamd. Hij sticht een school in Nelson Hall en neemt de zorg op zich voor het weesmeisje Annie Delaney en de stomme Finola. Dan slaan geweld en tragedie ongenadig toe.


Deel en serie Deel 4 - De Ieren
Titel Het licht van de waarheid
Oorspronkelijke titel Sons of an ancient glory
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Tierney Burke keert terug naar Ierland - en belandt binnen het uur in de cel. Daar sluit hij een ongewone vriendschap met de zigeuner Jan Martova. Morgan Fitzgerald neemt beide jongemannen als gast op in Nelson Hall. Wat haalt hij zich daarmee op de hals?

In Amerika worden Michael, Sara, Evan en Nora en hun gezinnen in rouw gedompeld als kleine Tom verongelukt. Zij stellen hun huis en hun hart open voor wie hulp nodig heeft: bijvoorbeeld Quinn O'Shea, die op de vlucht is voor haar duistere verleden en in de Nieuwe Wereld opnieuw wil beginnen; en de kleine Billy Hogan, misbruikt en in de steek gelaten, op zoek naar de liefde van een vader.


Deel en serie Deel 5 - De Ieren
Titel De gageraad van de hoop
Oorspronkelijke titel Dawn of the golden promise
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

1850. Michael Burke, politieagent in New York City, heeft maar één hartewens. Hij wil, koste wat het kost, de crimineel Patrick Walsh achter de tralies krijgen. Zijn wens groeit uit tot een obsessie, die in conflict komt met zijn geloof.

In Ierland komt Morgan Fitzgerald voor een onmogelijke keuze te staan, een keuze die hem alles kan afnemen wat hem dierbaar is: zijn vrouw, zijn gezin, zelfs zijn leven. Ook zijn vrouw Finola bereikt een keerpunt in haar leven. Ze moet haar verborgen herinneringen en de duistere geheimen over haar verleden onder ogen zien. Maar die kunnen wel eens meer zijn dan zij kan dragen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - The mountain legacy
Titel Melodie in de verte
Oorspronkelijke titel A distant music
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Van Wijnen
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Melodie in de verte' is het verhaal over een mijnwerkersdorp, Skingle Creek, Kentucky, aan het einde van de negentiende eeuw. Het vertelt over de grote armoede die in het dorp heerst, over de kinderen in het dorp en hun onderwijzer, Jonathan Stuart. Iemand heeft de zilveren fluit van de meester gestolen, waarmee de 'muziek' uit het dorp is verdwenen. Muziek in letterlijke zin, maar ook de blijdschap en levenslust die onder de kinderen en volwassenen heerste. Maggie MacAuley probeert samen met haar vriendin het instrument terug te vinden en daarmee de vreugde terug te brengen in het dorp.


Nog niet vertaalde delen van The mountain legacy serie:

Deel 2 - The wind harp
Deel 3 - The song weaverLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De jaren in Riverhaven
Titel Rachel's geheim
Oorspronkelijke titel Rachel's secret
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2010 bij Het Zoeklicht
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Rachel Brenneman heeft een geheim...
Maar als de mysterieuze, zwaargewonde Iers-Amerikaanse rivierbootkapitein Jeremiah Gant in het altijd zo rustige Amish dorp Riverhaven aankomt, zorgt dat voor beroering en komt haar geheim aan het licht. De kapitein wordt gewantrouwd en zorgt voor chaos en conflict - zeker voor Rachel. De niet welkome buitenstaander heeft een veilige plek nodig om te kunnen herstellen, voordat hij zijn taak om slaven naar de vrijheid te leiden weer kan op kan pakken. Noch hij, noch Rachel is voorbereid voor zijn missie, voor het hart van Rachel en voor de leefgewoontes van een leefgemeenschap.


Deel en serie Deel 2 - De jaren in Riverhaven
Titel Op de proef gesteld
Oorspronkelijke titel Where Grace abides
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Het Zoeklicht
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Rachel houdt van de mensen in de Riverhaven Amish gemeenschap, die niets liever willen dan met rust te worden gelaten en hun geloof te beleven. Maar Rachel heeft ook diepe gevoelens voor de buitenstaander Jeremiah Gant, een Iers-Amerikaanse conducteur van de ondergrondse spoorweg. Met een oprechte hoop om met Rachel te kunnen trouwen, vraagt Jeremiah aan de bisschop toestemming om zich bij de Amish gemeenschap te kunnen voegen. Als er onverwacht een negatieve beslissing wordt genomen, zijn hun harten gebroken en trachten ze ieder huns weegs te gaan.

In de tussentijd bedreigt iets sinisters - en dodelijks - de vrede van de gemeenschap. Als het geluid van de alarmbel rond middernacht klinkt, verzamelt de Amish bevolking zich. Als er iets gebeuren moet, doen ze het gezamenlijk.

Terwijl het leven van Rachel zich binnen de Amish gemeenschap afspeelt, leeft Jeremiah als een buitenstaander en lijkt een toekomst samen hopeloos. Toch kunnen ze elkaar niet loslaten en beleven ze beiden een moedige en inspirerende reis in geloof.


Deel en serie Deel 3 - De jaren in Riverhaven
Titel Rivier van genade
Oorspronkelijke titel River of mercy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Het Zoeklicht
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Rachel Brenneman dacht dat liefde niet meer voor haar was weggelegd na de dood van Elie... Kapitein Jeremiah Gant zette haar gedachten echter helemaal op zijn kop toen hij levensgevaarlijk gewond aankwam in de Amishgemeenschap van Riverhaven. En nu Rachels moeder gelukkig getrouwd is met Dr. David Sebastian - na zijn bekering tot het Amish geloof -lijkt het wel zeker dat ook Jeremiah bereid is zich te bekeren. Maar als bisschop Graber weigert Jeremiah toe te laten, lijkt alle hoop verloren.

Kan Rachel gelukkig worden door zich in de armen te werpen van de weduwnaar Samuel Beiler? Zijn argumenten om Rachel over te halen met hem te trouwen, lijken acceptabel- hoewel ze niet van hem houdt.

Een volgende aanval op het Amish dorpje brengt het leven van Rachel in gevaar. Als ook de aantrekkelijke weduwe Ellie Sawyer probeert ingang te vinden bij Jeremiah, wordt Rachel boos. Waarom geeft God haar niet het geluk waar ze naar zoekt?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Mt. Laurel Memory
Titel De dokter van Mount Laurel
Oorspronkelijke titel Harp on the willow
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Het Zoeklicht
Genre Historische roman

Korte omschrijving

West Vrginia, 1869
Drie jaar geleden vestigde dokter Daniel Kavanagh zich in het pittoreske stadje Mount Laurel en zette daar een dokterspraktijk op. De alleenstaande dokter koestert een onbeantwoorde verliefdheid voor Serena Norman, de plaatselijke schooljuffrouw. Aan het einde van de weg ligt het mijnstadje Owenduffy, dat door de meeste inwoners van Mount Laurel wordt gezien als een afgelegen gehucht. Wanneer de dokter van het mijnbedrijf zijn betrekking opgeeft, gaat Daniel ermee akkoord om één dag in de week langs te komen. Dat leidt tot consternatie onde de mede-inwoners, waaronder zijn geheime liefde Serena. Addie Rose, de dochter van een van de mijnwerkers van Owenduffy, heeft de gave om voor anderen te zorgen. Welke ramen zal God openen voor Addie Rose als een functie voor receptioniste opeens vrijkomt bij Daniels praktijk- alleen werk, een mogelijke carrière als verpleegster, of misschien meer dan dat? De dokter van Mount Laurel is een ontroerend verhaal over ware liefde. Het soort liefde wat alleen kan komen van een Redder die eerst van ons hield.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.bjhoff.com


Home | Boekenkast H |