A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Daniëlle Hermans, geboren in 1963, debuteerde in 2008 met 'Het tulpenvirus'. Haar grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben haar aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlandse cultuurhistorische elementen. 'Het tulpenvirus' werd ook internationaal een succes en de filmrechten zijn verkocht. Naast thrillers schrijft ze ook non-fictie.
Haar roman 'Het bedrog van Quisco' schreef ze onder het pseudoniem Daan Hermans.

Titel Het tulpenvirus
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Bruna
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Een jonge kunstenaar raakt betrokken bij de mysterieuze dood van zijn oom. Hij komt erachter dat de tulpenmanie niet iets is wat tot het verleden behoort. De gekte rond die bloem drijft mensen nog steeds tot het uiterste, zelfs tot moord...

Alkmaar, 1636. De gerespecteerde herbergier en tulpenhandelaar Wouter Winckel wordt gevonden in de gelagkamer van zijn taveerne De Oude Schuttersdoelen. Vermoord. Waarom moest hij dood?
Londen, 2007. Frank Schoeller wordt door zijn neef Alec dodelijk gewond aangetroffen. Uit de laatste woorden van Frank en het boek dat hij omklemt, begrijpt Alec dat de moord iets met tulpen te maken moet hebben. Samen met zijn beste vriend Damian volgt Alec een spoor dat niet alleen terugleidt naar de zeventiende-eeuwse tulpenhandel en de moord op Winckel, maar ook naar een groep rijke investeerders waarvan Frank deel uitmaakte. Dan duikt de ambitieuze wetenschapster Tara Quispel op. Zij blijkt Frank goed gekend te hebben. Maar om andere redenen dan Alec denkt... Als blijkt wat er achter Franks plannen zat en hoeveel er op het spel staat, is niemand van de betrokkenen zijn leven meer zeker.


Titel De man van Manhattan
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Bruna
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

In eDe man van Manhattane laat Daniëlle Hermans zien wat de consequentie zijn als in een land angst reageert. Hiermee schetst ze een actueel portret van Nederland in een ijzersterk what if-scenario.

Al jaren is de Amerikaanse historicus Donald Christie bezig met zijn levenswerk: het ontcijferen van twaalfduizend zeventiende-eeuwse documenten. Dit unieke archief bevat materiaal dat de ontdekking en kolonialisatie van Manhattan door de Hollanders beschrijft. Als Donald Christie tijdelijk in Nederland verblijft, krijgt journaliste Kes van Buren de opdracht een artikel over hem te schrijven. Het contact verloopt de eerste dagen moeizaam, maar langzamerhand raakt Kes steeds meer gefascineerd door het project waar Donald aan werkt. Dan verongelukt hij. Kes raakt ervan overtuigd dat iemand hem wilde tegenhouden. Tijdens haar onderzoek stuit ze op een verborgen deel van de geschiedenis van Manhattan dat te maken heeft met Peter Stuyvesant, de man die de Nederlandse kolonie met harde hand bestuurde. Als die informatie in verkeerde handen valt, kan dit een machtsstrijd tussen Nederland en Amerika teweegbrengen die zijn weerga niet kent. En Kes is niet de enige die dit weet...


Titel Het bedrog van Quisco
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Bruna
Genre Roman

Korte omschrijving

De jonge journalist Evander Clovis heeft een nieuwe opdracht: een stuk schrijven over de mysterieuze verdwijning van Martha Mulder in het wonderlijke - voor buitenstaanders slecht toegankelijke - stadje Quisco. De bewoners van Quisco houden niet van pottenkijkers, kinderen zijn niet welkom en de moraal is enigszins afwijkend. Hoe langer zijn verblijf in Quisco duurt, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van intriges.

* Daniëlle Hermans schreef deze roman onder haar pseudoniem Daan Hermans.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Van Helden en Hessels
Titel De watermeesters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Bruna
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Als haar vriend Tim Paltzer plotseling verdwijnt, zet journaliste Sophie van Manschot alles op alles om er achter te komen wat er aan de hand is. Dan wordt Berend Adriaans, directeur van het ingenieursbureau waar Tim werkt en dat gespecialiseerd is in waterbeheer, levenloos aangetroffen. Zijn hoofd is in een dijk gestoken. Het lijkt om een symbolische daad te gaan die terug te leiden is naar een groep rijke kooplieden in de zeventiende eeuw. Rechercheur Rob van Helden en rechercheur in opleiding Nicole Hessels moeten deze bizarre moord zien op te lossen nu de geschiedenis zich vierhonderd jaar later lijkt te herhalen.


Deel en serie Deel 2 - Van Helden en Hessels
Titel In vredesnaam
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Bruna
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

In de nok van de Utrechtse Domkerk hangt het levenloze lichaam van een vrouw. Niet lang daarna worden in twee andere kerken in Utrecht lichamen aangetroffen. Ook deze vrouwen zijn op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Rechercheurs Rob van Helden en Nicole Hessels worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek stuiten zij op een geheim gangenstelsel onder het hart van de oude binnenstad waar tientallen portretten van vrouwen hangen. Wie zijn die vrouwen? En wat betekent dat symbool een wiel met zes spaken dat overal opduikt? Stap voor stap komen Rob en Nicole erachter dat de moorden iets met de Vrede van Utrecht, die in 1713 is gesloten, te maken hebben. Ondertussen probeert Dominique van Doorn, voorzitster van een vrouwennetwerk, ze net een stap voor te zijn. Zij weet al na de eerste moord dat zij gevaar loopt en ook dat zij niet de enige is...

'In vredesnaam' is een unieke thriller ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - LIFE (Landelijk Instituut Forensische Expertise)
Titel Stille getuigen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

In een kasteel langs de Vecht tussen Amsterdam en Utrecht huist het Landelijk Instituut voor Forensische Expertise. Het LIFE wordt met strakke hand geleid door de perfectionistische en ambitieuze Madeleine Bekkers. Alex van Brederode, een eigenzinnige veertiger die door zijn grote deskundigheid `de Professor genoemd, leidt het team van plaats delict onderzoekers. Hij wordt bijgestaan door zijn leergierige assistente Suzanne Meijer.
Als in een nieuwbouwwijk de onthoofde lichamen van een jong stel worden aangetroffen, zet het forensisch team van het LIFE alles op alles om ervoor te zorgen dat de dader zo snel mogelijk gevonden wordt. Want de kans is groot dat de moordenaar opnieuw toe zal slaan. Tegelijkertijd doet een wijkagent in een park een aantal macabere vondsten die hem grote zorgen baren.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Stil in mij
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Bruna
Genre Non-fictie

Korte omschrijving

In 'Stil in mij'. Overleven bij de nonnen vertellen tientallen vrouwen hun schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.
Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers om hun persoonlijke ervaringen uit eerste hand te kunnen optekenen. In 'Stil in mij' laten deze vrouwen voor het eerst hun eigen stem horen en vertellen zij zelf over hun ervaringen toen zij als kinderen werden overgedragen aan scholen en instituten waar nonnen de leiding hadden.

* 'Stil in mij' werd geschreven door Daniëlle Hermans en Esther Verhoef.


Titel Fooddetective
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Prometheus
Genre Non-fictie

Korte omschrijving

Wat heeft Mexico met de caesar salad te maken? Wie heeft de hamburger uitgevonden? Is de manier waarop wij dame blanche serveren - vanille-ijs met chocoladesaus - wel de juiste? En wie was Carpaccio?
Achter het ontstaan van veel klassieke gerechten gaan spannende verhalen schuil. Marian Mudder en Daniëlle Hermans combineren hun culinaire kennis en gedegen onderzoeksvaardigheden en duiken als detectives in de culinaire materie om de oorsprong van bekende gerechten te achterhalen. Ook gingen zij op zoek naar de meest oorspronkelijke recepten, van tournedos rossini en beef wellington tot tiramisu en de tompouce.
Deze culinaire whodunnit gaat over mythes rond wereldberoemde gerechten, over geheime ingrediënten en bereidingswijzen, over eeuwenoude familierecepten, en bovenal over lekker eten.

* 'Fooddetective' werd geschreven door Marian Mudder en Daniëlle Hermans.


Titel Doorlevers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Ambo/Anthos
Genre Non-fictie

Korte omschrijving

In Doorlevers van Danielle Hermans en Barbara Slagman en 15 vertellen mensen – jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – hoe zij omgaan met het leven met kanker.

Door nieuwe, soms experimentele, medische behandelingen leven mensen met levensbedreigende kanker maanden, zelfs jaren, langer dan verwacht. Iedereen haalt opgelucht adem: 'Het gaat weer goed.' Maar zo simpel ligt het niet.

Hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Begrijpen je werkgever en bedrijfsarts in wat voor wereld je je nu bevindt? En jij? Begrijp jij jezelf nog? Veel doorlevers lopen er bijna dagelijks tegenaan dat er voor hen weinig plek in de maatschappij is.

Hoe zit het met je partner en hoe leg je het aan je kinderen uit? En hoe pakken je vrienden het op? Gaan ze dichter bij je staan of nemen ze juist afstand?

* 'Doorlevers' werd geschreven door Daniëlle Hermans en Barbara Slagman.
Andere titels van deze auteur Korte verhalen in de verzamelbundels:

- Stampvol verhalen voor het goede doel (2009 Bruna)
- Stampvol spannende verhalen voor het goede doel (2010 Bruna)
Website daniellehermans.nl


Home | Boekenkast H |