A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Kristen Heitzman schrijft Christelijk geïnspireerde romans, ze staat bekend om haar ijzersterke dialogen en levensechte personages. Ze schrijft in meerdere genres: drama, historische roman, spanning en feelgood.

Titel Ontmaskerd
Oorspronkelijke titel Halos
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

De belofte van haar moeder had zich stevig in haar geheugen genesteld: engelen waakten over haar, als ze het maar wilde zien.

Na de dood van haar ouders blijft Alessi Moore ontheemd achter. Niemand geeft om het gevoelige jonge meisje, dat in een fantasiewereld lijkt te leven. Haar oom en tante nemen met tegenzin de voogdij op zich, maar zetten haar op haar achttiende verjaardag het huis weer uit. Met niets meer dan een auto en wat kleren begint Alessi's zoektocht naar een thuis. Uiteindelijk strandt ze in het idyllische Charity.

De sereniteit die het dorpje uitstraalt blijkt al snel schijn. Als haar auto wordt gestolen, is Alessi in een klap al haar bezittingen kwijt. Ze is totaal afhankelijk van de dorpsbewoners. En van één inwoner in het bijzonder, die daar duidelijk niet op zit te wachten.


Titel Gevarenzone
Oorspronkelijke titel Twilight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Brandweerman Cal Morrison is bang voor vuur. Sinds hij vergeefs een klein meisje uit een brandend huis probeerde te redden, wordt hij achtervolgd door angst. Actieve dienst als brandweerman heeft hij opgeven: hij slijt nu zijn dagen als voorlichtingsclown bij de afdeling brandpreventie.

Als Laurie Prelane terugkeert in het stadje, brengt dat pijnlijke herinneringen bij Cal boven. Laurie, zijn grote jeugdliefde, verliet hem jaren geleden omdat ze hogerop wilde en Cal beneden haar stand vond. Ze trouwde met de zoon van een senator in de hoop dat dat huwelijk haar alles zou geven waarnaar ze verlangde: geld, prestige en een uitweg uit haar kleinsteedse leven. Nu is ze plotseling terug, zonder man, maar met twee kleine kinderen.

Cal zoekt toenadering, en ze accepteert hem als vriend, maar over haar verleden wil ze niet praten. Al snel ontdekt Cal dat Laurie wordt achtervolgd door een gevaar dat alles bedreigt wat haar lief is. Cal is niet meer de man die hij vroeger was, maar kan hij opnieuw de held zijn die zij nu zo wanhopig nodig heeft?


Titel Vrije val
Oorspronkelijke titel Freefall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

De klap kwam als de stortvloed onder haar, hard en snel en onverwacht, ze gilde en viel...

Een jonge verouw komt uit de bergen gestrompeld en zakt in elkaar op het eiland Kaui (Hawaï). Ze weet niet meer wie ze is, of hoe ze hier is gekomen.

Monica Pierce, de vrouw die haar vindt, voelt dat deze verstekeling door God naar haar toe is gebracht, Maar Monica's broer Cameron is wantrouwiger. Met tegenzin stemt hij ermee in om de mysterieuze omstandigheden rondom de komst van de vrouw te onderzoeken. Door de vreemde verwondingen denkt hij dat haar verhaal misschien niet zo onschuldig is als het lijkt. En dan is er nog dat knagende gevoel dat hij haar eerder heeft gezien...


Titel Labyrint
Oorspronkelijke titel The book of fires
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Tessa Young is een succesvolle tuinarchitecte, gespecialiseerd in de aanleg van labyrinten. Een onsympathieke oud-collega roept haar hulp in: op een eeuwenoud landgoed zijn resten van een labyrint aangetroffen. Hoewel Tessa pijnlijke herinneringen heeft aan haar oud-collega, voelt ze dat ze deze klus aan moet nemen. Al snel merkt ze dat er sprake is van sabotage. Wie zit hier achter? Dan wordt Tessa's oud-collega's nachts neergestoken. Met gevaar voor eigen leven gaat Tessa op zoek naar antwoorden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Spencer Family
Titel Dwaalgeest
Oorspronkelijke titel A rush of wings
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Haar ademhaling was snel en oppervlakkig, haar hart klopte in haar keel. Waar kwam dat gevoel vandaanhet gevoel een prooi te zijn?

Flarden van herinneringen en verwarde beelden uit haar jeugd achtervolgen Noëlle St. Claire. In paniek slaat ze op de vlucht.
Wanhopig op zoek naar veiligheid belandt Noëlle op de afgelegen vakantieboerderij van Rick en Morgan Spencer.
Beide broers proberen, ieder op hun eigen manier, door het schild van het gesloten meisje heen te dringen. Is ze echt in gevaar-of bestaat de dreiging alleen in haar hoofd?

Een aangrijpend boek over de invloed van trauma's op relaties tussen mensen.


Deel en serie Deel 2 - Spencer Family
Titel Sleutelkind
Oorspronkelijke titel The still of night
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Morgan Spencer staat bekend als de 'succesgoeroe'. Hij weet op geniale wijze noodlijdende bedrijven van de ondergang te redden. Ook vrienden en kennissen roepen hem geregeld te hulp als ze in de problemen zitten. Het enige dat Morgan niet op orde krijgt, is zijn eigen leven. Als Jill Runyan opnieuw in zijn leven komt, breekt zijn charmante façade. Ze heeft schokkend nieuws, dat hem vrij zal maken van zijn verleden of hem op de knieën zal brengen. Een ontroerend boek over onverwerkt verdriet, menselijke zwakheid en het omgaan met schuldgevoelens.


Deel en serie Deel 3 - Spencer Family 2013
Titel Schuilplaats
Oorspronkelijke titel The breath of dawn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Na de tragische dood van zijn vrouw is Morgan Spencer met zijn dochtertje bij zijn broer ingetrokken. In de twee jaar dat hij op de mooie boerderij woont is hij langzaam tot rust gekomen en Morgan denkt erover zijn leven en carrière weer op te pakken.

Quinn Reilly leeft al jaren in angst en onzekerheid. Ze vreest de wraak van de man die door haar toedoen in de gevangenis belandde: Markham Wilder. Quinn komt in aanraking met Morgan en zijn familie en ervaart bij hen een liefde en warmte die ze nooit eerder heeft gekend.

Wanneer Quinn hoort dat Markham vrijkomt, vlucht ze weg om haarzelf en de familie Spencer te beschermen. Al snel merkt ze dat Morgan te veel om haar geeft om haar zomaar te laten gaan. Maar kan hij nog iets voor haar betekenen als blijkt dat Markham nergens voor terugdeinst?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Michelli Family
Titel Geheimtaal
Oorspronkelijke titel Secrets
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

De onafhankelijke Rese Barret kan het als geen ander: van iets ouds iets nieuws maken, zonder het wezenlijk te veranderen. Een bouwvallig hotelletje renoveren tot een prachtige authentieke villa is dan ook een kolfje naar haar hand. In alle rust hoopt ze eraan te kunnen werken. Maar dan arriveert Lance, een knappe, zelfverzekerde Italiaan met een vlotte babbel. De villa is het erfgoed van zijn familie en hij denkt er antwoorden te kunnen vinden op duistere familiegeheimen. Langzamerhand ontvouwt zich zijn familiegeschiedenis en weet hij ook Rese geheimen te ontfutselen die ze nog nooit aan iemand heeft verteld.


Deel en serie Deel 2 - Michelli Family
Titel Vergeetboek
Oorspronkelijke titel Unforgotten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

De geheimen die Lance in het ouderlijk huis van zijn grootmoeder ontrafelt, kan hij niet voor zijn familie verborgen houden. Samen met zijn geliefde, Rese Barret, reist hij af naar zijn levendige familie in het Little Italy van The Bronx (New York), om zijn grootmoeder in te lichten. Ze weigert echter naar hem te luisteren. Is de geschiedenis van zijn familie inderdaad zo beschamend als zijn oma Antonia denkt, of zelfs verraderlijker dan iemand zich kan voorstellen? Als Lance verder zoekt, naar nieuwe antwoorden, merkt hij dat zijn familiegeschiedenis onlosmakelijk verbonden is met zijn eigen leven. Om zich los te kunnen maken van de vloek van het verleden, moet Lance alles loslaten. Ook zijn relatie met Rese...


Deel en serie Deel 3 - Michelli Family
Titel Fluistertoon
Oorspronkelijke titel Echoes
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Temidden van haar liefdevolle en chaotische Italiaanse familie, in the Bronx, voelt Sofie Michelli zich eenzaam. Te lang zit ze al gevangen in het web van haar verleden als kindermeisje. Als haar oude grootmoeder mompelt Finchè cè vita cè speranza (Waar leven is, is hoop), voelt Sofie hoe de bekende woorden doordringen en iets wakker maken. Ze leeft. Het wordt tijd om los te laten, om opnieuw te beginnen.
Met dit besef zoekt ze haar toevlucht in het hotelletje van Rese Barret, de vriendin van haar broer Lance. Het hotelletje is een toevluchtsoord geworden voor vertrapten en verdrukten. De eigenaars Lance en Rese hebben zo hun eigen problemen. Nog altijd zoeken ze naar een goede verstandhouding, wat een ingewikkeld samenspel tussen beschermen en afstoten oplevert.
In het hotel maakt Sofie kennis met de gepassioneerde hulpverlener Matt Hammond. Hij lijkt gebiologeerd door de vrouw met de houding van een danseres en ogen als donkere, koperen centen. Stukje bij beetje ontdekt hij de ware toedracht achter haar verdriet en de littekens op haar polsen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Diamonds of the Rockies
Titel De erfenis van Rose
Oorspronkelijke titel The rose legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Barnabas
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als de jonge Carina DiGratia wordt bedrogen door haar geliefde, verruilt ze gekrenkt de zonnige heuvels van Californië voor een klein mijnwerkersstadje in de Rocky Mountains. Het plaatsje is een geliefde plek voor goudzoekers. Het beschermd opgevoede meisje merkt al snel dat het alles biedt wat God verboden heeft: corruptie, vijandschap, seksuele uitspattingen en een oppervlakkige zucht naar rijkdom. In het hele stadje zijn maar twee mannen die haar lijken te willen helpen. Maar beiden met een dubbele agenda. Zal Carina op tijd de waarheid ontdekken en het hoofd weten te biedenaan de opschudding in haar eigen hart om een drama te kunnen voorkomen?


Deel en serie Deel 2 - Diamonds of the Rockies
Titel De zilvermijn
Oorspronkelijke titel Sweet boundless
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Barnabas
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het mijnwerkersstadje Crystall waarin Carina Shepard (geboren DiGratia) zich heeft gevestigd, is door een verwoestende overstroming verlost van de verstikkende macht van het kwaad. Aan de oppervlakte is alles schoongespoeld; de bewoners zijn ontredderd, maar tegelijk vol nieuwe moed.
Ook Carina is een nieuw leven begonnen. Ondanks dat ze zich afgewezen voelt door haar echtgenoot Quillan Shepard, die niet tot liefhebben in staat lijkt en na een nacht zomaar vertrekt, kiest Carina ervoor zich niet gewonnen te geven. Vastbesloten verovert ze zich een nieuw bestaan dat haar de onafhankelijkheid en eigen identiteit bezorgt die ze altijd gezocht heeft.
Maar het verleden van Quillan blijft haar bezighouden. In een oude mijn, de erfenis van Quillans ouders, hoopt Carina de sleutel te vinden om haar echtgenoot te verlossen van de bitterheid die zijn ziel gevangen houdt.


Deel en serie Deel 3 - Diamonds of the Rockies
Titel De wijnrank
Oorspronkelijke titel The tender vine
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Barnabas
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In De wijnrank verlaten Carina Shepard-diGratia en haar man Quillan de koude Rocky Mountains. Per trein doorkruisen ze Amerika, op weg naar Carina’s familie in de zonnige wijnstreek Californië. Wanneer het jonge stel arriveert wordt Carina warm onthaald door haar grote Italiaanse familie, maar haar kersverse echtgenoot Quillan zien ze aan voor de vrachtrijder. Als ze horen dat hij met haar getrouwd is, is de hele familie woedend. Dit tart de familietrots en eer: Carina was al beloofd aan Flavio, een 'neef' van de familie.
Papa diGratia, een trotse arts, doet er alles aan om het huwelijk van zijn dochter ongeldig te verklaren. Ook Mama diGratia heeft zo haar eigen manieren om Carina toch nog aan Flavio te binden. Zal het huwelijk van Carina en Quillan standhouden? Of bezwijkt Carina, onder de druk van haar familie, voor Flavio’s charmes?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Redford
Titel Ondeelbaar
Oorspronkelijke titel Indivisible
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

In Ondeelbaar verweerft rasverteller Kristen Heitzmann op knappe wijze verschillende levensgeschiedinissen met elkaar. Hoofdpersonen is politiechef Jonah Westfall. Door traumatische jeugdervaringen heeft hij zich het uitroeien van het kwaad tot een persoonlijke doel gesteld.
Wanneer er in zijn district een gruwelijk vondst wordt gedaan van twee wasberen die aan elkaar genaaid zijn en samen bepaalde organen delen, gaat Jonah op onderzoek uit. Terwijl het onderzoek loopt, duiken er meer van dit soort zaken op. Jonah gaat tot het uiterste om antwoorden te vinden, en wordt daarbij geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Johan is niet de enige die probeert los te komen van zijn verleden. Ook Tia Manning, Johans jeugdliefde, worstelt met haar demonen. Haar liefdeloze jeugd zorgt ervoor dat ze zich in alle opzichten afgewezen voelt. Hoewel Johan en Tia nog steeds contact hebben, lijken ze elkaar alleen maar pijn te kunnen doen.


Deel en serie Deel 2 - Redford
Titel Onuitwisbaar
Oorspronkelijke titel Indelible
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Barnabas
Genre Roman

Korte omschrijving

Met brandende ogen reed Trevor terug naar het kantoor en zocht in de prullenbak naar de eerste foto. Hij had gedacht dat het alleen maar een ansichtkaart was die getuigde van slechte smaak. Nu realiseerde hij zich dat de afbeelding echt was. Toen hij de foto en de envelop bij de andere foto's legde, werd het bijna zwart voor zijn ogen...

Wanneer reddingswerker Trevor MacDaniel een peuter uit de kaken van een poema redt, zet hij gebeurtenissen in werking die hij nooit had kunnen voorzien. Hij komt door zijn heldendaad in contact met Natalie Reeve, een begaafd beeldhouwster, maar trekt ook een mysterieuze bewonderaar aan.

Er beginnen na Trevors reddingsactie vreemde dingen te gebeuren. Kinderen verdwijnen en er duiken sinistere foto's op. Trevor vraagt zich af of de gebeurtenissen te maken hebben met de geheimzinnige persoon die het op hem lijkt te hebben voorzien.

Als Trevor en Natalie beiden worden geconfronteerd met de onbegrijpelijke vijand, vinden ze steun bij elkaar. Maar hoever wil Trevor gaan in zijn beschermingsdrang wanneer de bedreigingen toenemen?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Told you
Titel Ik wist het wel
Oorspronkelijke titel Told you so
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Voorhoeve
Genre Feelgood Roman

Korte omschrijving

De eerste ontmoeting tussen romanschrijfster Grace en toneelschrijver Devin eindigt ermee dat zij een glas thee in zijn gezicht gooit. Ze laat haar werk niet zomaar afkraken en ze zal het hier zeker niet bij laten. Devin mijdt haar, maar als hij wordt gedwongen met haar samen te werken aan een nieuw project, kan hij niet meer om haar heen en zijn het niet meer alleen zijn waardigheid en professionaliteit die op het spel staan. Hun strijd om wie er gelijk heeft slaat algauw om in een onbedwingbare passie.


Deel en serie Deel 2 - Told you
Titel Hier voor jou
Oorspronkelijke titel Told you twice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Kok
Genre Feelgood Roman

Korte omschrijving

Alexis Murphy - Exi voor vrienden - gaat trouwen. Ze wil niets liever dan haar eigen Grace Evangeline themabruiloft organiseren, samen met haar verloofde Jeffrey. Maar Grace heeft zo haar twijfels bij Jeffrey. En wanneer Exi de knappe maar getroebleerde acteur Bo Corrigan ontmoet, is er meteen een sterke aantrekkingskracht tussen hen...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Het land van de gouden rivieren
Titel Bruid van de bergen
Oorspronkelijke titel A mountain girl
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Kokboekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Kristen Heitzmann schetst met de historische roman 'Bruid van de bergen' een intens en onverwacht liefdesverhaal tegen het prachtige decor van Colorado's overweldigende natuur. Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen. Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand als Desi wordt ontvoerd. Alleen als haar vader zichzelf uitlevert aan de bende, wordt haar leven gespaard.


Deel en serie Deel 2 - Het land van de gouden rivieren
Titel De heer uit het zuiden
Oorspronkelijke titel A Southern gentleman
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Kokboekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Colorado, 1872. Na vele hindernissen zijn Desi Brennan en Remy Montgomery eindelijk verloofd. Maar op Remy’s ranch gebeuren vreemde dingen. Runderen slaan op hol en Remy verliest bijna zijn beste stier. Het lijkt erop dat iemand het op hem gemunt heeft, zeker als Remy uiteindelijk zelf zwaargewond raakt. Maar wie er ook achter zit: hij of zij heeft buiten Remy's weergaloze vrouw Desi gerekend...


Deel en serie Deel 3 - Het land van de gouden rivieren
Titel Een klein geluk
Oorspronkelijke titel Out of depths
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Kokboekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Een klein geluk' van Kristen Heitzmann sleept het adembenemende liefdesverhaal van Desi en Remy je verder mee. Terug naar het prachtige Colorado in de negentiende eeuw, waar Desi probeert in het reine te komen met het fatale schot dat ze enkele maanden eerder moest lossen. Het valt Desi bepaald niet makkelijk om te voldoen aan wat er van haar wordt verwacht als getrouwde vrouw. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te doen wat juist is, ook al staat haar kersverse echtgenoot niet altijd achter haar daden.

Remy wordt ondertussen geteisterd door schuldgevoelens en twijfelt aan de keuzes die hij heeft gemaakt. Als er een kans komt om zaken recht te zetten, grijpt hij die met beide handen aan. Maar wat als dit te veel van hem vergt?


Deel en serie Deel 4 - Het land van de gouden rivieren
Titel Een regenboog in de duisternis
Oorspronkelijke titel Holt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Kokboekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De onverschrokken Desi Brennan is net moeder geworden... én weduwe. Nadat ze ook de trouwe voorman Holt Crawford heeft ontslagen, staat ze er helemaal alleen voor. Terwijl ze worstelt om deze nieuwe realiteit onder ogen te zien, gaat het leven op de ranch gewoon door. Desi moet zichzelf bij elkaar rapen en verdergaan. Maar Holt legt zich niet zo gemakkelijk bij zijn ontslag neer. Daar is Desi hem te dierbaar voor...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website kristenheitzmannbooks.com


Home | Boekenkast H |