A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De historische romans van Jody Hedlund zijn Christelijk geïnspireerd. Ze schrijft zowel voor volwassenen als voor jongvolwassenen. Haar eerste boek 'The preacher’s bride' werd in 2010 gepubliceerd. Haar personages baseert ze liefst op vrouwen die echt geleefd hebben.

Deel en serie Deel 1 - Hearths of Faith
Titel De predikersbruid
Oorspronkelijke titel The preacher's bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij De Groot Goudriaan
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Engeland 1659. Elizabeth Whitbread moet en zal een familie in nood te helpen. John Costin is vastbesloten Gods woord te verkondigen. Maar dan komt de liefde onverwacht tussenbeide.

Hoewel Elizabeth probeert te doen wat goed is in Gods ogen, wijst John haar aanbod om te helpen met de kinderen en het huishouden herhaaldelijk af. Als een vreemdeling het heeft gemunt op Elizabeth om daarmee Johns werk als prediker een halt toe te roepen, ontdekt John zijn ware gevoelens voor haar.


Deel en serie Deel 2 - Hearths of Faith
Titel De zendelingsvrouw
Oorspronkelijke titel The doctor's lady
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Priscilla White droomt er niet van om te trouwen of moeder te worden, maar voelt zich door God geroepen om zendingswerk te verrichten in India. Helaas krijgt ze slecht nieuws van de zendingsorganisatie. Ze willen niet langer ongetrouwde mannen en vrouwen het veld in sturen. Priscilla bekijkt alle mogelijkheden om onder deze eis uit te komen, maar realiseert zich dat een huwelijk op papier met Dr. Eli Ernest waarschijnlijk de enige mogelijkheid is om haar droom te verwezenlijken.


Deel en serie Deel 3 - Hearths of Faith
Titel Opstandig hart
Oorspronkelijke titel Rebellious heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Massachusetts, 1763. Susanna Smith is opgegroeid met alles wat ze wilde, maar gedraagt zich verre van verwend. Vol overgave zet ze zich in voor de minderbedeelden in de stad. Ze hoopt dat ze een rijke man zal vinden, zodat ze haar werk voor de armen kan voortzetten. Op een dag ontmoet ze de intelligente, maar arme boerenzoon Ben Ross, die als een blok voor haar valt. Hij is niet de rijke huwelijkskandidaat waarop ze had gehoopt, maar hij deelt wel haar verlangen naar gerechtigheid.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Michigan brides
Titel Zoeken naar Daisy
Oorspronkelijke titel Unending devotion
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Michigan, 1880. De houthakkersbazen zijn blind voor het morele verval dat steeds verder oprukt in de stadjes. Bordelen en saloons groeien als paddenstoelen uit de grond. Lily Youngdompelt zich volledig onder in deze gewelddadige en meedogenloze omgeving op zoek naar haar 16-jarige zusje, dat is weggelopen. Maar met haar onbehoedzame gedrag brengt ze niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de weinige betrouwbare mannen die het stadje rijk is, zo ook de baas van het kamp: Connel McCormack.


Deel en serie Deel 2 - Michigan brides
Titel Een echte heer
Oorspronkelijke titel A noble groom
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Hij leert haar opnieuw in liefde te geloven

Michigan, 1881. De weduwe Annalisa Werner probeert voldoende geld bij elkaar te krijgen om voor het land te betalen dat haar man had gekocht. Maar ze zal een echtgenoot moeten vinden om haar te helpen. De Duitse Carl von Reichart is veroordeeld voor een zwaar misdrijf, dat hij niet heeft gepleegd. Hij vlucht naar Michigan en vindt een baan op de boerderij van Annalisa. Annalisa weet dat Carl iets probeert te verbergen, maar voelt zich desondanks tot hem aangetrokken.


Deel en serie Deel 3 - Michigan brides
Titel Beteugeld door liefde
Oorspronkelijke titel Captured by love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Beteugeld door liefde' plaatst schrijfster Jody Hedlund haar personages voor een dilemma. Kiezen ze voor hun liefde of voor hun land?

1814, Michigan. Handelaar Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Tot zijn ontsteltenis ziet hij dat zijn familie is overgeleverd aan de genade van Britse onderdrukkers. Hij blijft op het eiland om zijn familie te helpen en te strijden voor hun vrijheid. Op een dag ontmoet hij de knappe Angelique Labelle en wordt op slag verliefd. Wat hij niet weet is dat ze goed bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber. Aan wiens kant staat ze eigenlijk?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - Beacons of hope
Titel Eilandlicht
Oorspronkelijke titel Out of the storm
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokBoekenCentrum
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Deze romantische historische novelle sluit aan op Jody Hedlunds eerdere boeken over het leven in en rondom vuurtorens. Isabelle Thornton woont al sinds haar vroegste jeugd in een vuurtoren. Ze is gewend aan de eenzaamheid van het vuurtorenbestaan en verwacht niet dat het leven iets anders voor haar in petto zal hebben. Maar wanneer haar vader een drenkeling redt, komt haar vertrouwde wereldje op zijn kop te staan.


Deel en serie Deel 1 - Beacons of hope
Titel De lichtwachter
Oorspronkelijke titel Love unexpected
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Ze wist niet dat het uitkomen van een droom zo beangstigend kon zijn…

Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?


Deel en serie Deel 2 - Beacons of hope
Titel Water en vuur
Oorspronkelijke titel Hearts made whole
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Michigan, 1856. Na haar vaders dood neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Als vrouw mag ze het werk echter niet blijven doen. Oorlogsveteraan Ryan Chambers neemt de vrijgekomen post met beide handen aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Al snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en is Caroline voor het eerst begaan met de man die haar positie bedreigt.

De romans van Jody Hedlund kenmerken zich door mix van historie en romantiek, met een vleugje mysterie. 'Water en vuur' is een los te lezen vervolg op haar roman 'De lichtwachter', die zich ook rond een vuurtoren afspeelt.


Deel en serie Deel 3 - Beacons of hope
Titel Baken van hoop
Oorspronkelijke titel Undaunted hope
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Michigan, 1870. Tessa Taylor verhuist naar het stadje Eagle Harbor om daar les te geven, maar bij aankomst blijkt er sprake van een misverstand: er was gevraagd om een mannelijke docent. Mijntoezichthouder Percival Updegraff vertelt haar dat ze tot mag blijven tot ze een nieuwe docent hebben gevonden, en de arme Tessa bedankt hem en antwoordt dat ze bij hem in het krijt staat. Ze kan niet weten dat Percival daar nog eens op zal terugkomen. Ondanks alles stort Tessa zich vol overgave op haar nieuwe baan. De kinderen van de vuurtorenwachter vinden dat ze perfect past bij hun vader. Maar Alex Bjorklund, hun oom en de assistent van hun vader, heeft zo zijn eigen gevoelens voor Tessa. Terwijl de twee broers haar het hof maken, voelt Tessa dat iemand haar in de gaten houdt.


Deel en serie Deel 4 - Beacons of hope
Titel Voorbij de horizon
Oorspronkelijke titel Forever safe
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Massachusetts, 1876. Victoria Cole heeft alles wat haar hartje begeert: ze heeft een fortuin geërfd en een charmante verloofde. Ze heeft al twee verloofdes versleten, maar nu is ze er zeker van dat ze ware liefde heeft gevonden. Als de bruiloft nadert, wordt Victoria bedreigd. Haar vader huurt haar vader een man in om haar te beschermen.
Lijfwacht Tom Cushman heeft één gouden regel: nooit emotioneel betrokken raken bij je cliënten. Maar hij heeft nog nooit iemand beschermd die zo aantrekkelijk en innemend is als Victoria.
Na een poging tot ontvoering, wordt de bruiloft uitgesteld en houden Tom en Victoria zich schuil in een vuurtoren totdat de dader is gevonden. Tom assisteert de vuurtorenwachter en Victoria moet doen alsof ze zijn vrouw is. En dat alles zonder de luxe van haar gebruikelijke leven. Als ze Tom beter leert kennen en hem helpt om zijn verleden achter zich te laten, moet ze ook haar eigen angsten onder ogen zien. Ondertussen komt de ontvoerder hen op het spoor. Zullen ze ooit beiden stoppen met vluchten en de geborgenheid vinden waar ze zo naar verlangen?


Deel en serie Deel 5 - Beacons of hope
Titel Thuishaven
Oorspronkelijke titel Never forget
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Voorhoeve
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

'Thuishaven' van Jody Hedlund vertelt het meeslepende verhaal van een jonge vrouw die er alles voor over heeft om haar thuis te behouden. Abbie woont in de vuurtoren van Rose Island met haar opa, de vuurtorenwachter. Maar wanneer hij steeds vergeetachtiger wordt, is het nog maar zeer de vraag of ze bij hun geliefde vuurtoren kunnen blijven wonen. De oplossing komt in de vorm van een aangespoelde drenkeling. Hij lijkt te geloven dat Abbie zijn vrouw is, en zij laat hem in die waan. Maar hoelang kan ze die leugen volhouden?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - De kindertrein (Orphan Train)
Titel Wat de toekomst brengt
Oorspronkelijke titel An awakened heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij KokBoekencentrum Uitgevers
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

In de novelle 'Wat de toekomst brengt' van Jody Hedlund gaat de rijke Christine Pendleton als vrijwilliger werken bij de Centre Street Chapel in het armste deel van New York. Zo hoopt ze een verschil te kunnen maken in het leven van de arme immigranten die de straten van de stad bevolken. Al snel is Christine van mening dat de kerk nog veel meer zou kunnen doen om het leven van deze mensen beter te maken. Hiermee plaatst ze zichzelf lijnrecht tegenover dominee Guy Bedell. Wordt het ruzie, of kunnen ze samen optrekken... en wellicht zelfs meer dan dat?


Deel en serie Deel 1 - De kindertrein (Orphan Train)
Titel Waar het geluk wacht
Oorspronkelijke titel With you always
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Met de ontroerende historische roman 'Waar het geluk wacht' werpt Jody Hedlund een licht op de verschrikkelijke omstandigheden van vrouwen in zowel het New York van eind 19e eeuw en het zich ontwikkelende Westen van de Verenigde Staten.

Elise Neumann en haar twee zusjes hebben hun ouders verloren en staan op straat. Ze hebben geen idee hoe ze moeten overleven in het door een grote financiële crisis geraakte New York van 1850. Dan hoort Elise van de zogenaamde 'orphan trains', de kindertreinen waarmee een hulporganisatie wezen naar het Westen stuurt: de jonge kinderen worden geadopteerd en de oudere kunnen werk vinden in de nieuwe stadjes die worden gebouwd langs het spoor. Elise voelt er niets voor om haar zusjes in de steek te laten, maar ze ziet geen andere uitweg en stapt op de trein.


Deel en serie Deel 2 - De kindertrein (Orphan Train)
Titel Een stap in het licht
Oorspronkelijke titel Together forever
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe... totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.


Deel en serie Deel 3 - De kindertrein (Orphan Train)
Titel Wat blijft is liefde
Oorspronkelijke titel Searching for you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Wat blijft is liefde' van Jody Hedlund moet het weesmeisje Sophie Neumann een moeilijke keuze maken. Door een aantal ongelukkige gebeurtenissen en misverstanden is zij gescheiden geraakt van haar oudere zussen. Nu woont ze al een aantal jaar alleen in New York. Ze heeft twee jonge kinderen onder haar hoede, van wie ze houdt alsof die van haarzelf zijn en ze is vastbesloten om hen niet in de steek te laten. Maar door een vervelende gebeurtenis moeten ze opeens de stad ontvluchten. Sophie besluit met de kinderen mee te reizen met de Kindertrein. Met een groep weeskinderen reizen ze zo naar het westen, in de hoop daar een nieuw leven te kunnen beginnen. Maar dan komt Sophie voor de moeilijkste keuze van haar leven te staan...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De postorderbruiden (The Bride Ships)
Titel Het bruidsschip
Oorspronkelijke titel A reluctant bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Het bruidsschip' van Jody Hedlund is een romantische historische roman die begint in een van de armste wijken van het negentiende-eeuwse Londen. Als Mercy Wilkins de kans krijgt een nieuw leven aan de overkant van de oceaan te beginnen, grijpt ze die met beide handen aan. Mercy denkt dat ze daar kan werken als kindermeisje of bediende. Ze weet niet dat er aan de kade al een bruidegom op haar staat te wachten. Als ze aan boord de rijke arts Joseph ontmoet en ze zijn assistente wordt, blijkt de ontluikende liefde tussen hen heel moeilijk te negeren. Maar deze liefde is onmogelijk, en dat weten Mercy en Joseph allebei.


Deel en serie Deel 2 - De postorderbruiden (The Bride Ships)
Titel De juiste keuze
Oorspronkelijke titel The runaway bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'De juiste keuze' van Jody Hedlund is een rijke historische roman over morele dilemma’s tegen de achtergrond van 19e-eeuws Canada. Om te ontsnappen aan een liefdeloos gearrangeerd huwelijk, besluit Arabella Lawrence als postorderbruid naar Brits-Columbia te varen. Daar aangekomen dingen er al snel twee totaal verschillende mannen naar haar hand. Luitenant Richard Drummond staat hoog in aanzien en kan haar de bescherming geven die ze nodig heeft. Peter Kelly heeft als bakker weinig te bieden, maar doet er alles aan om Arabella’s hart te veroveren. Daarnaast verschillen de twee mannen ook nog eens van mening over de behandeling van de inheemse bevolking tijdens een uitbraak van de pokken. Arabella wil graag het juiste doen, maar wat is dat eigenlijk?


Deel en serie Deel 3 - De postorderbruiden (The Bride Ships)
Titel Een haastig huwelijk
Oorspronkelijke titel A bride of convenience
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als Zoe Hart werkloos raakt, besluit ze met een postorderbruidenschip te emigreren naar Amerika om daar een beter leven te vinden én haar broer, die lang geleden is vertrokken omdat hij een misdaad heeft begaan.

Bij aankomst ontmoet ze de plaatselijke predikant Abe Merivale. Hij heeft kort daarvoor een kind gevonden en vraagt Zoe om de zorg voor het kind op zich te nemen. Ondertussen raakt hij helemaal uit balans door het nieuws dat zijn verloofde in Engeland plotseling met een andere man is getrouwd.

Dan krijgt Zoe een aanzoek van iemand met een dubieuze achtergrond, die zegt haar broer te kunnen vinden. Om Zoe uit de lastige situatie te redden en haar toekomst en die van het kind te verzekeren, stelt Abe een verstandshuwelijk voor. Lukt het Zoe om te vinden waarvoor ze gekomen is?


Deel en serie Deel 4 - De postorderbruiden (The Bride Ships)
Titel De gevluchte verloofde
Oorspronkelijke titel Almost a bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Kate Millington wil graag ware liefde vinden en hoewel ze vaak verloofd is geweest, is het haar nog nooit gelukt om daadwerkelijk te trouwen. Als ze per bruidsschip arriveert in Brits-Columbia, eindigt ze wederom als vrijgezel.

Als rijke eigenaar van een goudmijn heeft Zeke Hart alles wat zijn hartje begeert, behalve een vrouw. Als zijn jeugdvriendin Kate arriveert, neemt hij de taak op zich om haar te beschermen tegen haar vele opdringerige aanbidders, totdat hij zelf gevoelens voor haar krijgt. Maar Kate weigert te trouwen met een man die haar geloof in God niet deelt.

Als Zeke anonieme bedreigingen begint te ontvangen, brengt hij Kate en zichzelf zonder het te beseffen in groot gevaar. Zaken uit zijn verleden spelen weer op, en Zeke begint te beseffen dat de strijd om het hart van Kate weleens zijn grootste uitdaging ooit zou kunnen zijn.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De bron van de tijd (Waters of time)
Titel Kom terug
Oorspronkelijke titel Come back to me
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij KokBoekencentrum
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In ‘Kom terug’ van Jody Hedlund zoekt wetenschapper Marian Creighton samen met haar vader naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en waaraan haar moeder is overleden.

Als haar vader plotseling in coma raakt, ontdekt Marian dat hij water heeft gedronken dat een geneeskrachtige werking zou hebben. Ze gaat op onderzoek uit en begint te vermoeden dat haar vader terug in de tijd is gereisd...

Ze reist hem achterna en belandt in Canterbury, 1381. Daar ontmoet ze William Durham, en al snel wil ze eigenlijk niet meer terug. Maar omwille van haar vader en haar zus zal ze wel moeten.


Nog niet vertaalde delen van de De bron van de tijd (Waters of time) serie:

Deel 2 - Never leave me
Deel 3 - Stay with meLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Luthers bruid
Oorspronkelijke titel Luther and Katharina
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het is 1523 en de werken van Maarten Luther hebben de abdij van waar de non Katharina von Bora dient, bereikt. Zijn woorden wekken in haar een verlangen naar een huwelijk en een gezin. Samen met een paar andere nonnen ontsnapt ze uit het klooster. Luther helpt de vrouwen aan een man, maar weigert zelf te trouwen. Maar als alles om hen heen verandert en Luthers leven constant gevaar loopt, ziet hij in dat Katharina en hij samen meer kunnen bereiken en vinden ze bij elkaar begrip, steun en liefde.


Titel Een lied in de storm
Oorspronkelijke titel Newton and Polly
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Kok
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Een lied in de storm' van Jody Hedlund, vertelt het verhaal over de liefde tussen Polly Catlett en John Newton, de schrijver van het bekende lied 'Amazing Grace'.

John Newton is op slag verliefd als hij Polly Catlett voor het eerst ontmoet. Maar Polly beantwoordt zijn liefde niet. Haar vader probeert hem bij haar uit de buurt te houden en dwingt hem bij de marine te gaan, maar ze blijft altijd in Johns gedachten.

Vier jaar later vraagt Johns familie hem terug te keren, maar hij heeft zich in de lucratieve slavenhandel gestort en peinst er niet over om aan de oproep gehoor te geven. Zijn vader gebruikt Johns liefde voor Polly om hem naar huis te lokken. Tijdens de terugreis belandt Johns schip in een verschrikkelijke storm. Midden in het woeste natuurgeweld komt John tot inkeer: het begin van zijn strijd tegen de slavernij.

Thuisgekomen haalt hij alles uit de kast om Polly ervan te overtuigen dat hij zijn leven gebeterd heeft en een man is geworden die haar liefde waard is.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website jodyhedlund.com


Home | Boekenkast H |