A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Karen Hawkins is leuk! Qua stijl zijn haar boeken lieflijk en luchtig met af en toe een sprankje humor en passie. Het is te hopen dat ook de overige delen van de Talisman Ring Serie worden uitgegeven, want het is gewoon een lekker leesbare, fantasievolle serie.

Wat natuurlijk veel fantasielozer is, is de titel van het laatste, door The House of Books uitgegeven, boek van Hawkins... Liefdes boze listen. Hoe verzinnen ze het?

Buiten het feit dat het al een bekende titel is in HR-land (Rosemary Rogers), heeft het ook helemaal geen relatie met de oorspronkelijke titel. Nu zou ik ook niet zo snel een leuke vertaling voor 'scoundrel' kunnen bedenken, maar een titel als 'Bekentenissen der liefde' of 'Hij bekent' had toch wel wat inventiever geweest. Toch?

En omdat Karen Hawkins zo leuk is zijn we erg blij dat ze bij Candlelight historische romans van haar zijn gaan vertalen in het nederlands, klik hiervoor op de link onderaan de pagina.

Deel en serie Deel 1 - Talisman Ring
Titel De gouvernante
Oorspronkelijke titel An affair to remember
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De Engelse graaf van Greyley, Anthony Elliot, is ten einde raad. Van het ene moment op het andere is hij opgezadeld met vijf onhandelbare weeskinderen. En de enige die hem kan helpen is Anna Thraxton, gouvernante extraordinaire uit Londen.

Maar Anthony kan Anna niet uitstaan. Zij is veel te onbeleefd en koppig naar zijn zin. Een vrouw, zijn toekomstige bruid, zou bescheiden, gedwee en blond moeten zijn - niet zoals die irritante, roodharige verleidster.

Vanaf het moment dat ze één voet over de drempel heeft gezet, voelt Anna dat er ellende in de lucht hangt. Die leuke kinderen kan ze wel temmen. Anthony is het probleem. Hij is belachelijk arrogant, knap en veel te rijk naar haar zin. Iemand zal hem moeten leren zich behoorlijk te gedragen tegen vrouwen.


Deel en serie Deel 2 - Talisman Ring
Titel Liefdes boze listen
Oorspronkelijke titel Confessions of a scoundrel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Nooit heeft Brandon St. John een vrouw zo hartstochtelijk het hof gemaakt. Lady Verena Westforth is weliswaar beeldschoon en verleidelijk, maar zij heeft ook een waardevol document in haar bezit dat hij ten koste van alles in handen wil krijgen. Brandon gooit al zijn charmes in de strijd.

Zonder het document zou Verena alles verliezen wat haar dierbaar is. En nu is deze heerlijke man haar leven binnengedrongen - op een bijzonder ongunstig tijdstip. Lady Verena laat zich niet zomaar veroveren, ook al zou zij het liefst in zijn sterke armen smelten. Hoe kan ze Brandon ervan overtuigen dat alleen ware liefde hun levenslot zal bepalen?


Deel en serie Deel 3 - Talisman Ring
Titel Golven van verlangen
Oorspronkelijke titel How to treat a lady
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2010 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Om haar familie van de ondergang te redden heeft Harriet Ward een verloofde verzonnen, een rijke zeekapitein. Maar nu wil de bank bewijzen zien dat de man ook echt bestaat. Harriet is de wanhoop nabij - tot het lot een mysterieuze vreemdeling in haar armen achterlaat. Durft ze het aan om deze verontrustend knappe man, die aan geheugenverlies lijdt, te misleiden?

Chase St. John weet heel goed wie hij is. Nadat hij Londen verliet werd hij overvallen en voor dood achtergelaten. Nu is hij wakker geworden in het huis van de familie Ward. Verbaasd hoort hij aan hoe Harriet brutaal verkondigt dat hij haar verloofde is. Chase besluit het spelletje mee te spelen. Want Harriet maakt vele gevoelens bij hem los.


Nog niet vertaalde delen van de Talisman Ring serie:

Deel 4 - And the bride wore plaid
Deel 5 - Lady in RedAndere titels van deze auteur Zie Candlelight Series en losse nummers
Website karenhawkins.com


Home | Boekenkast H |