A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaaanse Charlaine Harris schrijft al meer dan 30 jaar, haar eerste romans waren mysteries en thrillers. In 2001 verscheen haar eerste Sookie Stackhouse roman over vampieren, weerwolven en bovennatuurlijke wezen. Deze boekenreeks werd zo populair dat HBO Television er een TV-serie op baseerde: True Blood.

Deel en serie Deel 1 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Date met de dood
Oorspronkelijke titel Dead until dark
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2011 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Bill Compton, de vampier op wie Sookie Stackhouse razend verliefd wordt, houdt er een griezelig stel vrienden op na van wie wordt gefluisterd dat ze voor een moord niet terugdeinzen.

Als opeens een van Sookies collega's wordt vermoord, kijken alle ogen dezelfde kant op, naar Bill, en is het voor de hand liggend dat Sookie wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen zijn. Want voor alle betrokkenen is duidelijk: Bill Compton is een man met een duister geheim.


Deel en serie Deel 2 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Levend dood in Dallas
Oorspronkelijke titel Living dead in Dallas
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2011 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Het zit Sookie Stackhouse niet mee. Eerst wordt haar collega vermoord en dan ontmoet ze een beestachtig wezen dat haar vergiftigt. Gelukkig zijn de onsterfelijke vampiers er nog, van wie er een het gif uit haar wond zuigt en haar leven redt.

Dus als een van hen haar om een tegenprestatie vraagt, namelijk een misdaad oplossen, kan Sookie niet anders dan toestemmen, op één voorwaarde: als de daders worden gevonden en het zijn mensen, moeten de onsterfelijken ze met rust laten. Dat is gemakkelijker beloofd dan gedaan...


Deel en serie Deel 3 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Club Dood
Oorspronkelijke titel Club Dead
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2011 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

In het leven van Sookie Stackhouse is er maar één vampier voor wie ze werkelijk iets voelt, en dat is Bill Compton. Maar de laatste tijd is hij wat vaak afwezig, letterlijk. De sexy en sinistere vampier Eric denkt dat hij wel weet waar Bill uithangt, en voor ze het goed en wel beseft is Sookie in Jackson, Mississippi.

Daar krijgt ze te maken met de bezoekers van Club Dood, de vampier-elite. Als Sookie haar Bill onverwacht betrapt in een situatie die vraagtekens oproept, weet ze niet of ze hem in de armen moet vallen of een scherpe punt aan een staak moet slijpen...


Deel en serie Deel 4 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Zo goed als dood
Oorspronkelijke titel Dead to the world
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2008 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

 

Sookie Stackhouse wordt niet alleen gehinderd door een minderwaardigheidscomplex, ze heeft ook nog eens altijd en overal pech mee, vooral in de relatiesfeer. Wel oefent ze een enorme aantrekkingskracht uit op vampiers, weerwolven en andere wezens van de nacht. Dat blijkt ook nu weer.

Als Sookies minnaar, de vampier Bill, onverwacht de benen neemt naar Peru, krijgt Sookie contact met Eric, de ondode die met wisselend succes de plaatselijke vampierkring in de hand probeert te houden. Onverwacht doemt Eric vanuit de nacht voor Sookie op - poedelnaakt en behoorlijk in de war, hij weet niet eens wie hij is, en wat hij is.

Tegelijkertijd wordt, en dat is wel heel toevallig, op dat moment de broer van Sookie, Jason, vermist. Net zomin toevallig is het dat Sookie op hetzelfde ogenblik lucht krijgt van een heksenkring waarvan de aan vampierbloed verslaafde leden van gedaante kunnen veranderen. En deze heksenkring heeft, dat mag duidelijk zijn, niet veel goeds in de zin...


Deel en serie Deel 5 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Dood als een vampier
Oorspronkelijke titel Dead as a doornail
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2009 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

 

Sookie Stackhouse wordt niet alleen gehinderd door een minderwaardigheidscomplex, ze heeft ook nog eens altijd en overal pech, vooral in de relatiesfeer. Wel oefent ze een enorme aantrekkingskracht uit op vampiers, weerwolven en andere wezens van de nacht. Ook nu weer.

In Dood als een vampier binden vampiers, weerwezens, gedaantewisselaars en een elfenpeetmoeder de strijd aan met een meedogenloze sluipschutter die overduidelijk een hekel heeft aan iedereen die niet als 'mens' betiteld kan worden. Als ze de identiteit van de sluipschutter probeert te achterhalen, wordt Sookie behoorlijk afgeleid door uiteenlopende zaken.

Zo heeft haar sexy vriendin Alcide Herveaux haar hulp nodig om ervoor te zorgen dat haar vader de nieuwe leider van de weerwolventroep wordt. Haar baas, Sam Merlotte, wordt onverwacht neergeschoten. Haar huis brandt gedeeltelijk af - hoe is dat mogelijk? - en wat moet ze met de aantrekkelijke vampier die overdag een baantje als barkeeper heeft? Sookie heeft het er maar druk mee...


Deel en serie Deel 6 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Echt dood
Oorspronkelijke titel Definitely dead
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2012 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Als Sookies nichtje Hadley kort na de bruiloft van twee machtige vampiers dood wordt aangetroffen, is er alle reden om op onderzoek uit te gaan. Hadley was namelijk jarenlang het favoriete speeltje van de bruid, de vampierkoningin van Louisiana en Sookie is ervan overtuigd dat zij iets met haar dood te maken heeft.

Samen met Hadleys huisbaas, de heks Amelia Broadway, vertrekt ze naar New Orleans, want daarheen leiden alle aanwijzingen...


Deel en serie Deel 7 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Allemaal dood
Oorspronkelijke titel All togehter dead
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2012 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Op verzoek van de vampierkoningin van Louisiana, Sophie-Anne Leclerq, bezoekt Sookie een belangrijke vampierconventie. Sophie-Anne wordt namelijk beschuldigd van de moord op haar koning. Bovendien is haar machtspositie ernstig verzwakt als gevolg van de chaos die orkaan Katrina aanrichtte.

Sookie weet dat Sophie-Anne onschuldig is, maar veel van haar onderdanen zijn haar liever kwijt dan rijk. Als het Verbond van de Zon onverwacht de conventie verstoort, is Sookie genoodzaakt partij te kiezen. Waar zal ze voor kiezen? Mens of vampier?


Deel en serie Deel 8 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Van dood tot erger
Oorspronkelijke titel From dead to worse
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2012 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Sinds de orkaan Katrina over Louisiana trok en een aanslag de vampierconventie letterlijk op haar grondvesten deed schudden, is iedereen - mens of anders - behoorlijk gestrest. Zo ook Sookie, die nog steeds wordt geplaagd door het verlies van haar spoorloos verdwenen vriend Quinn.

Haar vriendschap met de weerwolven en de bloedband die zij heeft met de vampier Eric, maken het er voor haar niet gemakkelijker op als beide partijen tegenover elkaar komen te staan.


Deel en serie Deel 9 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Dood en verdwenen
Oorspronkelijke titel Dead and gone
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2013 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Op Sookie Stackhouse na zijn er maar weinig mensen in Bon Temps die van het bestaan van weerwolven en gedaantewisselaars af weten. Daar komt echter verandering in als zij besluiten zich te tonen aan de normale mensenwereld.

Sookie raakt betrokken wanneer een goede vriend op brute wijze aan een kruis wordt genageld, maar haar zoektocht naar de dader wordt gehinderd wanneer een ras niet-menselijke wezens - ouder, sterker en nog geheimzinniger dan vampiers of weerwolven - een greep naar de macht doet.


Deel en serie Deel 10 - Sookie Stackhouse reeks (aka True Blood)
Titel Op leven en dood
Oorspronkelijke titel Dead in the family
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als in 2014 bij Luitingh Fantasy
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Sookie is ten einde raad. Na de korte maar dodelijke elfenoorlog, waarbij ze een hoop vrienden verloor, is ze gebroken en kwaad. Het enige lichtpuntje in haar leven is de vampier Eric Northman. Maar hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de nieuwe vampierkoning vanwege zijn relatie met Sookie.

Dat de gedaantewisselaars - wolven en andersoortige wezens - zich bekend hebben gemaakt aan de wereld helpt ook niet. Vooral politiek gezien is de situatie een zooitje.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijken er ook nog elfen rond te lopen in de mensenwereld. En een van hen is boos op Sookie. Heel erg boos...


Nog niet vertaalde delen van de Sookie Stackhouse serie (aka True Blood):

Deel 10.5 - The Sookie Stackhouse companion bevat: Small town wedding
Deel 11 - Dead reckoning
Deel 11.5 - If I had a hammer (in Home improvement)
Deel 12 - Deadlocked
Deel 13 - Dead ever after
Deel 13.5 - After dead
Deel 13.6 - Dead but not forgotten
* A touch of dead : bevat deel 4.1 Fairy dust, 4.3 One word answer, 5.1 Dracula night, 7.1 Lucky, 8.1 Giftwrap - korte verhalen
* The complete Sookie Stackhouse stories : bevat alle korte verhalen: “Fairy Dust” “One Word Answer” “Dracula Night” “Lucky” “Gift Wrap” “Two Blondes” “If I Had a Hammer” “Small-Town Wedding” “Playing Possum” “In the Blue Hereafter”Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Dansers na donker (in: Verhalen voor na het donker)
Oorspronkelijke titel Dancers in the dark
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Black Moon 3
Genre Paranormaal

Korte omschrijving

Dansers na donker - Charlaine Harris
Omdat Rue het geld hard nodig heeft, verbijt ze haar lichte angst en wordt ze de nieuwe danspartner van een vampier - de roodharige Sean McClendon. Deze blijkt intrigerend gezelschap, en hij danst wonderbaarlijk goed. Intussen wacht op de achtergrond een man op de kans haar te doden. En wanneer het hem uiteindelijk lukt een mes in haar buik te steken, kan Sean haar nog maar op één manier redden.

Dit boek bevat ook de verhalen:
Bloedstollende nacht - Maggie Shayne
Het donkerste vuur - Gena Showalter
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website charlaineharris.com


Home | Boekenkast H |