A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Astrid Harrewijn is een Nederlandse schrijfster , in 2006 deed ze mee aan de Jill Mansell-schrijfwedstrijd die ze won met de roman ‘Ja kun je krijgen’. Haar boeken behoren tot het chicklit genre, het zijn romantische en grappige feel good-verhalen.
Ze heeft ook als vertaalster gewerkt en heeft ook een aantal Harlequin verhalen naar het Nederlands vertaald.
Enkele korte verhalen die ze schreef zijn gratis op haar website te downloaden, de link naar de website staat onderaan de pagina.

Titel Ja kun je krijgen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Opgevoerde rollators, verdacht riante vooruitzichten, lachwekkende bazen, bommeldingen: in het leven van Anne de Bree gebeuren de gekste dingen. Ze is begin dertig, heeft een grote vriendinnenkring en een boeiend liefdesleven, maar de hoofdmoot van haar drukke bestaan is haar werk op een advocatenkantoor in Amsterdam. Als een oude vriendin haar naam leent om een boek te publiceren, neemt Annes leven een hilarische wending.


Titel In zeven sloten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

In een vlaag van verstandsverbijstering deelt Christel aan haar nieuwe baas van reclamebureau P&R mee dat ze op sabbatical gaat. Maar ze vertrekt niet op wereldreis, ze gaat naar Friesland. En ze heeft geen flauw idee wat ze dat halfjaar moet gaan doen!

Christel is hip, ze is snel, en plotseling zit ze op het platteland, zonder haar vriendinnen en eigenlijk wel heel erg op zoek naar die ene Ware. Maar vindt ze die tijdens haar doldwaze wereldreis?


Titel Luchtkussen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Als haar vriendin haar wijst op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever, grijpt Lieke deze kans met beide handen aan. Niet dat ze veel keus heeft. Gescheiden, zonder geld en met een puberdochter, staat het water haar tot de lippen. Als haar dementerende moeder vervolgens bij haar intrekt, de Pradaparade bij Personal Whatever vol valkuilen blijkt en het bedrijf aan de rand van de financiële afgrond verkeert, is de chaos compleet. Gelukkig zijn er nog de nieuwe buurman én Liekes bijzondere talent om altijd te lachen als de situatie eigenlijk om een stortvloed van tranen vraagt.


Titel Prinses in de polder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Sara Janszen is een wereldverbeteraar: ze reist de hele wereld over voor ontwikkelingsprojecten. Als ze voor een korte tussenstop in Nederland is, blijkt het thuis een grote chaos: het huwelijk van haar ouders staat op springen en Sara's jongere zus, die topmodel in Parijs is, zit in de problemen. Zelf zit Sara nog met haar hoofd bij de leuke fotograaf, Sander, die ze in het vliegtuig heeft ontmoet. Sara brengt haar vader, die nog geen ei kan bakken, onder in een pension en vertrekt halsoverkop naar Parijs om haar zus te redden. Daar komt ze bij toeval een man tegen die verdacht veel lijkt op Sander. Zijn hij en deze playboy werkelijk dezelfde persoon?


Titel De stroopwafelshop
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Boekerij
Genre Chicklit

Korte omschrijving

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - Miss serie
Titel De huisbaas
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Sijthoff
Genre kort verhaal

Korte omschrijving

Astrid Harrewijn heeft speciaal voor haar fans een kort verhaal geschreven: De Huisbaas gaat over de drie meiden uit Miss Communicatie, maar is wel lossstaand te lezen.


Deel en serie Deel 1 - Miss serie
Titel Miss communicatie
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur.

Voor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep?

Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.


Deel en serie Deel 1.5 - Miss serie
Titel Vriendinnenweekend
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Luithing Sijthoff
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Vriendinnenweekend is een kort verhaal over Lein en haar vriendinnen Iris en Didi, bekend uit de boeken van Astrid.


Deel en serie Deel 2 - Miss serie
Titel Miss Match
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Luitingh Sijthoff
Genre kort verhaal

Korte omschrijving

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expatbuurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?


Deel en serie Deel 2.5 - Miss serie
Titel Koffiedik
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Luitingh Sijthoff
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Koffiedik is een kort verhaal dat aan 'Miss Verstand', het slotdeel van het drieluik over Didi, Lein en Iris voorafgaat. Een verhaal over drie hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen.


Deel en serie Deel 3 - Miss serie
Titel Miss Verstand
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Luithing Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma.

Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Vrienden serie
Titel Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Luitingh Sijthoff
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.


Deel en serie Deel 2 - Vrienden serie
Titel Daar heb je vrienden voor
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Luithing Sijthoff
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…


Deel en serie Deel 3 - Vrienden serie
Titel Vrienden voor het leven
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Boekerij
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...
Andere titels van deze auteur * Oud en nieuw : een kort verhaal in de bundel 'Zin in 2013!'.
* Bijbel, koran, grondwet - Non fictie
Website astridharrewijn.nl


Home | Boekenkast H |