A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Dat de omslag van een boek ook bedrieglijk kan zijn, bewijst het boek De lokroep van de rivier van Karen Harper. Wanneer je de cover zo bekijkt, verwacht je toch een luchthartige historische roman? En wanneer je de tekst op de achterflap leest, verwacht je toch spannende romantische verwikkelingen? Wat je krijgt is echter iets heel anders.

Je krijgt namelijk meer een historisch verhaal dan een historische roman, want al is er wel sprake van enige romantiek, beschrijft het boek voornamelijk het verhaal van één vrouw en haar belevenissen. Een deel van deze belevenissen is gebaseerd op ware feiten, zoals de reis die de hoofdfiguur langs de Mississippi maakt en het lot van Het volk der Mandanen.

Heel af en toe geeft Karen Harper blijk van een droog gevoel voor humor, helaas komt dit maar mondjesmaat voor. Ze heeft een geweldig oog voor detail, erotiek komt nauwelijks voor en al heeft het boek maar 380 bladzijden, het zijn kleine lettertjes, dus toch nog een hele zit.

Gelukkig worden recentelijk meerdere thrillers van Karen Harper door Harlequin vertaald in het Nederlands, want haar boeken zijn fascinerend en zijn zeker de moeite van het lezen waard.

Titel De lokroep van de rivier
Oorspronkelijke titel River of Sky
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De jonge weduwe Kate Craig moet na de plotselinge dood van haar man haar prachtige huis in St.Louis verlaten. Kapitein Craig bleek grote schulden te hebben. Het enige dat van zijn fortuin is overgebleven is een roestige, oude rivierboot en een onbekend stuk land ergens aan de Mississippi.

Maar nog veel erger is het feit dat Kate's liefde en vertrouwen ernstig zijn beschaamd. Haar overleden echtgenoot met wie zij zes jaar was getrouwd, bleek er nóg een vrouw op na te houden, de Indiaanse Blauwe Vleugel. Diep geschokt zweert Kate dat zij haar geluk nooit meer in handen van een man zal leggen.

Samen met haar zoontje James en de eenzame Blauwe Vleugel, haar nieuwe vriendin en bondgenote, vertrekt Kate met de oude raderboot om het stuk land op te eisen dat nu haar eigendom is.

Onderweg pikken zij twee passagiers op; twee mannen die als dag en nacht van elkaar verschillen. Stirling Mount, de gecultiveerde blonde natuurkenner, heeft alles wat Kate bewondert in een man. Hij is knap, eerlijk, edelmoedig en intelligent. En hij wil dolgraag met Kate trouwen. Maar ook Rand Cloud, de sterke halfbloed Indiaan, wil met zijn plagende toewijding en wilde tederheid Kate's hart stelen.

Hoe kan Kate echter aan liefde denken als zij misschien niet eens de verraderlijke reis door het woeste Sioux-gebied zal overleven? Gedwongen te kiezen tussen zekerheid en verlangen, moet Kate alles riskeren in de strijd om zichzelf van haar verleden te bevrijden - aan de zijde van de man die zij bemint.


Titel Diep water
Oorspronkelijke titel The falls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Mira Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

Midden in de nacht schrikt Claire wakker. De plek naast haar in bed is leeg en voelt koud aan. In eerste instantie denk ze dat haar man naar beneden is gegaan omdat hij zich niet lekker voelde, maar als ze hem na lang zoeken nergens kan vinden, slaat de paniek toe. Een paar uur later, bij daglicht, wordt Keiths lijk in de naburige rivier gevonden.

Een anonieme ooggetuige beweert dat hij hem in het water heeft zien springen vanaf de brug die bij de inwoners van de streek bekend staat als de Zelfmoordbrug. Claire weigert echter te geloven dat haar man een einde aan zijn leven heeft gemaakt en weet sheriff Nick Braden over te halen haar te helpen. Stapje voor stapje ontdekken ze de schokkende waarheid over wat er zich in die nacht werkelijk heeft afgespeeld...

Dit boek werd ook uitgegeven bij Harlequin als IBS Thriller 26 Diep water
Overzicht van de pockets Losse titels

* Diep water - The falls (IBS 97)
* Diep en dodelijk - Down the river (IBS Thriller 26)

Series

De Big Sky serie

  1. Val uit het paradijs - Fall from Pride (IBS Thriller 50)
  2. Verloren dochter - Return to Grace (IBS Thriller 64)
  3. Finding Mercy
  4. Upon a Winter's NightWebsite karenharper.com


Home | Boekenkast H |