A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Patricia Harman werkte eerst als vroedvrouw voor ze begon te schrijven. Onderwerpen voor haar boeken hoefde ze dan ook niet ver te zoeken.

Deel en serie Deel 1 - Hope River
Titel Het huis van de vroedvrouw
Oorspronkelijke titel The midwife of Hope River
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Na een bewogen tijd probeert vroedvrouw Patience Murphy een nieuw leven op te bouwen op het platteland van West-Virginia, waar ze een kleine boerderij heeft geërfd. Geld heeft ze niet, net zomin als de door de crisis geteisterde families die haar hulp zoeken omdat ze de dokter niet kunnen betalen.

Toch wordt ze met wantrouwen bekeken: ze is een vrouw die zich niet conformeert en die niet bang is om voor haar mening op te komen. De enige gelijkgestemde lijkt de plaatselijke veearts.

Ze blijft vechten tegen vooroordelen en wantrouwen – eerst alleen, later met hulp uit onverwachte hoek. En elke keer als ze een pasgeboren baby in haar armen houdt, weet ze dat ze nooit zal opgeven. Al komt het gevaar wel heel dichtbij…

* Werd in 2017 heruitgegeven als IBS Bestseller 5.


Deel en serie Deel 2 - Hope River
Titel Vroedvrouw tegen wil en dank
Oorspronkelijke titel The reluctant midwife
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij HarperCollins
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Verpleegster Becky Myers kan veel aan. Voor een zieke meer of minder draait ze haar hand niet om, en zorgen voor Isaac Blum, de arts met wie ze jaren samenwerkte en die na een trauma niet meer in orde is, vindt ze ook geen probleem. Maar wat ze liever niet doet, is helpen bij een bevalling. Na een nare ervaring laat ze dat liever over aan Patience Murphy, haar goede vriendin.

Maar nu is Patience zelf zwanger, en zij vraagt of Becky de moeders in Hope River wil helpen…

* Werd in 2017 heruitgegeven als IBS Roman 129.


Nog niet vertaalde delen van de Hope River serie:

Deel 3 - Once a midwifeAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.patriciaharman.com


Home | Boekenkast H |