Romans koop je bij Bol


Op 15 maart 2016 verscheen de eerste Harlequin Historische Roman in een vernieuwde versie. Deze serie is het antwoord van Uitgeverij Harlequin op de stopzetting van de Candlelight Historische Romans. Op de omslag van deze nieuwe Harlequins prijkt ook het voor Candlelight kenmerkende kasteeltje, wel in een ietwat andere uitvoering.
We zijn heel blij dat Harlequin verder gaat met het uitgeven van historische romans, maar vooralsnog zijn het enkel heruitgaven van reeds eerder verschenen verhalen bij Harlequin. We hopen dat Harlequin zich aan zijn belofte houdt en snel nieuwe verhalen gaat uitgeven.
In 2020 zien we eindelijk een Candlelight historische roman schrijfster opduiken in deze reeks: Sophie Barnes (nummer 89), later is ook Shana Galen aan de beurt. Helaas zijn het nog steeds heruitgaven van reeds eerder verschenen verhalen, let dus goed op als je deze koopt, het zijn dezelfde boeken, soms met een andere titel.
We wachten nog steeds op nieuwe verhalen...

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.

Nummer Historische Roman 134
Schrijver Edith Layton
Titel Vrijpostige verloofde
Oorspronkelijke titel For the love of a pirate
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Hij is een perfecte gentleman, zij een vrijgevochten vrouw...

Als de keurige lord Constantine Wylde zijn verloving aankondigt, staat er ineens een woest ogende piraat voor zijn deur die beweert dat Constantine al verloofd ís, en wel met zijn kleindochter Lisabeth.

Constantine reist af naar de kust om deze claim aan te vechten. Eenmaal daar blijkt dat nog niet zo simpel te zijn. Bovendien is hij onder de indruk van de zelfstandige – en mooie - Lisabeth, die ook nog eens alles weet over zijn voorvaderen.

Lisabeth is op haar beurt teleurgesteld dat haar ‘verloofde’ niets van de avontuurlijke aard van die voorvaderen heeft geërfd. Zo is hij ronduit geschokt door haar vrijpostige gedrag. Maar gaandeweg lijkt hij zijn voorkeur voor chique Londense dames te verliezen, en blijkt hijzelf lang niet zo stijfjes als ze aanvankelijk dacht!

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 978.Nummer Historische Roman 133*
Schrijver Gayle Callen
Titel Voel mijn verlangen
Oorspronkelijke titel The viscount in het bedroom
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1845. Drie zusjes groeien op in weelde. Tot ze na de dood van hun vader berooid achterblijven...

Wanneer ze wordt geconfronteerd met ongewenste intimiteiten zegt Louisa Shelby onmiddellijk haar betrekking als gezelschapsdame op. Gelukkig kan ze in dezelfde functie aan de slag op Enfield Manor, bij de weduwe-burggravin Wade. Als ze bovendien lady Wades kleindochter Georgina mag voorbereiden op haar eerste balseizoen, lijkt het leven haar weer toe te lachen. Helaas haalt het verleden haar in…

Burggraaf Simon Wade, de door een ongeluk vrijwel blind geworden kleinzoon des huizes, vangt roddels uit Londen op – Louisa zou over sommige zaken wel heel gemakkelijk denken! Hij is bezorgd dat haar bemoeienis de reputatie van Georgina zal schaden. Maar terwijl hij uit alle macht probeert dit te voorkomen, sluipt Louisa ongemerkt zijn wereld én zijn hart binnen!

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 829.Nummer Historische Roman 132*
Schrijver Donna Fletcher
Titel Jij bent de ware
Oorspronkelijke titel Wed to a Highland warrior
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Vier mannen, opgegroeid als broers, zullen Schotland in zijn oude glorie herstellen...

Zieneres Bliss wist dat ze met de vier broers te maken zou krijgen, maar dit had ze niet verwacht! Ze is in handen gevallen van de soldaten van de valse koning, en de enige manier waarop ze kan overleven is door te beweren dat ze de vrouw is van Trey McAlpin, één van de vier strijders.

Trey kan niet geloven dat hij heeft bevestigd dat hij getrouwd is met Bliss. Maar deze beeldschone vrouw kent het geheim dat zijn broers en hij tegen elke prijs moeten beschermen, en dat maakt haar bijzonder kwetsbaar. Dus zit er voor hem niets anders op dan haar te helpen.

De twee reizen samen verder, in de wetenschap dat ze op elk moment een eind kunnen maken aan hun verbintenis. Maar op de een of andere manier komt dat er steeds niet van…

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1089.Nummer Historische Roman 131*
Schrijver Gayle Callen
Titel De mysterieuze hertog
Oorspronkelijke titel The duke in disguise
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1844. Drie zusjes groeien op in weelde. Tot ze na de dood van hun vader berooid achterblijven...

Het leven van Meriel Shelby is na het overlijden van haar vader ingrijpend veranderd. Ze kan zich geen enkele luxe meer permitteren, maar gelukkig kan ze aan de slag als gouvernante. De hertog van Thanet, zelf een uithuizige flierefluiter, vertrouwt haar de zorg voor zijn zesjarige zoontje toe.

Meriel en de rest van het personeel zijn stomverbaasd wanneer de hertog opeens besluit langere tijd thuis te blijven. En dat is niet de enige opmerkelijke verandering; de aristocratische losbol van weleer blijkt opeens veel socialer, gevoeliger én aantrekkelijker dan gedacht.

Geleidelijk aan wordt duidelijk dat er een mysterie ten grondslag ligt aan deze ontwikkeling. Vanaf dat moment schieten de spanning én Meriels hartslag flink omhoog.

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 812.Nummer Historische Roman 130*
Schrijver Gayle Callen
Titel Liefde op papier
Oorspronkelijke titel The lord next door
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1844. Drie zusjes groeien op in weelde. Tot ze na de dood van hun vader berooid achterblijven...

Voor Victoria Shelby is het zonneklaar: alleen een huwelijk met een welgestelde man kan haar familie van de financiële ondergang redden. Maar waar haalt ze zo snel een echtgenoot vandaan? Dan moet ze opeens denken aan haar buurjongen van vroeger. Ze heeft hem nooit persoonlijk ontmoet, maar wisselde jarenlang brieven met hem uit waarin ze hun diepste gevoelens deelden.

Victoria is stomverbaasd wanneer haar jeugdvriendje de zoon van een graaf blijkt te zijn. En dan zit deze knappe David Thurlow ook nog dringend verlegen om een erfgenaam! Niets lijkt een geslaagd verstandshuwelijk in de weg te staan. Maar dan dreigen hun gevoelens voor elkaar én geheimen uit het verleden hun papieren liefde onderuit te halen...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 790.Nummer Historische Roman 129*
Schrijver Donna Fletcher
Titel Belofte van een Hooglander
Oorspronkelijke titel A warrior's promise
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Vier mannen, opgegroeid als broers, zullen Schotland in zijn oude glorie herstellen...

Charlotte is niet zomaar een Schots meisje: ze staat haar mannetje in een gevecht, kan prima omgaan met pijl en boog en zegt precies wat ze denkt. Eigenschappen die goed van pas komen tijdens de zoektocht naar haar vader, die is gevangengenomen door soldaten van de ’valse’ koning. Als ze toch in een lastig parket verzeild raakt, wordt ze gered door de knappe Bryce MacAlpin.

Bryce vindt Charlotte beeldschoon maar ook lastig – zo’n vrouw heeft hij nog nooit ontmoet! Toch belooft hij haar bij te staan. Hoewel hij zijn eigen opdracht, de ware koning van Schotland op de troon krijgen, niet uit het oog mag verliezen.

Tijdens hun tocht voelen ze zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, waardoor hun beider missies gevaar lopen. Lukt het hen om sámen ongeschonden uit de strijd te komen?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1040.Nummer Historische Roman 128*
Schrijver Laura Lee Guhrke
Titel Inspireer mij
Oorspronkelijke titel With seduction in mind
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1895. Ware liefde vinden is hard werken...

Op haar zeventiende was Maria Martingale zó verliefd op Lawrence Hawthorne dat ze met hem wilde trouwen. Maar diens broer Philip, markies van Kayne, stak daar een stokje voor. Hij vond Maria ver beneden hun stand.

Twaalf jaar later krijgt deze pijnlijke geschiedenis een vervolg: Maria opent een patisserie in een pand naast dat van Philip. En hoewel ze nog steeds het gevoel heeft dat hij op haar neerkijkt, moet ze toegeven dat de jonge blaag een aantrekkelijke man is geworden.

Philip kan niet geloven dat Maria bij toeval juist dit pand huurde: het kan niet anders of ze wil een tweede kans met zijn broer! Dat zal wat hem betreft niet gebeuren - al was het maar omdat ze allemaal ongekende gevoelens in hem losmaakt...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 863.Nummer Historische Roman 127*
Schrijver Donna Fletcher
Titel Vervloekte bruid
Oorspronkelijke titel Loved by a warrior
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Schotland, 1005. Vier mannen, opgegroeid als broers, zullen Schotland in zijn oude glorie herstellen...

Reeve MacAlpin, een trotse en grootse krijger, heeft maar één missie: de ware koning van Schotland op de troon krijgen. Tijdens deze missie redt hij een beeldschone vrouw uit handen van soldaten van de valse troonpretendent. Deze Tara blijkt op de vlucht te zijn om aan een door haar vader gearrangeerd huwelijk te ontkomen.

Wanneer Reeve haar in veiligheid brengt bij zijn clan, is Tara diep van hem onder de indruk. Of liever gezegd, ze is smoorverliefd op hem. Helaas zal ze haar passie moeten beteugelen. Lang geleden sprak een heks immers een vloek over haar uit: iedere man van wie ze houdt, zal sterven...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1001.Nummer Historische Roman 126*
Schrijver Laura Lee Guhrke
Titel Een wereld van verschil
Oorspronkelijke titel Secret desires of a gentleman
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1895. Ware liefde vinden is hard werken...

Op haar zeventiende was Maria Martingale zó verliefd op Lawrence Hawthorne dat ze met hem wilde trouwen. Maar diens broer Philip, markies van Kayne, stak daar een stokje voor. Hij vond Maria ver beneden hun stand.

Twaalf jaar later krijgt deze pijnlijke geschiedenis een vervolg: Maria opent een patisserie in een pand naast dat van Philip. En hoewel ze nog steeds het gevoel heeft dat hij op haar neerkijkt, moet ze toegeven dat de jonge blaag een aantrekkelijke man is geworden.

Philip kan niet geloven dat Maria bij toeval juist dit pand huurde: het kan niet anders of ze wil een tweede kans met zijn broer! Dat zal wat hem betreft niet gebeuren - al was het maar omdat ze allemaal ongekende gevoelens in hem losmaakt...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 815.Nummer Historische Roman 125*
Schrijver Donna Fletcher
Titel Voor altijd verbonden
Oorspronkelijke titel Bound to a warrior
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Schotland, 1005. Vier mannen, opgegroeid als broers, zullen Schotland in zijn oude glorie herstellen...

Duncan MacAlpin is een van die mannen. Helaas wordt hij tijdens zijn missie gegrepen door soldaten van de tirannieke koning. Die hem vervolgens vastklinken aan de beeldschone Mercy. Zij is vanwege een duister geheim ook in een lastig parket verzeild geraakt.

De twee weten aan hun belagers te ontkomen, en beginnen - nog steeds aan elkaar geketend - aan een lange reis door de Schotse Hooglanden. Dit blijkt dé manier om elkaar wel héél goed te leren kennen! Aan het eind van hun reis is het dan ook de vraag of ze nog wel bevrijd wíllen worden van de ketenen die hen verbinden...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 989.Nummer Historische Roman 124*
Schrijver Laura Lee Guhrke
Titel Verrukkelijke erfgename
Oorspronkelijke titel The wicked ways of a duke
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ware liefde vinden is hard werken..

Londen, 1894
Prudence Bosworth heeft het niet gemakkelijk. Ze is een buitenechtelijk kind en moet hard werken als naaister om de kost te verdienen. Maar dan lijkt op een dag het tij te keren: ze hoort dat ze een enorm fortuin zal erven! Aan die erfenis is wel een voorwaarde verbonden. Want om het geld daadwerkelijk te krijgen moet ze binnen korte termijn in het huwelijk treden. Het toeval wil dat Rhys De Winter, een knappe hertog, juist dan er alles aan doet om haar hart te veroveren. Het komt niet in haar op dat deze galante heer wel eens onzuivere motieven zou kunnen hebben.

Terwijl Prudence denkt af te stevenen op een huwelijk uit liefde, komt voor Rhys een eeuwige verbintenis om geheel andere redenen zéér gelegen...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 793.Nummer Historische Roman 123*
Schrijver Suzanne Enoch
Titel Als liefde toeslaat
Oorspronkelijke titel Sins of a duke
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Eén zus, drie broers... en alle vier zijn ze op zoek naar de ware!

Londen, 1813
Sebastian Griffin, de aantrekkelijke hertog van Melbourne, heeft romantiek afgezworen. De weduwnaar gaat dan ook puur uit plichtsbesef in op het verzoek van de prins-regent om een ravissante prinses uit Centraal-Amerika te begeleiden tijdens een bal.

De avond met deze Josefina Embry verloopt... opzienbarend. Woedend omdat Sebastian haar niet persoonlijk heeft opgehaald, slaat ze hem ten overstaan van de complete Londense adel in zijn gezicht.

Eenmaal van de schrik bekomen merkt Sebastian dat de temperamentvolle Josefina hem bepaald niet onberoerd laat. Vanaf dat moment wordt hij heen en weer geslingerd tussen het landsbelang en zijn ontluikende begeerte...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 779.Nummer Historische Roman 122*
Schrijver Suzanne Enoch
Titel Zo zacht als zijde
Oorspronkelijke titel Something sinful
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Eén zus, drie broers... en alle vier zijn ze op zoek naar de ware!

Londen, 1811
De familie Witfeld zit in geldnood, en dus moeten de zeven huwbare dochters dringend aan De schoonheid van de exotische Lady Sarala Carlisle laat Lord Charlemagne Griffin bepaald niet koud. Hij zet het dan ook meteen op een flirten, en om extra indruk op haar te maken pocht hij over een partij exclusieve zijde die hij wil gaan kopen. Tot zijn tevredenheid lijkt zijn tactiek te werken: ze wil echt álles horen over die spannende transactie!

De volgende dag krijgt hij de rekening voor zijn loslippigheid gepresenteerd, wanneer blijkt dat Sarala de zijde voor zijn neus heeft weggekaapt. Om gezichtsverlies te voorkomen moet en zal hij de zijde terugkrijgen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want al snel belandt hij in een tactisch schaakspel waarin keiharde onderhandelingen en ontluikende hartstocht om voorrang strijden...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 745.Nummer Historische Roman 121
Schrijver Barbara Cartland
Titel Zijn troeven uitgespeeld & Triomf der liefde
Oorspronkelijke titel A gamble with hearts & A serpent of satan
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Zijn troeven uitgespeeld
Baden-Baden, 1886... Net wanneer Quintus Tiverton, een beroepsgokker, in de herberg waar hij logeert zijn bed wil opzoeken, hoort hij in de kamer naast hem een vrouw om hulp roepen. Wanneer hij op onderzoek uit gaat, ontdekt hij dat ze Selina heet, en dat ze bijna ten prooi is gevallen aan een koppelaarster. Hoewel Quintus weet dat er in zijn gokkersbestaan geen plaats is voor een vrouw, besluit hij de mooie Selina onder zijn hoede te nemen. Misschien kan hij haar zelfs wel helpen bij het vinden van een geschikte echtgenoot!

Barbara Cartland - Triomf der liefde
Londen, 1802... De knappe, welgestelde en door vele vrouwen beminde graaf van Rochester kan zijn oren niet geloven wanneer Ophelia Langstone hem vertelt wat haar stiefmoeder haar aandoet. Hij mag dan een slechte reputatie hebben, dit kan hij niet laten gebeuren! Dus nu is de vraag hoe hij Ophelia in bescherming kan nemen zonder háár reputatie te bezoedelen. Wat hij niet weet, is dat de oplossing die hij verzint het begin is van een adembenemend avontuur...

* 'Zijn troeven uitgespeeld' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 52.
* 'Triomf der liefde' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 30 en in Harlequin Barbara Cartland Omnibus 3.Nummer Historische Roman 120*
Schrijver Laura Lee Guhrke
Titel Liefde volgens het boekje
Oorspronkelijke titel And then he kissed her
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ware liefde vinden is hard werken...

Fatsoensregels? Daar houdt de preutse Emma Dove zich altijd strikt aan. Het is dan ook haar droom om haar boek over etiquette gedrukt te zien. Maar helaas, haar baas bij de uitgeverij waar ze werkt, lord Harry Marlowe, ziet niets in het werk van een ouwe-vrijster-in-spe. Wanneer hij haar boek voor de zoveelste keer afwijst, heeft ze er genoeg van: ze neemt ontslag.

Al snel merkt de chaotische Harry hoezeer hij Emma’s inzet en toewijding mist. Hij zet dan ook alles op alles om haar terug te winnen, en dwingt haar uiteindelijk via een omweg om toch met hem samen te werken.

Aanvankelijk is Emma boos, maar dan gebeurt er iets opmerkelijks. Want meer en meer krijgt ze de neiging om haar eigen regels overboord te gooien... en toe te geven aan verlangens die beslist niet in haar boek voorkomen!

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 714.Nummer Historische Roman 119*
Schrijver Suzanne Enoch
Titel Verleidelijk model
Oorspronkelijke titel An invitation to sin
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Eén zus, drie broers... en alle vier zijn ze op zoek naar de ware!

Londen, 1811
De familie Witfeld zit in geldnood, en dus moeten de zeven huwbare dochters dringend aan de (rijke) man! Lord Zachary Griffin, erkend losbol, wordt gevraagd de mooie zusjes te leren hoe ze een man tot een huwelijk kunnen bewegen. Hij verklaart zich daartoe bereid - vooral omdat hij van plan is om Caroline, de minst frivole van het stel, te verleiden.

Zachary lijkt vorderingen te maken wanneer Caroline hem vraagt te poseren voor een portret. Wat hij niet weet is dat Carolines verlangende blikken niet zozeer te maken hebben met zijn aantrekkingskracht, als wel met haar artistieke ambities: alleen als het haar lukt om Zachary's aristocratische trekken op het doek te vangen, kan ze zich aanmelden bij een gerenommeerde kunstopleiding...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 735.Nummer Historische Roman 118*
Schrijver Candice Hern
Titel Gelukkig getrouwd
Oorspronkelijke titel Once a gentleman
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1801...
De verlegen Prudence Armitage, redactrice bij The Ladies’ Fashionable Cabinet, is al heel lang heimelijk verliefd op haar baas, Nicholas Parrish. Omdat ze ervan overtuigd is dat die gevoelens niet wederzijds zijn, heeft ze zich erbij neergelegd dat ze als ouwe vrijster door het leven zal gaan. Maar dan brengt ze per ongeluk een nacht in het huis van Nicholas door, en verandert alles...

Om een schandaal te voorkomen doet Nicholas zijn plicht: hij trouwt met Prudence. Maar hun huwelijk is niet bepaald gelukkig. Zíj vindt het vreselijk dat haar grote liefde dit offer brengt, en híj weet niet goed wat hij moet beginnen met zijn schuchtere vrouw. In haar wanhoop besluit Prudence dat er maar één manier is om hun huwelijk te laten slagen: een drastische make-over...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 723.Nummer Historische Roman 117
Schrijver Barbara Cartland
Titel Het kronkelpad der liefde & Een onvoltooid portret
Oorspronkelijke titel The twists and turns of love & Alone in Paris
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Het kronkelpad der liefde
Londen, 1802... Wanneer hertog Adrian Chester een ongeluk met zijn rijtuig krijgt, zoekt hij hulp bij een landhuis. Daar ontmoet hij Petula Buckden, de beeldschone jonge vrouw die er de scepter zwaait. Noodgedwongen blijft hij op Buckden Manor eten en slapen, en al snel is duidelijk dat ze wel heel erg van elkaars gezelschap genieten. Wat de majoor in een lastig parket brengt. Want hoewel hij merkt dat zijn hart naar Petula uitgaat, is zijn hand aan een ander beloofd...

Barbara Cartland - Een onvoltooid portret
Parijs, 1892... Nu Una Thoreau haar scholing in Italië heeft afgerond, is het tijd voor een nieuw avontuur: Parijs! Daar woont haar vader, een schilder. Wanneer ze er aankomt, blijkt dat hij net is overleden. Ze is alleen in een vreemde stad, maar gelukkig schiet een vriend van haar vader te hulp. Hij nodigt haar uit voor een diner bij de hertog van Wolstanton, die, zo stelt hij haar gerust, vast raad weet. Het wordt een avond die heel anders loopt dan ze had verwacht...

* 'Het kronkelpad der liefde' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 5 en bij Edito-Service.
* 'Een onvoltooid portret' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 3 en bij Edito-Service.Nummer Historische Roman 116*
Schrijver Suzanne Enoch
Titel Riskant avontuur
Oorspronkelijke titel Sin and sensibility
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1811...
Lady Eleanor Griffin weet maar al te goed dat ze haar bedilzuchtige broers alleen tevreden zal kunnen stellen door met een keurige, saaie man te trouwen. Wat moet dat moet, maar ze stelt wel een paar voorwaarden. Zo wil ze zelf de beslissende stem hebben in de keuze van haar echtgenoot. Bovendien wil ze dolgraag voor ze trouwt een groots avontuur beleven.

Seb, haar oudste broer, wil absoluut voorkomen dat zijn zus een schandaal veroorzaakt. Dus vraagt hij zijn beste vriend, Valentine Corbett, of die een oogje in het zeil wil houden. Wat opmerkelijk is, want deze markies is een notoire rokkenjager! Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eleanor en hij al snel verzeild raken in een avontuur dat zijn weerga niet kent...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 722.Nummer Historische Roman 115*
Schrijver Candice Hern
Titel Een hart om te winnen
Oorspronkelijke titel Once a scoundrel
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1801...
Lord Anthony Morehouse neemt aan dat hij met zijn zoveelste weddenschap een meubelstuk heeft gewonnen. Maar wanneer blijkt dat 'The Ladies' Fashionable Cabinet' toch echt een damestijdschrift is, wil hij zo snel mogelijk van zijn prijs af. Tót hij de redacteur van het blad ontmoet: de beeldschone Edwina Parrish.

Tony kent Edwina goed: toen ze nog klein waren, was ze hem in alles de baas. Bij een hardloopwedstrijd kaapte zij de eerste prijs, een kostbaar beeldje, voor zijn neus weg! Is dit zijn kans om zich te wreken? Hij daagt Edwina uit tot een allesbeslissende weddenschap, met als inzet het tijdschrift én het beeldje. Dat ze ook hun hart op het spel zetten, hebben ze geen van beiden door...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 716.Nummer Historische Roman 114*
Schrijver Gayle Callen
Titel Met jou aan mijn zij
Oorspronkelijke titel Redemption of the Duke
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1843...

Ze waren oorlogshelden, maar zijn ze ook helden in de liefde?

Als militair in India maakte Adam Chamberlin, hertog van Rothford, een keuze die een aantal mannen fataal werd. Nu probeert hij zijn schuldgevoel te sussen door Faith Cooper, de zus van een van hen, een goede betrekking te bezorgen. Helaas: de trotse Faith wil niets van zijn hulp weten. Dus regelt hij op slinkse wijze dat ze de gezelschapsdame van zijn inwonende tante wordt.

Als Faith erachter komt dat hij haar heeft misleid, is ze tot haar verbazing niet alleen maar boos. Sterker nog, heimelijk geniet ze van zijn nabijheid! Toch mag ze niet toegeven aan de gevoelens die hij bij haar losmaakt. Want dan zouden haar geheimen uit het verleden uitkomen, en dat zou haar reputatie én die van de hertog ruïneren...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1159.Nummer Historische Roman 113
Schrijver Barbara Cartland
Titel Een vrouw naar zijn hart & Een roverssymfonie
Oorspronkelijke titel Women have hearts & The outrageous lady
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Een vrouw naar zijn hart
Dakar, 1899... Kelda is dolblij – ze mag haar vriendin Yvette begeleiden tijdens haar avontuurlijke reis naar Senegal. Onderweg zit de romantiek in de lucht, want Yvette verlooft zich op de boot met een medepassagier. Bij aankomst in Dakar blijkt dit echter een groot probleem te zijn. Lord Orsett, haar voogd, heeft andere plannen met haar – hij wil haar uithuwelijken aan de Gouverneur-Generaal! Aan Kelda de taak om de knappe maar arrogante lord op andere gedachten te brengen...

Barbara Cartland - Een roverssymfonie
Brighton, 1806... Lady Roysdon werd op haar zeventiende uitgehuwelijkt aan een oude en gehandicapte man: niet zo gek dus dat ze een enorme hang naar avontuur had. Nu, vijf jaar later, merkt ze dat steeds de grenzen van het fatsoen opzoeken ook verveelt. Dan wordt ze op een nacht overvallen door een knappe, mysterieuze man, die niet alleen haar juwelen steelt maar haar ook kust. Ze zou ontzet en boos moeten zijn, maar voelt iets heel anders: de belofte van een nieuw leven...

* 'Een vrouw naar zijn hart' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 49.
* 'Een roverssymfonie' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 56.Nummer Historische Roman 112*
Schrijver Gayle Callen
Titel Ongezien verliefd
Oorspronkelijke titel Surrender to the Earl
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Oxfordshire, 1843...

Ze waren oorlogshelden, maar zijn ze ook helden in de liefde?

Weduwe Audrey Blake mag dan blind zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ze niets meer kan. Helaas denkt haar familie daar anders over - ze hebben haar zo'n beetje opgesloten! Robert Henslow, graaf van Knightsbridge en voormalig strijdmakker van haar overleden echtgenoot, komt dan ook als geroepen...

Een schijnverloving was niet wat Robert in gedachten had, maar hij is tot alles bereid om Audrey te helpen. Toch is dat moeilijker dan hij verwachtte. Want terwijl zij vecht voor haar zelfstandigheid, voelt hij zich steeds sterker tot haar aangetrokken. Kan hij haar overhalen om zich echt aan hem te binden?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1118 met als titel 'Voel mijn liefde'.Nummer Historische Roman 111*
Schrijver Candice Hern
Titel Over liefde gesproken
Oorspronkelijke titel Once a dreamer
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Op de redactie van het tijdschrift Ladies' Fashionable Cabinet...

Eleanor Tennant, een jonge weduwe, probeert haar nichtje Belinda te beschermen tegen de hofmakerij van een beruchte losbol. Dan krijgt het meisje van 'Het Spionnetje', de schrijfster van de beroemde hulprubriek uit het tijdschrift Ladies' Fashionable Cabinet, de raad om haar hart te volgen. En vervolgens gaat ze ervandoor met haar geliefde!

Eleanor is furieus en wil genoegdoening van de anonieme raadgeefster. Ze is stomverbaasd wanneer ze ontdekt dat achter het pseudoniem een man, Simon Westover, schuilgaat. Maar al snel ziet ze de voordelen: ze moet haar nichtje vinden, en wie kan haar daar nou beter bij helpen dan Simon?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 710.Nummer Historische Roman 110*
Schrijver Gayle Callen
Titel Echtgenoot op bezoek
Oorspronkelijke titel Return of the Viscount
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Middlesex, 1841...

Ze waren oorlogshelden, maar zijn ze ook helden in de liefde?

Lady Cecilia Mallory hecht zeer aan haar vrijheid. Na de dood van haar vader in India blijkt echter dat ze moet trouwen om bij de erfenis te kunnen. Geen nood: ze correspondeert al een tijdje met de beste vriend van haar vader, sergeant Michael Blackthorne. Wat als ze hem nou eens ten huwelijk vraagt? Hun huwelijk wordt schriftelijk voltrokken, en Cecilia zet haar zelfstandige bestaan voort.

Dan staat er op een dag opeens een gewonde man op de stoep, die zich voorstelt als haar echtgenoot. Tot haar verbazing is Michael niet zo oud als haar vader, maar juist jong, en ook nog eens heel aantrekkelijk. Wat nu?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1069.Nummer Historische Roman 109
Schrijver Barbara Cartland
Titel Gouden illusies & Een betoverde wereld
Oorspronkelijke titel The golden illusion & The prince and the pekingese
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Gouden illusies
Parijs, 1869... Wanneer Linetta na het overlijden van haar gouvernante alleen achterblijft, vertrekt ze naar Parijs. Daar woont Blanche, de nicht van haar gouvernante, die haar misschien kan helpen. Op de boot ontmoet ze de aantrekkelijke Markies van Darleston. Aan wal scheiden hun wegen: Linetta gaat op zoek naar Blanche. Die blijkt in weelde te baden en vele rijke vrienden te hebben, die héél graag met haar kennis willen maken. Ze merkt algauw dat de heren niets goeds in de zin hebben, maar wie kan haar helpen?

Barbara Cartland - Een betoverde wereld
Londen, 1902... Angelina’s dagen verlopen allemaal hetzelfde: ze leest haar grootmoeder voor en laat Twi-Twi, haar pekineesje, uit. De kroning van Edward VII is dan ook een lichtpuntje, want daardoor ontvangt de Griekse ambassade naast haar huis hoog bezoek: prins Xenos van Cephalonia! Elke dag gluurt ze door een gat in de heg om een glimp van hem op te vangen. Daar lijkt het bij te blijven, tot Twi-Twi het aan de stok krijgt met de kat van de ambassade. Angelina rent hem achterna, en opeens staat ze oog in oog met de knappe prins...

* 'Gouden illusies' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 10 & in de Edito Service reeks.
* 'Een betoverde wereld' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 22 & in de Edito Service reeks.Nummer Historische Roman 108*
Schrijver Olivia Parker
Titel Mysterieus schaakspel
Oorspronkelijke titel Guarding a notorious lady
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Wolverest Castle, 1813...

Ze zijn van adel... en berucht!

Wanneer de beeldschone Lady Rosalind Devine hoort dat er een weddenschap is afgesloten over wie haar hand zal winnen, haalt ze haar schouders op: ze is al jaren hopeloos verliefd op Nicholas Kincaid, de markies van Winterbourne, en weet dat ze nooit zal trouwen.

Maar Gabriel, haar broer, is bezorgd. Hij staat op het punt om op huwelijksreis te gaan en moet er niet aan denken dat zijn zus tijdens zijn afwezigheid wordt lastiggevallen door trouwlustige vrijgezellen. Dus besluit hij een vriend te vragen om een oogje in het zeil te houden. Hij weet al wie: Nicholas Kincaid...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 996.Nummer Historische Roman 107*
Schrijver Liz Carlyle
Titel De passie van een vrouw
Oorspronkelijke titel The bride wore scarlet
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1837...

Nooit eerder was een missie zó riskant, en nooit eerder was hij zó afgeleid...

Lord Geoff Bessett peinst er niet over om een vrouw toe te laten tot zijn geheime broederschap. Tot hij de vrouw in kwestie, de oogverblindende en intelligente Anaïs de Rohan, ontmoet. Hij besluit dat ze, in de rol van zijn echtgenote, mee mag op zijn reddingsmissie.

Al snel merkt Geoff dat hij zich onweerstaanbaar aangetrokken voelt tot Anaïs, maar hij moet zich concentreren op zijn opdracht: het leven van een klein meisje redden. Dat valt niet mee, want als 'echtpaar' delen ze natuurlijk wél een slaapkamer...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1032.Nummer Historische Roman 106*
Schrijver Olivia Parker
Titel De beruchte bruidegom
Oorspronkelijke titel To wed a wicked earl
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ze zijn van adel... en berucht!

Tristan Devine heeft geen idee wat hij aanricht wanneer hij op een bal aankondigt dat hij de verlegen Charlotte Greene tot zijn bruid zal nemen. Want dat zijn beste vriend Adam Faramond, Lord Rothbury, verliefd is op Charlotte, is volledig langs hem heen gegaan. Uiteindelijk kiest hij toch niet voor haar, maar dan is het kwaad al geschied...

Adam mag dan berucht zijn om zijn voorliefde voor vluchtige affaires, hij aanbidt Charlotte al jaren van een afstand. Tevergeefs, denkt hij, want is zij niet verliefd op Tristan? Maar dan dreigt zijn grootmoeder hem te onterven als hij niet snel trouwt, en biedt Charlotte aan hem te helpen bij zijn zoektocht naar een bruid. Is dit zijn kans om haar hart te winnen?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 883.Nummer Historische Roman 105
Schrijver Barbara Cartland
Titel De dag der vergelding & Symbool van trouw
Oorspronkelijke titel Lord Ravenscars revenge & No escape from love
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - De dag der vergelding
Londen, 1807... Wanneer Romara Shaldon een wanhopige brief van haar zusje ontvangt, haast ze zich naar Londen. Daar ontdekt ze dat Caryl zwanger is van Harvey, de man die haar verleidde maar weigert haar te trouwen. Romara spreekt Harvey aan op zijn gedrag, maar moet dat met een vuistslag bekopen, waarna hij haar op straat gooit. Wanneer ze weer bijkomt, blijkt zijzelf intussen getrouwd te zijn met de knappe Lord Ravenscar! Wat is er in vredesnaam gebeurd?

Barbara Cartland - Symbool van trouw
Parijs, 1805... Uit woede over de verbroken wapenstilstand neemt Napoleon alle Britten die in Frankrijk zijn, gevangen. De beeldschone Vernita Waltham duikt onder, maar voor een lady is het moeilijk om aan geld te komen. Gelukkig is ze een getalenteerd naaister – zó getalenteerd dat de zus van de keizer wil dat ze in haar paleis komt wonen. Kan Vernita in het hol van de leeuw haar identiteit verborgen houden? Misschien lukt het met de hulp van de knappe graaf Axel de Stornik...

* 'De dag der vergelding' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 2 & in de Edito Service reeks.
* 'Symbool van trouw' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 19 & in de Edito Service reeks.Nummer Historische Roman 104*
Schrijver Olivia Parker
Titel Bruid gezocht
Oorspronkelijke titel At the bride hunt ball
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ze zijn van adel... en berucht!

Gabriel Devine, hertog van Wolverest, is vastbesloten om nooit te trouwen. Dat betekent dat Tristan, zijn jongere broer, dat wel zal moeten doen. Er moet per slot van rekening een erfgenaam komen. Maar Gabriel is de beroerdste niet: hij zal Tristan helpen met het vinden van een bruid. En dus nodigt hij een aantal huwbare kandidates uit op hun landgoed.

Een van hen is Madelyn Haywood, die door haar stiefmoeder wordt aangespoord om een man met een titel aan de haak te slaan. Helaas, Madelyn is allesbehalve ladylike en status interesseert haar hoegenaamd niet. Ze doet dan ook geen enkele moeite om lord Tristan te imponeren. Een houding waarmee ze, opmerkelijk genoeg, diepe indruk maakt... op Gabriel!

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 806.Nummer Historische Roman 103*
Schrijver Liz Carlyle
Titel Verwante zielen
Oorspronkelijke titel One touch of scandal
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Kan de geheimzinnige Lord haar redden?

Gouvernante Grace Gauthier verlangt zo intens naar een thuis dat ze zich verlooft met de man voor wiens kinderen ze zorgt. Dan slaat het noodlot toe: haar verloofde wordt vermoord, en zij is de hoofdverdachte! Gelukkig ontmoet ze Adrian Forsythe, lord Ruthveyn. Deze mysterieuze, knappe man schijnt een duister verleden te hebben, maar wanneer hij aanbiedt de ware moordenaar op te sporen, accepteert ze meteen zijn hulp.

Adrian is altijd terughoudend waar het de liefde betreft, maar Grace raakt hem zoals geen vrouw hem ooit heeft geraakt. Hij zet dan ook alles op alles om haar vrij te pleiten. Zijn eigen verlangens negeert hij, want als hij daaraan zou toegeven zou ze blootgesteld worden aan weer een heel nieuw gevaar...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1020.Nummer Historische Roman 102
Schrijver Barbara Cartland
Titel Met de moed der wanhoop & Zwijgen is goud
Oorspronkelijke titel Love has his way & Look, listen and love
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Met de moed der wanhoop
Londen, 1802...
Wanneer de markies van Sarne gaat dineren met een ballerina, weet hij nog niet dat hij de volgende ochtend wakker zal worden mét een echtgenote, maar zonder enige herinnering aan de huwelijksvoltrekking. En wanneer Selina Wardell naar Londen komt zonder geld en zonder ouders, weet ze niet dat ze diezelfde avond nog gedwongen zal worden een bewusteloze man te trouwen. Tegen wil en dank zijn ze aan elkaar overgeleverd...

Barbara Cartland - Zwijgen is goud
Londen, 1904...
Na het overlijden van Sir Rothley hebben zijn dochter, Tempera, en zijn weduwe, Lady Alaine Rothley, geen rode cent meer. Tijd dus om op zoek te gaan naar een rijke man! De uitnodiging van de hertog van Chevingham aan Lady Rothley om op zijn kasteel in Zuid-Frankrijk te vertoeven, komt dan ook als geroepen. Helaas: zonder geld kan de Lady geen kamenier inhuren. Gelukkig weet Tempera raad. Zij neemt die rol op zich, en vergezelt haar stiefmoeder naar het château van de knappe hertog...

* 'Met de moed der wanhoop' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 4 & in de Edito Service reeks.
* 'Zwijgen is goud' verscheen reeds eerder in de Edito Service reeks en in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 12.Nummer Historische Roman 101*
Schrijver Kimberly Logan
Titel Een lady in gevaar
Oorspronkelijke titel Seduced by sin
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1823...
Op zoek naar de waarheid vinden drie adellijke zusjes de liefde...

Tien jaar geleden was Lady Aimee Daventry getuige van de moord op haar moeder, een gebeurtenis die haar leven tekende. Even dacht ze troost in de liefde gevonden te hebben, maar de knappe burggraaf Royce Grenville wees haar avances bot af. Sindsdien leidt ze een teruggetrokken bestaan.

Dan blijkt dat de moordenaar van haar moeder nog vrij rondloopt en dat Aimees leven in gevaar is. Geheel onverwacht biedt Royce aan om haar te beschermen. Een aanbod dat ze niet kan weigeren. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij niet te dichtbij komt? Want ze mag natuurlijk nooit toegeven aan haar weer opgelaaide verlangen...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 855 met als titel: 'De man in haar hart'.


Home | Harlequin