Boeken algemeen


In 1975 verscheen ‘Eiland van beloften’, een boek van Margery Hilton, de eerste in de inmiddels immens populair geworden Bouquet Reeks. Het is tevens de langstlopende reeks van uitgeverij Harlequin. Het zijn romantische verhalen met steevast een goede afloop. Vooral de eerste jaren wordt niet verder gegaan dan een kus hier en daar, maar tegenwoordig zit er wat meer pit in. Volgens de Harlequin website neemt Bouquet je mee naar een wereld vol glamour, hartstocht en verleiding.

Onderverdelingen

In 1992 veranderde de naam op de omslag van Bouquet Reeks in Bouquet. De eerste jaren waren er in de Bouquet Reeks geen onderverdelingen. Vanaf 2003 verschenen er afwisselend gewone Bouquet en Bouquet Passie, deze laatste gaan gepaard met heftiger emoties dan in de andere verhalen.
Recenter kwamen er nieuwe onderverdelingen, er komen Serieromans bij, Passie verdwijnt en Romance komt in de plaats.

Bouquet Extra

In 1982 vond de Bouquet Reeks uitbreiding. De eerste Bouquet Extra werd uitgegeven, het was een Speciale uitgave en nummer 2 was een Vakantie uitgave. Ook deze verhalen verkochten goed en de nieuwe reeks werd pas echt ingezet met nummer 3. In deze boeken zijn telkens twee verhalen te vinden, meestal van verschillende schrijfsters. Maar af en toe zijn het verhalen die samen horen en onderdeel uitmaken van een serie.
Bij Bouquet Extra zijn er in 2013 onderverdelingen bijgekomen, er is ‘In de city’ en ‘Romance’. In 2015 verdwijnt 'In the City' en in 2016 is er de eerste 'Family'.

Series

Tegenwoordig zijn de vervolgverhalen erg populair. Diverse verhalen maken deel uit van een reeks, meestal is er dan een logo op het boek terug te vinden, maar er zijn er ook veel zonder logo. Het is dan even uitzoeken welke verhalen nog bij de reeks horen. Een groot aantal van de Bouquet schrijfsters heeft een plaatsje op de pagina ‘Harlequin Series en Losse nummers’ waar wij de reeks al helemaal voor je hebben uitgezocht. Verder helpt het als je de originele titel van het verhaal weet, dan kan je het uitzoeken op de website van de schrijfster zelf of op één van de vele websites over boeken op het internet. Ook deze lijst stellen wij beschikbaar.

De lijsten zijn bijgewerkt tot 10 mei 2022.

Hier kunt u een pdf-bestand van de Bouquet Reeks downloaden.

Hier kunt u een pdf-bestand van de Bouquet Extra Reeks downloaden.

Home | Harlequin