A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Deborah Harkness is een Amerikaanse geleerde en schrijfster, ze is een goed historicus en is gespecialiseerd in de vijfiende tot de zeventiende eeuw. Naast twee historische werken schreef ze de Allerzielen trilogie, drie verhalen over heksen en vampieren, over magie, wetenschap en geschiedenis.

Deel en serie Deel 1 - Allerzielen trilogie
Titel Allerzielen
Oorspronkelijke titel A discovery of witches
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Hoewel historicus Diana Bishop van een oud heksengeslacht afstamt, heeft ze haar bovennatuurlijke familie-erfenis altijd ontkend. Tot ze in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent en daarna al snel merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende bovennatuurlijke wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk.

Onder hen is de vampier Matthew Clairmont. De eeuwenoude vampier en de ontwakende heks beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de liefde die zich tussen hen ontwikkelt dreigt te knagen aan het fragiele evenwicht tussen bovennatuurlijke wezens en mensen, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop…


Deel en serie Deel 2 - Allerzielen trilogie
Titel De schaduw van de nacht
Oorspronkelijke titel Shadow of night
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Eindelijk komen we te weten wat er met Diana Bishop, Oxford geleerde en ontluikende heks, en Matthew Clairmont, briliant geneticus en bovendien vampier, gebeurt na het enorme cliffhanger einde van Allerzielen!

Diana en Matthew komen in het victoriaanse Londen terecht, een wereld vol spionnen én oude vrienden van Matthew. Zal Diana hier iemand vinden die haar kan leren met haar krachten om te gaan? En zal Matthew zich op het mysterie rondom Ashmole 782 kunnen concentreren of zal hij eerst moeten afrekenen met de geesten uit zijn verleden?


Deel en serie Deel 3 - Allerzielen trilogie
Titel Het boek des levens
Oorspronkelijke titel The book of life
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Diana Bishop, historicus en heks, en haar geliefde Matthew Clairmont, wetenschapper en vampier, komen na hun avonturen in het verleden weer in het heden terecht. Hun zoektocht naar het magische manuscript dat de kennis bevat van alle levende soorten op aarde, zorgt voor nieuwe gevaren, ontmoetingen met oude vijanden en stelt hun allesomvattende liefde voor elkaar opnieuw op de proef. De reis brengt dit bijzondere paar naar eeuwenoude familiehuizen en hypermoderne laboratoria, van de paleizen van Venetië tot de meest hightech wetenschappelijke centra van de wereld. Zullen ze eindelijk ontdekken wat de heksen al zo veel eeuwen weten?


Deel en serie Deel 1 - Time's Convert serie
Titel De eeuwige tijd
Oorspronkelijke titel The book of life
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Boekerij
Genre Vampieren Roman

Korte omschrijving

Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.

Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw. Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website deborahharkness.com


Home | Boekenkast H |