A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Maeve Haran werkte als journaliste en producer voordat zij zich fulltime op schrijven toelegde. Inmiddels heef ze meerdere succesvolle sroman op haar naam staan. Ze heeft een voltte schrijfstijl met humoristiche ondertoon en kan de onderlinge relaties tussen haar personages heel realistisch weergeven.

Titel Alles of niets
Oorspronkelijke titel Having it all
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1992 bij Luitingh-Sijthoff
Genre Roman

Korte omschrijving

Liza Ward, tv-producente en moeder van twee kinderen, gelooft dat het mogelijk is om alles te hebben: een schitterende carrière, een geslaagd huwelijk en een gelukkig gezin.
Maar wanneer zij de kans krijgt een toppositie in de tv-wereld te bekleden, realiseert ze zich dat haar ideeën op een gevaarlijke mythe kunnen berusten...

In deze meeslepende roman worden de effecten van het dilemma van een generatie beschreven. Niet de gevolgen voor de kinderen, maar die voor de vrouw zelf en haar relaties met echtgenoot en vrienden.
'Alles of niets' is een roman voor de jaren negentig, waarin actuele vragen aan de orde worden gesteld. Een roman voor alle vrouwen die een baan hebben en hun kinderen missen, en voor alle vrouwen die thuisblijven en zich afvragen of ze daardoor het 'echte leven' missen.


Titel De oorlog tussen de seksen
Oorspronkelijke titel Scenes from the sex war
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1994 bij Luitingh-Sijthoff
Genre Roman

Korte omschrijving

Ally Boyd is een aardige vrouw die altijd klaarstaat voor haar twee kinderen en man, een bekende tv-persoonlijkheid.
Maar nu hebben haar tienerdochters haar niet meer zo nodig, haar man heeft het te druk met zijn werk en Ally heeft het gevoel dat ze zelfs nauwelijks bestaat.

De stappen die ze onderneemt om meer zelfvertrouwen te krijgen en om haar huwelijk nieuw leven in te blazen, leiden tot een schitterende kans: bloemen, champagne, roem en spannende mannen vallen haar ten deel - en dan beginnen de problemen!

'De oorlog tussen de seksen' is een geestig, soms ontroerend, spannend en realistisch verhaal over liefde en macht in het moderne gezin.


Titel Uit een goed nest
Oorspronkelijke titel Soft touch
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Van Reemst
Genre Roman

Korte omschrijving

Catherine heeft altijd geprobeerd om haar dochter vrij te laten. Deze aanpak lijkt te werken, totdat de achttienjarige Rachel plotseling elk weekend verdwijnt richting oma Lavinia, een verwoed voorstander van de harde hand.

Al gauw blijkt Rachel een speciale reden te hebben voor deze toenadering tot haar grootmoeder: ze is verliefd op Marko, die met zijn vrienden probeert de aanleg tegen te houden van een weg door het bos dat vlak bij het huis van oma Lavinia ligt.

Rachel sluit zich aan bij Marko's actiegroep en Catherine probeert tevergeefs om haar dochter tot de orde te roepen. Als Lavinia zich ook in de strijd werpt en zich aansluit bij de andere partij, komen grootmoeder en kleindochter tegenover elkaar te staan. De onverwachte ontmoeting met een bijzondere vriend leidt echter tot onvermoede nieuwe ontwikkelingen...


Titel Vrouw gezocht
Oorspronkelijke titel The farmer wants a wife
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Van Reemst
Genre Roman

Korte omschrijving

Flora Parker is een pittig type, dat nogal eens doet voordat ze denkt. Zij leidt het vrijblijvende leven van veel jonge vrouwen in Londen: veel feest en weinig diepgang. Wanneer ze, de ochtend na een uit de hand gelopen party, een krantenfoto aantreft waarop ze half ontkleed te zien is, komt ze tot het inzicht dat ze haar leven anders moet inrichten. Vol walging en schaamte verlaat ze londen en vertrekt ze naar de boerderij van haar tante Prue.
In plaats van rust treft ze hectiek aan, met haar tante te midden van een ontwricht gezin: haar oom kan de financiële problemen van het boerenbedrijf niet meer aan, haar dochters gedragen zich monsterlijk. Bovendien ontmoet ze de familie Moreton. Hereboer Kingsley Morton, die met zijn twee jonge neven Adam en Hugo verderop blijkt te wonen, gooit de knuppel in het hoenderhok met zijn aankondiging dat de neef die voor Sint-Michiel getrouwd is het bedrijf mag overnemen...
Flora gaat intussen geheel op in de problemen van haar oom en tante en heeft zich voorgenomen dat de boerderij hoe dan ook moet voortbestaan. Maar de neven van Moreton vragen eveneens haar aandacht: Flora is in hun ogen een zeer geschikte huwelijkskandidate...


Titel Aan de man
Oorspronkelijke titel Husband material
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Van Reemst
Genre Roman

Korte omschrijving

Amanda woont met haar twee kinderen samen, na haar scheiding van Giles. Ze was gevallen voor diens charmes en charisma, maar ontdekte dat daaronder vooral egoïsme en ontrouw schuilgingen. Zo'n fout zal ze niet meer maken. Ze voelt zich gelukkig met haar kinderen Clio en Sean, en met haar werk in de plaatselijke galerie, maar verlangt zo nu en dan wel weer naar een man in haar leven.
Nadat ze op het parkeerterrein van de supermarkt zijn auto heeft aangereden, loopt ze de projectontwikkelaar Angus steeds vaker tegen het lijf. Ze kan goed met hem overweg, maar raakt gedesillusioneerd in hem als blijkt dat hij plannen heeft om een oude wijk tegen de vlakte te gooien om er bedrijfspanden te kunnen neerzetten.
Wat dat betreft heeft ze haar hoop meer gevestigd op Luke, die ze kent via haar vriendin Louise. Hij verleidt haar met bloemen en uitjes en ze is ervan overtuigd dat er eindelijk iemand is die echt om haar geeft. Clio en Sean zijn maar matig enthousiast, maar Amanda beseft al snel dat hij uit het goede hout gesneden is: zij is weer aan de man!


Titel Weelderige vormen
Oorspronkelijke titel Luscious
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Van Reemst
Genre Roman

Korte omschrijving

Maddy is een kei in dagdromen. Ze droomt van een carrière als fotograaf maar werkt in een fotowinkel. Ze heeft weelderige vormen maar droomt van een slank figuurtje.
Maddy gaat trouwen met Chris. In de etalage van een chique bruidswinkel ziet ze de ultieme jurk. De nuffige verkoopster houdt vol dat de japon niet haar maat is maar Maddy staat erop hem te passen.....en hij staat har prachtig. Zo mooi dat een modefotograaf die met een reportage bezig is direct foto's van haar maakt. De onverhoedse beweging die dit bij Maddy ontlokt doet de bruidsjurk scheuren. Dat gaat haar een kapitaal kosten, een kapitaal dat ze niet bezit. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog ontslagen omdat ze per abuis foto's van de blote billen van de plaatselijke voetballers heeft meegegeven aan een keurige oude dame.
Dit is zelfs voor de oeroptimistische Maddy te veel. Opeens twijfelt ze aan alles en iedereen, aan Chris die wel erg ouderwetse ideeën heeft, aan haar vader die wel erg uithuizig is, aan haar moeder die geobsedeerd is door de balletcarrière van haar zus en aan haar zus die wel erg fanatiek en mager is. Dan arriveert er een pakje: het is de gerepareerde bruidsjurk, met de groeten van de fotograaf....
Andere titels van deze auteur * De derde dochter - Verhalen over vrouwen (2000 Uitgeverij Van Reemst voor Margriet - Bevat 5 korte verhalen van diverse auteurs).
Website maeve-haran.co.uk


Home | Boekenkast H |