A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Boeken algemeen


De Amerikaanse Laurell Kaye Hamilton is het best bekend van haar serie over Anita Blake, een fantasy serie, paranormale thrillers, over een zombie en vampierenjaagster, verhalen met een romantische twist.

Deel en serie Deel 1 - Mererdith Gentry
Titel Een kus van het duister
Oorspronkelijke titel A kiss of shadows
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij eXperience Meulenhoff-M
Genre Paranormale thriller

Korte omschrijving

'Drie jaar geleden ontvluchtte ik het Elfenhof, en sindsdien ben ik ondergedoken. Ik heet Merry Gentry, maar dat is natuurlijk niet mijn echte naam. Als ik die zelfs maar zou fluisteren, zou de nachtwind mijn naam en verblijfplaats doorgeven aan mijn tante, de Koningin van Lucht en Duisternis. Ik doe onderzoek voor detectivebureau Grey en ik ben gespecialiseerd in bovennatuurlijke zaken. Mijn bescheiden magische vaardigheden - aan het Elfenhof lachen ze erom - komen mij in de mensenwereld goed van pas.'

Merry Gentry, die behoort tot de fey, een elfenras, is haar wrede tante, de Koningin van Lucht en Duisternis en heerseres van het Onheilige Hof, ontvlucht. Ze heeft zich gevestigd in Los Angeles en is actief voor detectivebureau Grey. Merry is gespecialiseerd in zaken van bovennatuurlijke aard.

Op een dag melden twee doodsbange jonge vrouwen zich bij het bureau met een dringende smeekbede om hulp. Merry beseft al snel dat het duistere gevaar dat hen bedreigt niet uit de mensenwereld afkomstig is.

Ze komt een fey-aanbidder op het spoor die mensen met fey-bloed lokt en hun levenskracht afneemt met behulp van een magische olie - wat ten strengste verboden is. Het spoor leidt naar het Onheilige Hof en al snel merkt Merry dat ook zij haar leven niet zeker is...


Deel en serie Deel 2 - Meredith Gentry
Titel Een streling van de schemer
Oorspronkelijke titel A caress of twilight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Uitgeverij M
Genre Paranormale thriller

Korte omschrijving

Merry Gentry werkt in Los Angeles bij detectivebureau Grey, dat zich heeft gespecialiseerd in bovennatuurlijke zaken. Wat maar weinigen van haar weten, is dat haar echte naam Prinses Meredith is, en dat ze aanspraak maakt op de troon van het Onheilige Hof.

Terwijl Merry de intriges van het hof op een afstand probeert te houden, krijgt ze opdracht om Maeve Reed te beschermen, een bloedmooie beroemde actrice met elfenbloed.

Merry’s werk wordt echter bemoeilijkt doordat iemand een moordlustig wezen heeft losgelaten dat paniek zaait in de straten van de stad. Al snel wordt duidelijk dat dit wezen twee specifieke doelen heeft: Merry en Maeve...


Nog niet vertaalde delen van de Meredith Gentry serie:

Deel 3 - Seduced by moonlight
Deel 4 - A stroke of midnight
Deel 5 - Mistral's kiss
Deel 6 - A lick of frost
Deel 7 - Swallowing darkness
Deel 8 - Divine misdemeanors
Deel 9 - A shiver of lightLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Anita Blake
Titel Dodenjacht
Oorspronkelijke titel Guilty pleasures
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Uitgeverij M
Genre Paranormale thriller

Korte omschrijving

'Mijn naam is Anita Blake. Vampiers noemen me de Beul. Hoe ik hen noem, dat kan maar beter niet herhaald worden.

Sinds het Hooggerechtshof heeft bepaald dat ondoden dezelfde rechten hebben als wij denkt iedereen dat vampiers gewone mensen zijn, alleen dan met grote hoektanden. Ik weet wel beter. Ik heb hun slachtoffers gezien. Ik draag zelf de littekens.

Maar nu is er een seriemoordenaar die vampiers om zeep helpt en de machtigste van hen allemaal heeft me om hulp gevraagd. En ze hebben beloofd me te laten leven als ik de moordenaar vindt...'


Deel en serie Deel 2 - Anita Blake
Titel Dodenwake
Oorspronkelijke titel The laughing corpse
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Uitgeverij M
Genre Paranormale thriller

Korte omschrijving

Anita Blake is een animator, iemand die de doden tot leven kan wekken om hen vragen te stellen die kunnen helpen bij het oplossen van misdaden.

De excentrieke Harold Gaynor biedt Anita een miljoen dollar om een driehonderd jaar oude zombie tot leven te wekken. Maar ze weet dat hiervoor een mensenoffer nodig is en ze weigert de opdracht.

Als vervolgens een onbekende seriemoordenaar een spoor van doden achterlaat in de stad, weet ze dat iemand anders de klus geklaard heeft. Zij is de enige die dit monster kan stoppen, dus gaat ze op jacht naar de zombie en naar de voodoopriesteres die hem in haar macht heeft.


Nog niet vertaalde delen van de Anita Blake serie:

Deel 3 - Circus of the damned
Deel 4 - The lunatic cafe
Deel 5 - Bloody bones
Deel 6 - The killing dance
Deel 7 - Burnt offerings
Deel 8 - Blue moon
Deel 9 - Obsidian butterfly
Deel 10 - Narcissus in chains
Deel 11 - Cerulean sins
Deel 12 - Incubus dreams
Deel 13 - Micah
Deel 14 - Danse macabre
Deel 15 - The harlequin
Deel 16 - Blood noir
Deel 17 - Skin trade
Deel 18 - Flirt
Deel 19 - Bullet
Deel 20 - Hit list
Deel 20.5 - Beauty (kort verhaal)
Deel 21 - Kiss the dead
Deel 22 - Affliction
Deel 22.5 - Dancing (kort verhaal)
Deel 23 - Jason
Deel 24 - Dead ice
Deel 25 - Crimson Death
Deel 25.5 - Wounded (kort verhaal)Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website laurellkhamilton.com


Home | Boekenkast H |