A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Martha Hall Kelly werd geboren in New Engeland en woont nu in Atlanta. Toen ze in 1999 op een artikel over Caroline Ferriday stuitte, raakte ze geïnspireerd om 'Lilac girls' te schrijven. Voor de volgende boeken van deze serie gaat ze steeds verder terug in de tijd. Je kan ze lezen in volgorde van uitgave en beginnen met 'Seringenmeisjes', of chronologisch zoals ze op deze pagina staan.

Deel en serie Deel 1 - Ferriday serie
Titel Russische rozen
Oorspronkelijke titel Lost roses
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Ambo/Anthos
Genre Roman

Korte omschrijving

1914. De New Yorkse Eliza Ferriday reist af naar Sint-Petersburg met haar vriendin Sofia Stresjnajva, een lid van de Russische tsarenfamilie, de Romanovs. Dit is de kans van haar leven: ze gaat naar Sint-Petersburg om het Winterpaleis te zien, vol eeuwenoude schilderijen en imposante balzalen. Ook het beroemde ballet en de prachtige kerken staan op haar lijstje.
De dreiging van de Eerste Wereldoorlog wordt echter steeds concreter en de tsaar verliest de macht. Eliza keert terug naar New York en Sofia en haar gezin vluchten naar hun datsja op het platteland. Daar huurt Sofia als hulp Varinka in, de dochter van een waarzegster, zich niet bewust van het gevaar dat ze zo in huis haalt.
Elize zet een hulpnetwerk op voor Russische families die naar Amerika zijn gevlucht. Wanneer ze geen brieven van Sofia meer ontvangt vreest ze het ergste...

Het beeldend geschreven 'Russische rozen' voert de lezer mee van de paleizen in Sint-Petersburg naar de sloppenwijken van Parijs en de landhuizen op Long Island. De levens van Eliza, Sofia en Varinka zullen voor altijd met elkaar verbonden zijn.


Deel en serie Deel 2 - Ferriday serie
Titel Seringenmeisjes
Oorspronkelijke titel Lilac girls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Ambo/Anthos
Genre Roman

Korte omschrijving

1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. De Amerikaanse Caroline Ferriday heeft in New York haar handen vol aan haar werk op het Franse consulaat - de oorlogsdreiging neemt met de dag toe. In Polen sluit de jonge Kasia zich aan bij het verzet. Eén misstap kan verregaande gevolgen hebben, zoals Kasia ondervindt, want ze wordt al snel opgepakt. Ze belandt samen met haar zus en moeder in Ravensbrück, bij de ambitieuze arts Herta Oberheuser die tegen wil en dank deel uitmaakt van het kampregime.

Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar verder wil helpen.

'Seringenmeisjes' is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen, over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen.


Deel en serie Deel 3 - Ferriday serie
Titel Zonnebloemzussen
Oorspronkelijke titel Sunflower sisters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Ambo/Anthos
Genre Historische roman

Korte omschrijving

New York, 1859. Georgeanna Woolsey zet zich af tegen wat er van haar verwacht wordt als jonge vrouw uit een gegoede familie. Wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt, besluit ze verpleegster te worden aan het front. Nadat Georgy en haar zus Eliza soldaten hebben verpleegd aan boord van hospitaalschepen, reist Georgy met haar moeder naar Gettysburg, waar ze echt worden geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog.

Jemma is een slavin; net als haar ouders werkt zij op de plantage Peeler. Haar zus, Patience, werkt op de naastgelegen plantage. Beiden leven in angst voor LeBaron, de wrede opzichter. Wanneer Jemma verkocht wordt door haar eigenares Anne-May pakt ze haar kans om te ontsnappen, maar ze moet daarbij wel haar familie achterlaten.

Anne-May krijgt de leiding over de plantage wanneer haar man voor het Noorden gaat vechten. Haar geliefde broer heeft juist dienst genomen bij het leger van het Zuiden. Zelf wil ze zich ook inzetten voor haar idealen en ze wordt spion. Hoelang zal zij haar werk kunnen doen voordat ze ontdekt wordt?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website marthahallkelly.com


Home | Boekenkast H |