A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Boeken algemeen


Christiane Heggan is een Franse schrijftser, ze woont in New Jersey, Verenigde Staten.

Titel Natalie
Oorspronkelijke titel Gloss
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1994 bij Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij
Genre Roman

Korte omschrijving

Natalie is niet alleen adembenemend mooi, maar haar vaders dochter die haar heeft opgeleid om het familiebedrijf te besturen. Nu, na de tragische dood van haar vader staat ze er alleen voor. Ze moet haar hebzuchtige stiefmoeder trotseren en de zware concurrentie uitschakelen.

Dan kruist de beroemde journalist Reed Coleman haar pad. Natalie heeft geen tijd voor romantiek en ze heeft alle reden om de zelfverzekerde Reed te haten - maar ze weet ook dat hij de aantrekkelijkste man is die ze ooit heeft gezien. Maar is Reed wel degene waar Nathalie zo bang voor moet zijn?

Een dramatisch familie-conflict, bitterder en feller dan ooit kon vermoeden, staat op het punt van uitbarsten...


Titel Vertrouw niemand
Oorspronkelijke titel Trust no one
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 als IBS 79
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Wanneer de populaire politicus Paul Bradshaw vermoord wordt aangetroffen in zijn huis in Monterey, blijkt de auto van zijn ex-vrouw Julia voor de deur te zijn gesignaleerd.

En dat is niet het enige wat in haar richting wijst, merkt Julia al gauw. De steen die door de ruit van haar hotel-pension wordt gegooid, maakt bovendien duidelijk dat ook haar stadgenoten haar als de moordenaar zien.

Een tweede sterfgeval brengt journalist Steve Reyes naar Monterey. Zijn belangstelling is gewekt door het gerucht dat Gleic Eire erachter zou zitten, een door Iers-Amerikanen gefinancierde militante groepering. Zijn vermoeden dat Bradshaw iets op het spoor was gekomen, brengt hem ertoe zijn intrek in Julia's pension te nemen.

In de nachtmerrie die zich stukje bij beetje ontrolt, is hij de enige bij wie Julia terecht kan. Tot blijkt dat ook hij zijn eigen motieven heeft en ze misschien beter niemand had kunnen vertrouwen.

* Dit boek werd in 2006 ook uitgegeven bij Mira Books.


Titel Genadeloos vervolgd
Oorspronkelijke titel Deadly intent
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 als IBS 99
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Het gaat goed met Abbie DiAngelo. Ze staat aan het hoofd van een toprestaurant, heeft net een prestigieuze culinaire prijs in de wacht gesleept, is zo'n beetje over haar scheiding heen en geniet van haar zoontje Ben.

Dan duikt Ian McGregor, haar stiefbroer, onverwacht op. Hij komt rechtstreeks uit de gevangenis en beweert dat hij kan bewijzen dat haar moeder vijfentwintig jaar geleden de brand heeft gesticht waarbij zíjn vader is omgekomen.

In ruil voor zijn stilzwijgen eist hij geld. Hij achtervolgt en bedreigt haar net zo lang tot ze besluit te betalen - om haar oude moeder en Ben beschermen. Wanneer ze op de afgesproken plaats het geld wil overhandigen, kan ze Ian nergens vinden. Later hoort ze dat hij is vermoord.

Omdat ze bang is dat de politie haar als verdachte zal beschouwen, verzwijgt ze het feit dat hij haar chanteerde.
Rechercheur John Ryan, die de moord op Ian onderzoekt, beseft al snel dat ze iets voor hem verborgen houdt. Toch besluit hij haar te beschermen, want hij is ervan overtuigd dat de moordenaar het niet bij één slachtoffer zal laten...

* Dit boek werd in 2007 ook uitgegeven bij Mira Books.


Titel De geur van gevaar
Oorspronkelijke titel Scent of a killer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 als IBS 109
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

In Central Park wordt het ontzielde lichaam van jurist Adam Lear gevonden. Na een tip van een ooggetuige ontdekt de politie tussen de spullen van een zwerver Adams gouden horloge, zijn creditcard en het mes waarmee hij is omgebracht. De moordenaar is gevonden, het motief duidelijk: roof. Zaak gesloten.

Maar niet voor Adams ex-vrouw, fotografe Jenna Meyerson, die hem de avond voor zijn overlijden nog sprak. Toen vertelde hij haar dat hij een groot computerconcern verdacht van illegale activiteiten, en vroeg haar naar de foto's die zij enkele jaren eerder op een feest van datzelfde bedrijf had gemaakt. Een paar uur later was hij dood.

Omdat ze vermoedt dat er meer achter de moord steekt, besluit Jenna op onderzoek uit te gaan, samen met privédetective Frank Renaldi, een oude vriend. Met gevaar voor eigen leven volgen ze een spoor dat hen binnenleidt in de wereld van de georganiseerde misdaad, naar een vijand die gewetenloos én ongrijpbaar blijkt te zijn...

* Dit boek werd in 2009 heruitgegeven als IBS 195.


Titel Tot de laatste seconde
Oorspronkelijke titel The search
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 als IBS 136
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Sidney Cooper heeft haar vriendin Lilly nooit iets kunnen weigeren, dus wanneer Lilly haar vraagt of ze elkaar laat op de avond bij een wegrestaurant kunnen ontmoeten, gaat Sidney op pad. Met tegenzin, want het is een uur rijden en ze heeft al een lange dag achter de rug. Haar ergernis slaat om in paniek wanneer ze bij het restaurant arriveert en nog net ziet hoe Lilly door twee mannen in een bestelbus wordt gesleurd, die vervolgens met gierende banden wegrijdt.

Aangezien Lilly onderzoeksjournaliste is, vermoedt Sydney dat de ontvoering iets met haar werk te maken heeft. Ze verdiept zich in Lilly's dossiers en doet al snel een paar schokkende ontdekkingen. Er komt echter pas schot in de zaak als ze onverwacht (en ongevraagd!) hulp krijgt van de mysterieuze Jake Sloan. In een race tegen de klok moeten ze zien uit te vinden wie er er achter de ontvoering zit... vóór het te laat is.

* Dit boek werd in 2013 heruitgegeven als IBS Thriller 73.


Titel Dood spoor
Oorspronkelijke titel Now you die
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 als IBS 143
Genre Roman

Korte omschrijving

Als Zoe Foster in een steeg het levenloze lichaam van een mooie jonge vrouw vindt, belt ze onmiddellijk de politie. Maar wanneer de politie arriveert, is het lichaam verdwenen - en daarmee de noodzaak voor een onderzoek.

Zoe besluit zelf te achterhalen wat er gebeurd is en maakt daarbij handig gebruik van haar dagelijkse krantenstrip over privédetective Kitty Floyd. In deze strip laat ze Kitty met de moord aan de slag gaan, en ze vraagt de lezers om hun visie op de zaak. Dankzij de vele emails die binnenkomen, komt ze erachter dat de vrouw Lola Malone heette en tot voor kort als zangeres optrad in de nachtclub van Rick Vaughn, haar eigen ex-echtgenoot.

Verder ontdekt ze dat Lola een minnaar had die niemand ooit heeft gezien. Zo komt ze ieere dag een stukje dichter bij de waarheid. Helaas trekt haar stripverhaal ook de aandacht van de moordenaar...


Titel Onzichtbare vijand
Oorspronkelijke titel Enemy within
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 als IBS 168
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Rachel Spaulding is diepbedroefd wanneer haar oma overlijdt, maar blij dat zij de wijngaard en de wijnmakerij erft. Dit laatste doet bij haar zus, Annie, echter alle stoppen doorslaan.

Annie is woedend dat het familiebedrijf naar Rachel gaat, vooral omdat die geadopteerd is en dus niet eens een echte Spaulding is. Omdat ze weet dat er iets geheimzinnigs kleeft aan Rachels afkomst, neemt ze detective Gregory Shaw in de arm. Ze hoopt dat hij iets zal vinden wat Rachels reputatie zal schaden, waardoor ze afstand zal moeten doen van haar erfenis.

Inderdaad doet Gregory een verbijsterende ontdekking, die grote gevolgen heeft. Helaas beseft hij te laat dat hij door Annie is gebruikt. Door zijn vondst is een sensationele moordzaak heropend, en nu heeft iemand het op Rachels leven voorzien. Hoewel hij zich schuldig voelt, kan hij de zaak onmogelijk loslaten - daarvoor heeft Rachel te veel indruk op hem gemaakt.

* Dit boek werd in 2015 heruitgegeven als IBS Thriller 104.


Titel Verdwenen in de nacht
Oorspronkelijke titel Where truth lies
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 als IBS 187
Genre Thriller

Korte omschrijving

Museumconservator Grace McKenzie is ontsteld door het nieuws dat haar ex-verloofde Steven is vermoord. Ze is helemaal verbijsterd wanneer blijkt dat hij haar zijn galerie heeft nagelaten. Met enige tegenzin vertrekt ze naar Connecticut om ter plekke te bepalen of ze de erfenis wel zal accepteren.

Eenmaal aangekomen, ontmoet ze meteen de hoofdrolspelers in het drama dat zich voltrokken heeft. De hoofdverdachte, oud-hoofdcommissaris van politie Fred Baxter, met wiens vrouw Steven een verhouding had, maar van wie maar weinigen kunnen geloven dat hij werkelijk in staat is tot moord. Zijn zoon Matt, een FBI-agent die vastbesloten is te bewijzen dat zijn vader onschuldig is. En Freds jonge vrouw, die alles op alles wil zetten om hem achter de tralies vandaan te krijgen.

Omdat de nieuwe hoofdcommissaris overtuigd is de moordenaar te pakken te hebben, stellen ze samen een eigen onderzoek in. Dat een hele nieuwe wending krijgt als Grace in de galerie een inbreker betrapt en een schokkende ontdekking doet...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast H |